Žienky prosím vás už neviem čo mám robiť neviem ci je to normálne mam MZ. A vypadávajú somna guce doslova veľké ako detská päsť zrazenin krvy (teda aspoň myslím ze sa to tak volá)... a neviem už čo mám robiť ci to je normálne alebo není... Stretli ste sa s tým už niektorá? Ak áno tak čo môže byť príčinou
Ďakujem ❤️
Ja to mám tiež. Raz väčšie kusy raz menšie, niekedy nič. Ale tiež mam myom a ten to spôsobuje, mi povedal dr. Žijem s tým už cca nejakých 13 rokov.
Aj ja mam myom a mavam tieto zrazeniny. Tiez uz dlhe roky.nie je to prijemne ale da sa s tym zit
Mávam to tiež mne na príčinu ani neprišli. Čiastočne mi to zmiernil Duphaston, ktorý beriem každý mesiac 10dni. Zrazeniny sú oveľa menšie...predtym vyslovene ako pečienky..hrozne..
Zvláštne že voľakedy to gynekológovia nepovažovali za normálny jav a teraz čítam že to má viac a viac žien a gyn. Už tvrdia že je to normálne....
@adina252
@iveta6868 mne inak veľmi pomáha na silný menzes aj čaj z rebríčka obyčajného. Za vyskúšanie nič nedáte. Aspoň 2-3 šálky za deň, malo by krvácanie zoslabnut. Plus nasadiť ascorutin a Globifer Forte.
@apolka77 ono to v podstate aj moze byt normalne.tie zrazeniny su vlastne sliznica maternice,ktora v kusoch odchadza prec.ja napr.krvacam len 2,max3 dni ale napr.mam.kolegyne ktore maju menzes 7-8 dni a slabo. Cize asi len rychlejsie odkrvacam. Ktovie ako to je
Ešte ma napadlo, že teraz to ma veľa žien buď po prekonani covidu, alebo po očkovani.
@marticka85po len nie je zrazenina ako zrazenina ja som mala fakt mega že to zo mňa padalo a vložka nestihla nič zadržať mohla som mať jednu xxl vložku 15minut a meniť to bol masaker raz som mala takto 3tyzdne nekončiace krvácanie len zrazeniny velke ako päsť, ani von sa nedalo chodiť,,,najlepšie že brucho ma vôbec nebolelo len som krvácala ako na jatkach,,,,2x som bola kvôli tomu na kyret, ale nikdy nič nezistili ani myom nič....
@iveta6868 ja som to mávala ďaleko pred korunou takže nemyslím že je to tým...
@apolka77 no jasne ze ked krvacas tak dlho tak to je nebezpecne. Ja vacsinou prvy,druhy den mam zrazeniny a to dost velke,tiez musim kazdu polhodinu na wc a tam to doslova vypadne zo mna.ja mavam aj bolesti.niekedy krvacam uplne slabo.strieda sa to, a tiez mi pomaha ten rebricek,je to superbylina a takisto som spozorovala istu dobu ked som jedla maso len 1x v tyzdni ze zrazeniny sa stratili na par mesiacov.cize asi aj strava ma do toho co povedat. Len ako to riesit? Duphaston som brala 3roky a ms sice bol slabsi ale co z toho ze prisli migreny so zvracanim a depresia. Cize ostava len trapit sa tak ako to je. 🙄
@marticka85po hrozne tiež som anemicka z menzesu idem tento mesiac riešiť čo ďalej.
@marticka85po no ja mám už 44r. a som viac menej už rozhodnutá že si dám maternicu odstrániť...lebo Duphaston mi síce čiastočne pomáha ale presne mám z neho migrény. .počkám kým tento covid čas prejde a pôjdem na operáciu.
Zatiaľ vydržať a ako píšeš aj strava a rebríček je zázračná bylina.
@adina252 Neužívate nejaké lieky?? Známa mala niečo podobné po tom, čo dostala isté lieky na predpis, nakoľko mala aj iné zdravotné problémy. A tieto vedľajšie účinky boli v príbalovom letáku. Ale teda neviem povedať, či to bolo počas MZ alebo mimo. Po vysadení liekov už bolo lepšie o dva dni..
@apolka77 no deticky uz asi mat nebudes,tak aj toto je riesenie 🙏 drzim ti palce nech uz sa netrapis
Na tu operaciu maternice aj mňa doktor odporučal. Ja mam 52 rokov.Akurat sa na ňu idem na buduci tyždeň objednať. Nikdy som nebola operovana, tak mam riadny strach, ale takto so silnym krvacanim a dlhym sa žiť neda. Už som aj anemicka a stale unavena,slaba.
@marticka85po deti už nie 🙃 mám dvoch pubertiakov stačí....
Ono to ani nieje zrazenina, ale odlupujúca sa výstelka maternice.Mne dr.povedala,že je to normálne a znamená to, že výstelka maternice sa pravidelne obmieňa.Ale teda netuším či je to ok aj v takejto velkosti ako máš ty.Mne moja vravela,že bežne bývajú kusy vo velkosti 2 eurovky.Ja som niekedy mávala MS 7 dní a silnú s bolesťami, začala som pri každej MS piť kapsičku pastierku, prasličku roľnú, sem tam aj myší chvost a teraz ju mám 3 dni a slabú s pár týmito kúskami.Brala som aj Ascorutin a vit.C min.2000 mg denne
Baby,prosím o radu.Skoro 4 roky uz neberiem antikoncepciu,asi rok po vysadení mi menzes chodil nepravidelne,to som chápala.Sem tam aj vynechal.Potom sa to ako tak upravilo,meskaval tak týždeň,dva.Minuli rok mi vynechal 5 mesiac,doktor mi dal tabletky na hormonálnu nerovnosť,po nich som mala pol roka úplne presne ako hodinky.Teraz zasa vynechali už mesiac a to beriem tabletky.Som zúfalá,s priateľom sa snažíme o dieťa,ale takto sa to nedarí.Mala ste niektorá taký problém?
presne lekari sa tvaria ze to nepocuju nechcu pocut alebo nechcu priznat alebo su uz fakt blbi...je to kovidom!!...asi kazda vieme ze to neni normalne nekrvacame prvy ani druhy rok a keby sa vam to zda normalne urcite tu nepiseme o tom...
@adina252 nemala si nedavno covid? Lebo mne sa to stalo po covide uz 2x... Ozaj zrazeniny aj 5 cm a len sa to tak lialo zo mna, som si aj na noc este pod seba davala jednorazove prebalovacie podlozky... A normalne mavam menzes 5-6 dni a vtedy som mala raz 18 a raz 15 dni...
V kazdom pripade, ak toto nie je Tvoj bezny priebeh ms, po skonceni by som sla ku gyne na kontrolu.
Hups.
Ja mam teraz tiež 2 deň menzes a tiež od rana silne krvacanie so zrazeninami.Minuly mesiac som bola na kyretaž a uživala som Duphaston, ktorý som pred 4 dňami vysadila. U mňa to sposobuje hormonalna nerovnovaha, idem do menopauzy, ale može to byť aj myom, polyp. Najlepšie poradi doktor po vyšetreni.Aj silno krvacate?