Mám menzes, veľké bolesti chrbta a kŕče v podbrušku

siskaa123
20. apr 2022

Už pár dní mám menštruáciu, no s ňou neopísateľné bolesti chrbta a kŕče v podbrušku. Do toho mi bolo na vracanie, no nevracala som. A k tomu mám ešte aj hnačky už druhý deň.

veronikapl
20. apr 2022

@siskaa123 to mávam každý mesiac, + týždeň pred menštruáciou takto. To je normálne ževraj. Tiež sa mi to nepáči, ale zvykla som si. 🙄

siskaa123
autor
20. apr 2022

@veronikapl aj keď som to doteraz tak vôbec nemala?

majamat
20. apr 2022

@siskaa123 nieco sa u teba deje., mozes mat zapal.
ja som to kedysi tiez mavala kazdy mesiac,a le jeden mesiac to bolo viac. doteraz presne neviem preco. to sa neikedy aj tazko zistuje. mozu ti chybat aj nejake mineraly, vdaka ktorym sa uvolnuje svalstvo maternice. to samozrejme len hadam, ze aj taka moznost tu je,. vseobecne na svalstvo je dobre magnezium., to ti neuskodi, tak skus.

veronikapl
20. apr 2022

@siskaa123 ja som hádam do 19 rokov ani necítila, že nejakú menštruáciu mám, to potom z ničoho nič takéto bolesti a ďalšie sprevádzajúce príznaky nastali. Z mojej strany to nebolo ovplyvnené ničím lebo žiadne HAK som nikdy neužívala, možno zmena hladiny hormónov alebo čo to spôsobuje, neviem. Už pomaly 5 rokov takto trpím a všetko je zdravotne v poriadku, tak možno to máš ako ja.

siskaa123
autor
20. apr 2022

@veronikapl môže to byť tým lebo ja idem mať za mesiac a pol 18

simona92101
20. apr 2022

@siskaa123 zlcnik mas ok?

myscha3
20. apr 2022

@veronikapl normalne to urcite nie je.. ,,spravna" menstruacia ma byt bez bolesti, krcov, hnaciek a dalsich sprievodnych javov. Zeny maju v hlave zakorenene, ze menstruacia boli a bodka, ale nie je to tak. Ja som mala take problemy (krce, hnacky, bolesti) a zistili mi endometriozu. Ked ma vycistili, menstruacia bola jedna basen. Ale je to ochorenie, ktore sa vracia, v tom maju zeny s endoskou smolu. Tie bolesti a krce mozu byt aj zo zlej zivotospravy, nemusi to byt rovno nejake ochorenie. Zle stravovanie, malo pohybu a z toho stagnacia krvi a podobne. Poznam vela zien, ktore mali bolesti a ked sa zacali hybat a cvicit, bolesti pri menstruacii zmizli. Takze netreba trpiet, ale hladat priciny a moznosti na odstranenie bolesti