Mám chronický zápal močových ciest

kika123123123
21. feb 2019

Ahojte , už som trochu zúfalá už 10 rokov má trápia zápaly močových ciest . Mám pocit že som skúšala už všetko od volnopredajnych liekov po wobenzym , urovsxon atd. Bola som už u dvoch urologov a ani na gynekológii mi na nič neprišli . Vždy som dostala antibiotiká chvíľku bol pokoj a znova sa o to mesiac vrátilo. Teraz som mala pól rok znova pokoj a začalo to opäť v januári - zápal - antibiotiká , no a teraz už od 2 nespím čo má to chytilo opäť . Chodím cikat po každom sexe, preventívne pijem brusnicovu stavu večer, obliekam sa poriadne , nikdy nechodím bosá . Musím priznať že občas má to chytí keď si predtým dám prosecco možno to má nejaký súvis že mi robia zle bublinky ale to sa stalo možno 2x inak už netuším aká môže byt príčina . Má niekto podobnú skúsenosť ?

lucikaaaa
21. feb 2019

@kika123123123 mám rovnaký problém, tiež som už skúšala všetko možné a stále sa mi zápal vracia opakovane. Niekde som čítala že keď žena dostane zápal močových ciest aspoň jeden krát je vysoká pravdepodobnosť, že sa jej nezbaví celý život. V mojom prípade to platí, každý rok sa to objaví aspoň 2,3 krát a v takom štádiu že niekedy mám v moči až krv. Je to veľmi nepríjemné, človek nemôže normálne fungovať. V mojom prípade našťastie zaberá urinal akut forte, ale skôr ako prevencia, nie riešenie..niekdy pomôžu urologicke čaje do ktorých dám lyžičku sody bikarbony.. A myslím že porsecoo s tým súvis mať nebude..prosto asi stačí naozaj troška nepozornosti a zápal je na svete, inak si to ani ja neviem vysvetliť 😕

kika123123123
autor
21. feb 2019

@lucikaaaa mne tieto vónopredajne lieky vôbec nezaberajú :( v najhoršom obdobi sa mi zápaly opakovali pravidelne každý mesiac .. vtedy som bola naozaj zúfalá lebo nikto mi nevedel pomôcť, potom som začala užívať chlorellu a zápaly odišli mala som pól roka pokoj ( neviem či koli tomu ale to bolo len v hlave, možno náhoda ) . Je to hrozné nepríjemne a obmedzujúce a vraj aj dosť nebezpečne naozaj už neviem čo robiť

luba_buba
21. feb 2019

@kika123123123 Ahoj, ja som mavala tiez zapaly niekolko rokov, stale sa mi to vracalo. Rovnako to bolo aj v prvom tehotenstve - dva krat som bola hospitalizovana, po prvom hospitalizacii sa mi to po sexiku s muzom hned vratilo. Po druhej hospitalizacii sme si teda uz so sexom dali do porodu pokoj. Je to uz dva a pol roka, co som s mocovymi cestami nemam problem. Klop klop. Pripisujem to tomu, ze antibiotika mi tiekli priamo do zil a ze sa to proste poriadne preliecilo. A mozno este aj taky tip, ze sexik by nemal byt "nasucho". Tak ak nahodou zvlhcenie nejde prirodzenie niekedy, tak lubrik. na vodnej baze. Fakt netusim, co ine mi mohlo pomoct. Totot su take dva moje postrehy. Drzim palce.

buuu
21. feb 2019

Ja som mavala tiez niekolkokrat do roka, s palenim, s krvou..no masaker. Odkedy chodim hned po sexe na wc, tak s tym uz nemam problem klop. Ja som si robila sedacie kupele z dubovej kory, ten urinal preventivne, no a bakteriu mi vyhnali naposledy az druhe ATB.

pininka
21. feb 2019

Aj mne sa to vracia, ale našťastie už oveľa menej ako niekedy. Po sexe sa idem hneď osprchovať, nestačí len vycikat, nikdy bez papúč a bez ponožiek ani náhodou. A keď je chladnejšie dávam si aj deku alebo bundu okolo krížov. Mne raz lekárnička povedala, že preto sa to stále opakuje že ťa baktéria tam stále je, aj keď sa preliecene ATB, a keď nastane nejaký podnet, ona sa akoby aktivuje a opäť je tu zápal.

natalia11111
21. feb 2019

baby ja som mavala zapaly kazdy rok aj 5 razy, a potom mi dr spravil na poziadanie vyter na ureaplazmu a ako som sa preliecila a preliecil sa aj partner antibiotikami mam rok pokoj..

lety17
21. feb 2019

Baby, je potrebne poslat k urologovi partnera. Vysetrit nielen moc, ale aj spermie. Nam to vyriesilo vsetky problemy. Dalsia rada, mozno nepohodlna, ale ak ma niekto dlhodbe problemy, tak skusa vsetko. je super ak sa partner pred kazdym stykom umyje betadinom. Z volnopred. liekov na dlhodobe uzivanie tabletky rowatinex.

mima172
21. feb 2019

@kika123123123 Ahoj 🙂 Viem presne čo zažívaš..... mala som jeden zápal za druhým, behanie na pohotovosť atď. Sem-tam sa mi ešte zápal vráti, no je to oveľa lepšie ako kedysi.
Mne najviac pomáha (i preventívne) kapucínka (mám kvapky - kúpiš v každej "zdravej výžive") + preventívne, keď cítim, že niečo môže začať si kupujem čistú brusnicovú šťavu v DM (chuťovo otras, riedim si ju s vodou) 🙂

kika123123123
autor
21. feb 2019

@mima172 tu brusnocovu štavu z DM pijem aj ja 🙂 ta kapucínka s auživa ako?

juliet86
21. feb 2019

@kika123123123 ja som nemala opakovane. ale prvykrat v zivote. velmi silny zapal. a po tyzdni pnky v teple a antibio ako som vysla von zas cikanie 4krat za hodinu... kamoska mi poradila caj bylinky chanca piedra. a to mi pomohlo do dvoch dnim skus kury z tohto caju vysetrenie plus vysetrenie partnera. drz sa.

mima172
21. feb 2019

@kika123123123 Kapucínková tinktúra sa užíva cca 20-25 kvapiek 3x denne 🙂 Je viacero značiek a na každej nájdeš napísané dávkovanie. Teraz mám značku Serafin. Kapucínka je vlastne prírodné širokospektrálne antibiotikum. Ja som ju skúsila, no bola som dosť skeptická, keďže nič nezaberalo ale výsledky sú fakt super 🙂

kika123123123
autor
21. feb 2019

@mima172 dakujem, urcite ju vyskusam

amieima
23. feb 2019

@kika123123123 Mne po opakovaných zápaloch zistili "ureoplazmu" (neviem,či ti robili testy na gynekológia). ATB pre mňa aj vtedajšieho partnera a odvtedy sa mi to neopakovalo (a to je už pár rokov 🙂

lula3108
28. feb 2019

@kika123123123 na chronicke zapaly je vyborny laser. Je to celkom nova metoda, ja sa tym momentalne liecim na chronicke mykozy, ale je to aj na mocove cesty. V podstate ti to vypali tie poskodene bunky a obnovia sa ti nove. Je to ambulantny zakrok a zatial ho nepreplaca poistovna. Robi sa to trikrat s mesacnym odstupom. Je to trochu neprijemne, ale urcite menej ako cikanie pri zapale 🙂 je to hotove za 5 minut, bola som uz dvakrat a druhykrat som to uz takmer necitila. Je to skorej tlak a neprijemny pocit ze mas nieco v posve. Robia to Modre alebo v Bratislave.

pieces
28. feb 2019

Mohol by pomôcť čaj zo zlatobyle obyčajnej

ajsha123
28. feb 2019

Tiez som chcela napísať kapucinka. Je to rastlinka, ktorú môžeš pestovat aj doma. Neprezimuje, v lete vonku, vo vnutri som este neskúšala, ale planujem buducu zimu vyskusat, dat do vnutra. Vzdy, ked začínam mam problém, idem si odtrhnut list, alebo kvet, zjem, je to jemne stipelkave, mozno ako zerucha, ale da sa. Aj na chlieb, do salatov. Tinkturu pouzivam od Gresika, zda sa mi z vyskusanych najsilnejsia... Kapucinka je prioritne na močové cesty, ale aj na dýchacie, pri prechladnutí nam, aj detom, vzdy nasadim kapucinku (teraz v zime tinkturu). Precitaj si o tej rastlinke na internete...

matik3110
10. mar 2019

Niekde som čítala, že tuším v Rakúsku je taká injekcia, ktorá sa dáva jednorázovo a zbavíš sa zápalu močových ciest natrvalo. Dá sa zakúpiť iba tam, tak jedine, že máš tam niekoho známeho. Ja už pociťujem pálenie hneď len keď pijem málo vody, to je už asi tými častými zápalmi. Mamka mala rovnaký problém, urológ jej nasadil trojmesačné antibiotiká a chvalabohu už zápal nemá pár rokov. S vyšetrením partnera taktiež súhlasím, pôvod môže byť aj tam, rovnako aj s mykózami a zápalmi pošvy je potrebné vyšetrenie partnera.

kawasakier6n
26. apr 2021

@lula3108 ahoj prosim ta kde sa robi ten laser? Nepamatas si nazov klinik? Dakujem

lula3108
26. apr 2021

@kawasakier6n ahoj je to vmodre na urológia, MUDR. Náter

vanillka12
6. júl 2024

Ahojte, podelím sa o moju skúsenosť. Možno to niekomu pomôže. So zápalmi som sa trápila od roku 2013, takže 10rokov. Najskôr sa to dalo riešiť brusnicami, čajom a pod., no v r.2018 sa to začalo brutálne zhoršovať a vždy som skončila s ATB. Jediná výnimka bola tehotenstvo, to som mala celý čas pokoj aj keď som dojčila. Minulý rok (2023) som mala 3x silný zápal. Vždy ATB. Z toho posledného som sa dostávala mesiace, možno aj viac. Spôsobili mi to menštruačné nohavičky. Určite, lebo som ich mala 1x a hneď po menzese som chytila zápal. Gyn mi hovorila, že menštruačné nohavičky sú geniálna vec, ale nie pre toho, kto má opakované zápaly.
Teraz mám od novembra pokoj, čo je zatiaľ 7 mesiacov a verím, že to tak bude pokračovať. Gyn mi robila rôzne rozšírené testy (musela som si ich vyžiadať napr. aj ten na ureaplazmy) a všetko negatívne. U urológa som chodila na 6 dávok kyseliny hyalurónovej (toto podľa mňa pomohlo), zakázal mi piť urologický čaj, plus určite pomohla a voľnopredajná Blokurima URO+ (a to som toho vyskúšala veľa). Vždy keď teraz cítim mierny diskomfort, dám si preventívne blokurimu na noc pár dní po sebe, niekedy aj po sexe. Po sexe treba chodiť vždy cikať, to je za mňa základ.
Cítim, že ešte z tohto kolotoča zápalov nie som úplne "vonku" možno to je už aj podvedomý strach, len sa nesmieme vzdávať. Kto je aj za alternatívne riešenia, ďalšia vec, ktorú praktizujem a ktorá mi veľmi pomáha sú dychové cvičenia Wima Hofa. Môžete skúsiť a všetkým vám držím palce.