Mám ísť so začínajúcim zápalom prsníka ku gynekologičke?

30. okt 2024

Mám taký červený fľak, horúčku poriadne ešte nemám, bolia ma nohy a hlavne kolena. Takisto sa cítim vyčerpane. Presne tak ako keď som mala zapal prsníka prvýkrát len som mala vysoké horúčky. Len teda neviem či tam mám ísť keď nemám ešte ani teplotu ale takéto príznaky. Neviem či to prejde samo alebo to bude horsie.

bublinka1426
30. okt 2024

skus mu zavolat.

barbora237
30. okt 2024

Skús ísť do sprchy a daj si poriadne teplu vodu a masáž prsníka aj cez bolesť, musis staršie mlieko dostať von. Po masáži a sprche zase naopak aplikuj studené obklady,hocičo čo máš v mrazničke výber a chlad. Mne tieto kroky už pár krát pomohli. 🙏

ankare
30. okt 2024

Dojčis?

autor
30. okt 2024

Áno dojčím. Tiež rozmýšľam či tam zavolať alebo ísť. Lebo len rano berie bolestivé prípady. Ako dávam si vždy len horúcu sprchu ale masáž ahhh…to bude bolesť…keď som si dávala z mraziaka ma strašne bradavka bolela a bola citlivá to už nechcem opakovať a to som tam mala len z chladničky kapustový list ktorý vraj vôbec nepomáha

ankare
30. okt 2024

No tak mňa vychladený kapustny list v podprsenke zachranil pred atb. Keď sa oteplí, vymenit. Mne to veľmi pomohlo.

kp7333
30. okt 2024

Nemas ucpany mliekovod?

lusyc
30. okt 2024

Aj mne pomohol kapustový list priamo na kožu previazany utierkami.

dadis
30. okt 2024

Mne pomohlo poriadne nahriat a pri dojceni, odsavani tu bolestivu hrcu masirovat cez bolest, aby sa mliekovod uvolnil :( bola to velka bolest, ale pomohlo

ankare
30. okt 2024

@kp7333 áno, zápal prsníka je vlastne upchatý mliekovod

tani777
30. okt 2024

Ahoj..ja som masirovat nemohla,a uz vobec nie cez bolest...nechladit,prave naopak,nahrievat a dojcit..daj si kludne ibalgin,mne toto najviac pomohlo..skus masirovat,ak zvladnes,ale urcite nie cez bolest jak sa radi..ale ten ibalgin/paralen si urcite daj,nech si telo oddychne,ulavi sa Ti aj od bolesti a bude to lepsie

majlo1234
30. okt 2024

@tani777 moja gynda sa tvarila zhrozene, ked som si dala ibac😀 ale zdielam tvoj nazor a tiez ako laik odporucam, predsa len je protizapalovy oproti paralenu.
Tiez mi pomohol kapustny list rozvalkany, pripdne octove alebo vinove obklady. Ja mam pri tom vzdy aj teplotu, nahodou som raz bola akurat v zaciatkoch na preventivke na gynde a rovno mi predpisala atb, ze ak by sa to zhorsilo a vybehli vSoke teploty, mam ich vybrat. Doteraz som mala s tymto dietatom tri zapaly za 5 mesiacov, a nebolo treba atb, presli po par dnoch

tani777
30. okt 2024

@majlo1234 ja som s druhou mala casto,a to bola pricucka,neviem preco..vraj moze vznikat aj z unavy,kedy si telo pyta oddych...pomahal jak pisem,ibalgin/paralen,teplo a oddych

kp7333
30. okt 2024

Mne pomahalo kojit v takej polohe, aby brada dietata smerovala k zatvrdnutej casti prsnika.

majlo1234
30. okt 2024

@tani777 mne pri prvom dietati spustilo prvy zapal pravdepodobne ofuknutie prsnika na turistike pri dojceni😀 a pri druhej ani neviem, ale vzdy je to ten isty, na lavom som to nikdy nemala, total divne

katie253
30. okt 2024

Ak máš doma octanovú masť, tak si natri, mne to veľmi pomáhalo, poradil gynekológ

kitycat
30. okt 2024

Musis dostat von to mlieko, preto ta boli bradavka aj vnutro
Gynekologicka ti povie to iste, nadirovat cez bolest a nytlacit to mlieko von