Mám ísť na operáciu žlčníka pred tehu?

antamauru
30. júl 2013

Ahojte chcem poprosit o radu najma tie zienky ktore maju so zlcnikom uz svoje skusenosti. Zacala som s nim mat problemy v maturitnom rocniku. Je to klasicke pobolievanie pod rebrami s vystrelovanim pod pravu lopatku. Bola som s tym uz viackrat na sono..raz tam boli vraj kamienky,potom vraj cysta potom vraj nic, potom piesok...uz mam pocit ze si zo mna lekari robia srandu.Kazdopadne to u mna urcite suvisi so stresom. Ale je to zvlastne pretoze niekedy sa soslova nazeriem husaciny,pizze a samych takych zlcnik-not friendly jedal a nic mi nie je a niekedy mi zase vyvolaju zachvat. Nemam s tym teda neustale problemy,vazne neviem od coho zavisi kedy ano a kedy nie...mavam obdobia ze sa mi zjavia aj 3 krat za stvrt roka a potom to zase utichne,ako teraz, uz mam 3/4 roka pokoj. Tazko povedat ako su zachvaty silne, nezvraciam ani sa po stenach nedriapem, vacsinou mi pomozu klasicke lieky - algifen a dicetel...na takych 5 dni dieta a je zase po bolesti.
No a teda dostavame sa k veci...o mesiac sa vydavam, o rok najneskor o dva by sme chceli mat babo..ist si dat vybrat zlcnik predtym alebo to vyskusat s nim ?

cerez
30. júl 2013

@antamauru Ja problémy osobne nemám, ale moja sestra by o tom mohla rozprávať. Tiež mala problémy pred tehotenstvom ako ty. Tiež si myslela, že je to hlavne so stresu. Ako otehotnela a dostala sa do 4 mesiaca, záchvaty mala každú chvíľu. Najprv ju to raplo raz za 2 týždne, potom už raz týždenne, potom niekoľko krát do týždňa a posledné 2 mesiace skoro každý druhý deň. Od 4 mesiaca bola na infúzkach, jedla suché rožky a vodu. Ten jedálniček bol doslova úbohý. Aj v deň môjho pôrodu sme sa stretli v nemocnici. Ja na pooperačke po cisárskom a ona vedľa na infúzke so žlčníkom. Prehadzovali si ju z chirurgie na gynekológiu a nakoniec na pôrodnici. Jej pôrod nemohli vôbec urýchliť aby sa rýchlejšie otvorila, lebo by jej vyvolali žlčníkový záchvat. Jedine prstami jej mohli roztiahnúť krčok. Ale to bolo všetko. Keby tu pri mne sedela a písala by práve moja sestra, určite ti poradí dať si žlčník poriešiť ešte skôr ako budeš plánovať dieťatko. Po pôrode sa jej to trochu zlepšilo, ale len trochu. Keďže kojila, nemohla ísť na operáciu. Povedali jej, že až keď odstaví. Vydržala to do 8 mesiaca svojho syna. Potom podstúpila operáciu. O tri roky znova otehotnela a doslova si užívala tehotenstvo.

niente321
30. júl 2013

Co takto skusit vynechat not friedly jedla? Tak zistis ako casto je to bez nich. Ak sa vyskytnu bolesti, vyries este pred tehotenstvom. Ked sa dieta narodi, ver ze nebudes mat cas na rozdavanie a komu ho das ked bude malinke babatko. Mne nasli v 8.mesiaci tehotenstva kamen v oblicke a malinky ma 6,5 mesiaca a riesit som to nebola lebo ho nemam komu dat a kym to nie je akutne a nemam ziadne bolesti cakam kym bude co najvacsi 🙂

andi88
27. aug 2013

Ahojte ja som v 35tt a pred 3 tyzdnami mi zistili ze mam zlcnikove kamene a piesok.Od vtedy som uz mala asi 6 zachvatov a raz to bolo az na pohotovost.lekary vravia ze cim vyssie stadium tehotensstva tym to moze byt horsie lebp babetko tlaci na zlcnik.po narodeni babetka by som mala ist na operaciu ale chcela by som kojit aspon rok.Dufam ze to vydrzim .treba podla mna riesit zlcnik este pred otehotnenim aby si si mohla vychutnat tehotenstvo naplno a nebala sa jest......

lienka1601
27. aug 2013

susedu bolel zlcnik cele tehotenstvo zachvaty a tak a porodila o tri mesiace skor.. radsej pred.. neriskovala by som

ginger_fox
27. aug 2013

suseda porodila na zaciatku oktobra cisarskym a vianoce a silvester stravila koli akutnej operacii zlcnika v nemocnici.... Vies si zhruba predstavit aky to bol napor nielen na jej organizmus, ale aj pre muza, ktory naraz zostal sam s dovtedy vylucne a na poziadanie kojenym ani nie 3mesacnym synom.

sendy182
27. aug 2013

@antamauru ahoj ja by som sa ťa chcela opýtať aké máš výsledky "hepatáliek".....po záchvate.....ak rozmýšľaš o bábatku....tak radšej to rieš ešte pred tehu......pretože tehotenstvu nijak neprospievajú záchvaty......pretože oni sú v tehotenstve bežné.....nakoľko bábo často tlačí na žlčník............výborná je diéta.. 😉 😉 😉 ..dá sa sňou vydržať........no nemáš istotu že sa ti aj pri diéte záchvať nezopakuje.........mne sa to začalo v 7 mesiaci tehu.....odvtedy som nevedela že neaký žlčník existuje......... 😝 😝 😝 po narodení syna som 4 mesiace po pôrode šla na operáciu........ 🙂

marcovka1
27. aug 2013

@antamauru ahoj, ja som rok po operacii zlcnika,lebo tiez som mala kamen 😒 a planovali sme druhe babo tak racej som to dala von a mam pokoj tak ze racej teraz chod na operaciu 😉 a teraz ked nieco zjem masnejsie tak si dam pankreolan forte to je na travenie 🙂