Ahojte, prosim vas, ktore mate podobne problemy ako ja aby ste mi napísali, či sa vam podarilo otehotnieť,..
Bola som operovana na dermod na vaječniku, vzali mi cely jeden vaječnik! 😠 😠 aj napriek tomu, že nemuseli, ale vraj preto "že aj tak by sa mi to tam mohlo znova vytvoriť" , som par mesiacov po operacii a mam bolesti aj v tom druhom, som si ista že tam niečo je, ... v podtate bolesti mam od tej operacie, ale moja gyn mi odmietla spraviť sono, vraj vysledky laparo su presnejšie, a pri laparo bol ten zostavajuci udajne v poriadku....
Objednala som sa do CAR na vyšetrenie..nemam partnera s ktorym by bolo možné mať dieťatko, ale velmi po nich tužim ☹
bojím sa dalšej operacie...vôbec neviem čo mam robiť...
prosim vas, tie čo mate podobne skusenosti, ako ste dopadli, mate detičky?
mám 21 rokov...
@henikav ahoj, dakujem a čo si na nom mala? tiež cystu?
mala si od tej operacie problemy aj s tym druhym? či už bolo vsetko v poriadku?
ak sa môžem spytat ako si to preživala ked ti to vzali?
@hviezdickananebi mala som nejake cysty, bola som mlada, mala som dojem ze sa mi zrutil cely svet. No a teraz som uz stara koza a nezrutil sa, zila som normalne dalej, napriek niekolkym problemom neskor a par operaciam aj na druhom, stale fungujem, dokonca mame malicku dcerku. Chceli sme ju uz ovela skor, ale sme radi ze vobec prisla, nechcela som aby bol syn jedinacik, hoci vekovy rozdiel je tak velky ze mam v podstate dvoch jedinacikov. Preto nezufaj, nic nie je stratene. Ak by to neslo prirodzene lekari ti dokazu pomoct stimulaciami, ci IVF... kym neprides o druhy vajecnik ci maternicu, zatial je stale vsetko OK, stale existuju moznosti. Ja som bola dokonca rozhodnuta aj pre adopciu, v pripade ze by sme nemali deti. Drzim ti palce
@henikav dakujem ti velmi pekne za reakciu, ja mam tiež pocit že sa mi zrutil svet, nemam vôbec žiadne pozitivne myslienky, viem že to je zle, ale neviem ako sa dostat z toho, ...a mala si dermoid aelbo obyčajnu cystu?
dakujem ešte raz sa reakciu 🙂
@hviezdickananebi mne vzali vajecnik v 19 tich rokoch, mala som megacystu disgerminom,absolvovala som aj chemoterapiu, otehotnela som celkom v pohode, mam 4 deticky a druhy vajecnik fachci super
Treba sa dat vysetrit sukromne. Sono niekedy nevidi cely problem. Otehotniet sa da aj s jednym vajecnikom.mozes mat prave cystu a to boli ale mala by si si dat preskumat krvny/hormonalny profil aby vedeli preco ak mas cystu, ju tam mas. Nasadia lieky a mala by si byt ok. Drzim palce s diagnozou x
@hviezdickananebi ahoj, ja som prisla o jeden vajecnik v 20. mala som vedla neho dermoidalnu cystu, co ak to dobre chapem, bol pozostatok zo embrya, ktore mohlo byt mojim dvojcatom. doktor hovoril, ze cysta tlacila na vajecnik (mala velkost tenisovej lopticky) a pravdepodobne ten vajecnik nebol nikdy funkcny. ale to nikto nevie, bo na cystu prisli pri mojej prvej navteve gyn. nemala som bolesti, cyklus pravidelny... ani mi nechcel verit. tiez som sa bala, ci budem moct otehotniet, najradsej by som to skusila vtedy hned 🙂 . partnera som uz mala, ale pockala som, dostudovala, vydala sa. mam dve krasne deti a s otehotnenim nebol ziaden problem. tak treba pozitivne mysliet.
ja by som si nechala v CAR odobrat a zmrazit vajicka, uz co sa potom bude diat s vajecnikom sice nebude jedno,ale budes mat aspon nejaku istotu,ze budes moct mat vlastne deticky s buducim partnerom. Ja osobne by som to riesila takto keby to mam dost ohrozene.
dakujem vam vsetkym za podporu.. 🙂 🙂
@stepanka274 ahoj a od tej operacie si nemala problemy s tym zvyšnym vaječnikom? vsetko bolo v poriadku?
@rebroza aj ja som mala dermoid a cyklus uplne pravidelny, ani bolesti iba sem-tam....a takto som dopadla
od tej operacie si nemala potom problemy? ten druhy bol uplne v pohode?
lebo vraj sa to často vytvara aj na tom druhom
@kiki68 idem v pondelok do CAR do heliosu, tak uvidim čo mi povedia...len neviem či by vôbec takýto napadnuty vaječnik nejake vajičko vyprodukoval...
dnes normlane lutujem že som sla na tu prvu operaciu, predtym mi to rok a pol sledovalil, bolo to vzdy len na tom lavom vaječniku, pravy bol vzdy v poraidku na každej jednej kontrole, a teraz som 2 mesiace po operacii a už mam problemy aj s tym pravym...jednoducho akoby to tam muselo vzdy byť ☹
@hviezdickananebi je mozne,ze ked to nastimuluju tak to este nieco hodi. Verim,ze to musis mat uplne blby pocit,ale tak kto vedel co o rok bude. 😒
@hviezdickananebi ja neviem ako je to na gynde,ale pamatam si ked mi neurolog hovoril,ze operoval pacienta na cystu a po 4 dnoch tam bola dalsia. Pacient teda vzhladom na to v akom bol stave a ako rychlo to zase naratlo dobre nedopadol. Takze to moze narast velmi rychlo. Vraj prvych 6 mesiacov je sanca na recidivu stavu u cyst az 70%. Takze mozne to je, cysty a tento bordel to je taka svinoba, na ktoreho oneho to rastie... 😒
@kiki68 no to si ma velmi nepotesila...
☹
@hviezdickananebi uz som potom nemala ziadne trable, len ma pri prvom tehu dali pre istotu na rizikove tehotenstvo, treba mysliet pozitivne
@hviezdickananebi ahoj. ja to chapem tak, ze som tu cystu mala od narodenia, akurat nebolo jasne, ci rastie alebo nie. v tom case bola dost velka, preto ju chcel doktor hned vyberat. aby neposkodila maternicu napr. Po operacii som nemala ziadne problemy s druhym vajecnikom, funguje doteraz. Po druhom tehotenstve mi doktor sledoval cystu vo vnutri vajecnika, ale ta sa nastastie sama vstrebala asi po pol roku. povedal, ze taketo cysty sa tam mozu opakovane same robit a zasa vstrebavat... tak myslim pozitivne 🙂
@stepanka274 dakujem za podporu🙂
@rebroza super, ono je to s tymito dermoidmi vraj tak, že niekedy su tam dlhe roky, a inokedy narastu pomerne rychlo, to bolo aj u mna, začalo to tym že som mala obyčajnu vodovu cystu, ktora nemizla, vo februari som bola na punkcii, kde mi ju odsali a v podstate o 2 tyzdne na to mi dr. nasla ten dermoid+vodovu, kt. sa opat naplnila. najskôr ten dermoid mal cca 2,5 cm a kazdy mesiac sa zvacsoval...ine baby zvyčajne pisali, že to mali aj roky rovnake, u mna to ale rastlo rychlo...
kiež by som aj ja mala take stastie ako ty 🙂 a nemala si problemy otehotniet?
@hviezdickananebi nemala som problems otehotnenim, prvy potomok nam tusim vysiel na treti mesiac a druhy na druhy mesiac 🙂 ako som pisala, ten jeden vajecnik pracuje ako ma. je pravda, ze sa moze skor vycerpat, ako ked funguju dva. ale ja som si nakoniec pockala na tehotenstvo do 27. z mojho pohladu to bolo tak akurat, skola skoncena, manzel dobry najdeny a este som aj chvilu pracovala.
inak teoreticky mas mozno narok ist po operacii do kupelov, treba sa popytat dr. ja som vtedy nesla, bo som si myslela, ze nemozem v skole tolko vynechat. ale keby som mala ten rozum, co dnes, hned by som sla. drzim palce, nech je vsetko dobre.
@rebroza dakujem pekne za podporu a rady 🙂
niekde som už čitala o tych kupeloch, že baby aj po laparke sli, moja doktorka mi samozrejme nič o tom enpodala a ja som sa zabudla opytat, ale musim ist za nou a informovať sa...bolo by skoda to nevyužiť podla mna...mam sice pracu kde sa vyhrazaju prepustanim ked niekto viac vymeskava, ale zdravie a hlavne gynekologicke je pre mna prvorade.....aj teraz po tej laparke som sla do roboty o dva tyzdne...a to robim manualne vo fabrike.....som hlupa 😀
to sa chodi zvyčajne asi do lučok mam pocit či?
@hviezdickananebi to uz neviem, ale je to dost pravdepodobne, ze lucky
Ahojky. Tak neboj nic ja ked som mala 20 vyoperovali mi 4 cysty na jednom vaječníku, nakolko mi po brebudeni vraveli ze som sa narodila len s jednou stranou to bol pre mna sok. Myslela som si ze bez sance aby som vôbec niekedy otehotnela. 1 vajecnik aj ten dorezany ☹ A dnes je situacia uplne ina tesíme sa uz 2 princezniciek. Snazili sme sa hned po operacii.
@hviezdickananebi
Ahojky. Tak neboj nic ja ked som mala 20 vyoperovali mi 4 cysty na jednom vaječníku, nakolko mi po brebudeni vraveli ze som sa narodila len s jednou stranou to bol pre mna sok. Myslela som si ze bez sance aby som vôbec niekedy otehotnela. 1 vajecnik aj ten dorezany emoticon A dnes je situacia uplne ina tesíme sa uz 2 princezniciek. Snazili sme sa hned po operacii.
@marienocka3 dakujem za podporu 🙂 a ake si mala cysty? vodove, alebo dermoidne, endo?
a potom si ešte mala niekedy problemy s tym vaječnikom?
a čo sa tyka toho otehotnenia, nemala si problemy?
@hviezdickananebi mne kvoli dermoidalnej cyste zobrali cely vajecnik v 17tich, druhy ho plnohodnotne nahradil 😉 s detmi som sa neponahlala - skola, spravny partner,.. a tak prva dcerka prisla v 27 bez problemov 😉 ale uz mam maly dermoid aj na druhom vajecniku, tak som sledovana, nastastie zatial nerastie.. preto sme sa aj s druhym babatkom poponahlali.. u mna to suvisi so stitnou zlazou, aj vo vyoperovanej cyste nasli bunky stitnej zlazy, aj ju mam zvacsenu, aj kvoli nej beriem lieky.. takze drzim palce, odporucam nestresovat, vajecnik ta vobec nemusi boliet z novej cysty, ale prave z toho, ze telo nabieha na novy jednovajecny model, mna teda bolieval dost 😉
@rimon potesila si ma, 🙂 gratulujem k detičkam....a aku velku si mala tu cystu?
ine cysty si nemala už potom?
@hviezdickananebi bola ako pomaranc 6x9cm tusim.. potom bol pokoj, lebo som od vtedy brala antiku a ta drzala hormony na rovnakej urovni cele roky, aj ked je to pre telo bordel, prave to ma 'chranilo' 🙂 ina baba s rovnakym problemom antiku nebrala a zacalo sa cosi robit aj na druhom, tak jej dr predpisal a mala potom pokoj aj ona..
@rimon neporovnaj sa, nikdy nevieš či antikoncepcia nesposobila cysty aj tebe, u každeho je to individuálne, čo je iste, antikoncepcia neprospieva nikomu,iba vam narobi sarapatu, skor či neskor
@rimon no ja neberem hak...moja dr. mi povedala pred operaciou že po nej mi predpise, ale nič mi nepredpisala, neskôr povedala že netreba...ale prave nad tym uvažujem, že si dam predpisať....
@lucinkaboz dovolim si tvrdit, ze o svojom zdravotnom stave viem viac ako ty.. a rovnako predpokladam, ze nie si dr oboznameny s celou mojou zdravotnou kartou, takze za svojim tvrdenim si stojim, aj za tym, co som pisala o druhej babe s rovnakym problemom - bola to moja skorosvagrina 🙂 a s dermoidalnou cystou uz clovek prichadza na svet, otazne je, kedy zacne rast a robit sarapatu.. tam prave hak drzi hormony na rovnakej urovni a vyrazne tak ovplyvnuje jej rast.. prva mi rastla v case dospievania kedy som ziadne hormony nebrala, druha zacala byt viditelna po vysadeni hak, momentalne ju tehotenstva a obdobia kojenia drzia 'na uzde'.. ano, hak je bordel, ale v niektorych pripadoch robi aj uzitok okrem bezuzdneho sexovania bez nasledkov 😉 ja vdaka nej paradoxne sa mozem tesit z materstva a vlastnych deti.. cyst je vela druhov, vela z nich vznika prave posobenim umelych hormonov v tele, ale tu s @hviezdickananebi rozoberame jeden specificky druh
@hviezdickananebi mne vybrali vajecnik ked som mala 19 rokov, napriek tomu som bola niekolkokrat tehotna. Mam dve zive a zdrave deti, dcerku som porodila v 43 😉 Takze aj s jednym vajecnikom sa da, nezufaj