Ahojte baby,
vo februári pri preventívnej kontrole mi bola zistená dysplázia krčka maternice - ľahká (CIN1).
Gynekologička povedala, že pri tomto prvom stupni sa to len sleduje nerobia sa žiadne zákroky. dala mi termín o 4 mesiace na kontrolný ster. V auguste som šla, vyšetrili a zistili že sa to za tie 4 mesiace o dosť zhoršilo. Zajtra mám termín u nej na odborné vyšetrenie a konzultáciu. viete mi povedať prosím tie čo ste si tým prešli čo ma čaká?
Mám 22 rokov, od 16tich chodím pravidelne na preventívne prehliadky, nikdy mi nič nebolo, nestriedam parnertov a zrazu predrakovinový stav. Čítala som kadejaké články no až mi zle došlo.. Preto by som rada vedela tie čo ste si tým prešli, ako ste to mali? Je šanca, že sa to bez nejakého zásahu dá naspäť do normálu? Ďakujem pekne
@sisa_s super ďakujem pekne za tip.
Aj mne to zistili. Mam 21. Prvy vysledok bol 3. Potom som brala taky gel deflayn a nejake vitaminy od gyno. Prisla som na kontrolu a uz tam bola 1. Tiez som sa bala. Dolezite je pozitivne mysliet a hlavne zacat riesit imunitu. Taktiez sa snazit vyhybat stresu. Proste zivotny styl robi v tomot vela. Este sa chystam na dalsiu kontrolu po polroku ktora ma byt teraz. Uvidim. Drzim palce. 🙂 Verim, ze to bude dobre. Iba sa to musi preliecit, sledovat a treba davat pozor na imunitu. Mne to takto lekar vysvetloval a mal pravdu. 🙂 Stres nepomoze, iba uskodi.
Napis do skupiny Zdravotnici na MK, je tam gynekologicka 🙂