Mám cystu

aalzbetkaa
17. jún 2016

Ahojte ženy. Menzes mi haproval asi tri mesiace ze 10-15 dní meškal potom došiel na dva dní a to isté dookola asi tri mesiace. Potom mi meškal az 35 dní, myslela som ze som tehotná lebo som malá nejake príznaky ale nie. Dr. mi povedala ze preto mám nepr. A ze mi mešká, pretože som pri sebe trocha. Vôbec to neriešila. A to som malá aj bolesti a ze budem mať problémy s otehotnenim pretože ovulku nemavam každý mesiac. Preložila som sa k inej dr a keď som bola na sone nasla mi tam 4.5 cm cystu. Dala mi nejaké lieky a ak sa mi nezmensi behom 6 týŽdňov idem po nôž. Chcem sa spýtať že čí ste mali niektorá problém s týmto a ako zistím asi kedy ovulujem (okrem testov). 🙂 asi hlúpa otázka na to ze som žena ale ja fakt som už niekedy mimo zo svojho tela. Mám 23 r.

rhiannon
17. jún 2016

Ak je cysta ovarialna (neprasknuty folikul, tj. nenastala ovulacia), tak na tom vajecniku ovulovat nebudes, kym tam ta cysta bude. Mne sa tvorili takto cysty kazdy mesiac s pred menstruaciou praskli. Potom sa mi jedna drzala 2 mesiace. Tak to isla laparoskopicky von s odvtedy pokoj.
To, ze ovulujes zistis podla bazalnej teploty alebo podla hlienu. To si treba podrobnejsie nastudovat, staci pogooglit 🙂

aalzbetkaa
autor
19. jún 2016

Haló zienky. Mi chcete povedať ze žiadna nemáte a týmto skúsenosť? 😮😪