Prosim Vas, co sa mysli krvacanom mimo cyklus? Mysli sa tym spinenie alebo regulerne krvacanie, co je ako MS, normalne intenzivne, trva napr. 3-5 dni. Pytam sa preto, lebo sa mi akoby zacali skracovat cykly. Z povodnych 27- 28 dni, som sa za rok dostala na 17-21 dni. Mavam aj vsetky priznaky pred ms. Len neviem, ci je to dovod na nervozitu alebo ani nie, proste len starnem ;)
@lienocka2808 sme v podstate rovnako stare. Ja si tiez myslim, ze to nie je ziadne krvacanie medzi cyklami. Ze to je proste posunuty, resp. Skrateny cyklus. Tiez sa musim objednat. Na preventivke som bola na jesen, tusim v oktobri, vsetko bolo ok. Tak snad to tak je stale..potom sa ozvi, co si sa dozvedela. Dakujem
@mucuinka nie, to co popisujes je skratenie cyklu, nie krvacanie mimo. Ak mas normalne trvajuce krvacanie niekolko dni je to menzes, ale skrateny interval. Uz som o tom hned citala, ze preco sa mi to moze skracovat, a mne to vychadza na perimenopauzu. Klesaju nam hormony, ale do menopauzy je este daleko. Zajtra sa na to vsetko opytam.
@lienocka2808 u nas v rodine mame pomerne skory prechod. Mamina nemala ani 50, dokonca ked to ratam, mala dobre pred 50. Takze co sa divim 🙂 ine problemy nemam. Tak tiez si myslim, ze to budu len rozhadzane hormony. Nikdy som nemala pms a teraz by som vsetkym najradsej hlavu odtrhla. A este to musia znasat tak casto 🙂
@mucuinka ahojky, tak bola som dnes na preventivke a povedala aom gynekologicke o mojich problemoch, ze posledny cca pol az 3/4 rok sa mi skracuje interval medzi menstruaciami, mavam menstruacne bolesti aj mimo menzesu a posledny pol rok mam navaly potu. Hned pozerala, ze kolko mam rokov, a potom povedala, ze uz okolo 40tky sa toto zacina diat, lebo hladina hormonov zacina kolisat. Potom mi pre istotu pozerala dokladne maternicu aj vajecniky, co som mala ok. Cize sa vyjadrila, ze hormonalne vykyvy, co sa neda ani zistit na hormonalnom profile, lebo ide o vykyvy v tom konkretnom case. Takze starneme 😀
@lienocka2808 dakujem za update..hlavne je, ze vsetko mas v poriadku. A ze uz budeme starinky, to k tomu patri. Podla mojej 12rocnej netere su uz vsetci po 30 "po sezone" 🙂 tak vlastne sme si dali nacas...
ahojky, mavate aj popri tom aj bolestive prsniky? ja za posledny polrok pocitujem tie iste zmeny ale do toho aj prsniky, pravy viac. v stredu idem na ultrazvuk som zvedava.🙄
@mia37 ja ano. To bolo vlastne prve, co mi bolo divne. Nikdy som na to netrpela. Preto som bola aj na jesen na dalsej preventivke, hodinove sono prs. Nic nenasli. A tiez ma bolieval iba jeden. Teraz uz oba. Ale asi menej intenzivne. Ja mam inak zas to krvacanie kratsie. Predtym som mala ms aj 7 dni. Teraz tak 3-4
@mucuinka u mna to zacalo tiez jednym bolestivym prsnikom. ms sa mi tiez zmenila ale ja som stale mala cca 5 dni. teraz len 4 dni ale na druhy den velmi silne krvacanie co som do teraz nemala. no uvidim ako bude v stredu na ultrazvuku prsnikov. uz mi po rozume chodia vselijake blbosti. hadam bude vsetko ok. a ty si bola na vysetreni?
@mia37 bola. Najprv v aprili, hned ako zacala korona..nechcelo sa mi ist k lekarke, tak som si len zaplatila sono. Nic nenasli. Ale stale ma to trapilo, aj ked som videla spojitost s ms. A potom som bola v juli, to som mala aj preventivku. Lekarka ma poslala na specialne sono prs, bola som tam hodinu, nenasli nic. Vtedy mi ale ms este nehaprovala. Mala som okolo 24 dni cyklus, teda normalny. Ale asi to bude tiez hormonalne, lebo aj plet mam horsiu. Kazdopadne sa pojdem dat pozriet. Istota je istota.
@vlocka666 ano, tvoria sa mi take uzliky, ktore bolia a v podstate nejdu ani vytlacit ani nic. Dnes som bola u lekarky, vsetko je v poriadku. Povedala, ze jej to nepripada ani ako prechod, skor ma moje telo problem sa vyrovnat s obcasnym kojenim syna. Tak ze ho asi pletiem. A nevie ci sa ma citit plodne alebo neplodne ;) ale myslim si, ze ta hormonalna zlozka bude hrat svoju podstatnu rolu.
@mucuinka ak mate aj taketo cysticky akne, tak to bude urcite hormonalne. z rastliniek sa na to pouziva dioskorea, obsahuje nieco, co dokaze "upravit" hormony a pomaha s akne aj s nepravidelnym menzesom a silnym krvacanim. akurat neviem, ci ju mozete brat aj ked kojite. Kazdopadne su s nou vacsinou dobre skusenosti, skuste mrknut, mozno vam to pomoze:
https://forcex.sk/dioskorea-hunata-wild-yam-por...
ale urcite sa poradte s lekarkou, ci nico take mozete uzivat, nech vam to nenarobi viac skody ako uzitku. drzim palce. mna to hormonalne akne nici uz roky, nastastie posledny rok sa dost zmiernilo a da sa aspon prekryt mejkapom a neboli.
@mucuinka aj mne sa to posledny rok deje, mam 39, a z cyklu 28 az 31dnoveho mam teraz 25, dokonca naposledy uz som mala 21 dni. Zajtra idem na preventivku gynekologicku, tak sa na to spytam. Dokonca dva dni pred MS mam brutalne navaly a potenie, to som nikdy nemala. Asi hormony a perimenopauza. Krvacanie medzi MS nastastie nemam.