Mám hnedý výtok

dena424
4. mar 2024

Ahojte chcela by som sa spýtať tu lebo gynka ma objednala na 12 apríl a do vtedy nevydržím... Menštruácia mi začala 18 februára ale hnedym výtokom to isté keď aj končila počula som že to môže byť aj priznak neplodnosti ale aj zápalu alebo infekcie či tehotenstva... Po menštruacii som dostala silný mliečny vytok ešte možno deň pred ovulkou ale nepalil nesvrbel nič a teraz keď mam ovuláciu tak žiadny výtok nemám niekedy sa mi urobi vyrážka na hrudniku a ešte pred menzesom som ich mala plnú tvar viem že je to normálne ale mne sa to často nestavalo a ešte to že cez deň sa mi strašne nafukne brucho až do večera a rano nič.... Viem že je to smiešne len stále nato myslím a za každú radu budem vďačná

ada510
4. mar 2024

@dena424 občas špinim ale nieje je mi nič ale správ si test aj pre istotu aj keď si menzes mala ...a keď sú niesibista choď si sadnúť do ambulancie ako akútny stav na počkanie tá zobere..

nika_val
4. mar 2024

@dena424 hnedý výtok pred a po menštruacii znamená stará krv (nie čerstvá, tz. bola v maternici dlhšie a nevytiekla hneď von)
Takto to mne vysvetlila moja gynekologička
Ja mavam napr menštruaciu tak že 3dni normalna červená krv a 3dni len hnedá a špinenie
Je to uplne normalne
Čo sa týka vyrážok kdekolvek na tele pred menštruaciou taktiež je sú to hormóny a je to uplne bežné nič nezvyčajné.
A k tomu nafukovaniu brucha to si nijak nespájaj s menštruaciou len skus zaradit viac vlakniny do jedalnička napriklad 🙂

marticka85po
4. mar 2024

Vyrazky a nafuknute brucho bude skor problem s travenim. Daj si probiotika.

simsalabim
4. mar 2024

Spinenie pred menzesom moze byt znizeniu produkciou progesteronu. Vekom sa to stava bezne.

dena424
autor
4. mar 2024

@nika_val ďakujem pekne za radu