S priatelom by sme chceli babätko no lekar mi zistil ze mam cystu.Prosim vas neviete mi niekto poradit ci je to velke riziko pokusat sa o babetko ak viem ze mam cystu? 😒
@mimulka538 Ono záleží aj aká je cysta. Sú také, ktoré bežne prasknú a je všetko ok. No pokiaľ je napr. čokoládová a vieš, že ju máš, určite by som ti odporúčala sa jej najprv zbaviť a potom nie je problém riešiť bábätko. Takto som to mala ja. Ja som nemohla otehotnieť, lebo som mala 3 tieto potvory a robili mi hormonálnu šarapatu. Po operácii po polroku sme mohli realizovať miminko. 😀
@mimulka538 presne ako píše cerez. Ja som mala obe cysty - aj vodove (2x) a jednu endometricku- cokoladovu. A s endometrickou cystou našli aj endometriozu. Pokial máš cokoladovu cystu a otehotnies je tam riziko potratu. Tiez som to chcela riešiť tým ze otehotniem a všetko bude ok no bohužiaľ by to ok nebolo. Porad sa s lekárom možno práve kvôli tej cyste nemôžeš otehotniet.
ved prave to ze ani neviem aka je ta cystna musim sa informovat u lekara aj tak vam dakujem za radu. len dufam ze to nebude ta cokoladova a ze bude vsetko v poriadku. 🙂
Tehotenstvo je jeden so spôsobov liečby po operácii cýst. Žena sa hormonálne akoby vyčistí. Určite ak vieš, že ju máš, nevystavuj seba a dieťatko riziku.
@mimulka538 treba sa opytat lekara ci je to alebo to nie je bezpecne. zalezi aka je to cysta kde je ulozena a ako sa tvari, aka je velka atd...
@mimulka538 Ja som otehotnela s endometrickou cystou 5 cm velkou, nevedela som o nej, tehotenstvo skoncilo MA, mohlo a nemuselo to byt dovodom, po kyretazi som podstupila laparoskopiu atd...
@mimulka538 cysty su bezne. vyskytuju sa aj v tehotenstve. netreba si robit starosti 🙂