Dobry den prajem.. Mozno vyznie ta otazka cudne, ale nieco ma zaujima.. Mam na nieco alergiu, ale neviem naco, Pred mesiacom som sa strasne vyhadzala po tvari, bola som cela cervena, isla som na pohotovost, kde som dostala injekciu, Na druhy den som isla opat, tvar ma strasne svrbela, bola som cela cervena, tak mi dali tabletky proti alergii, na testy ma nemohli poslat, kedze tu latku som mala v sebe, a nenasli by naco som alergicka. To znamena, ze na druhy tyzden idem k doktorovi, som objednana ako dycham a pod. A zabudla som dodat vkuse kaslem, Avobec neviem kedy mi budu robit tie testy..Ale co je najhorsie, ze som vkuse unavena, ja nemozem robit nic, nepomahaju mi ani vitaminy.. A ta strasna unava je nenormalna, Ja stojim a chce sa mi spat, Som v praci a najradsj by som zaspala na stolicke, Som doma a chce sa mi spat.Nevladzem nic.. A tehotna nie som. Stretol sa s tym niekto? Co mam robit s tou unavou?..To je na nevydrzanie.. Vobec neviem co mozem jest, Ci je to mlieko,muka, vajcia, sladkosti, alebo pel, prach.. proste hroza..:( DAKUJEM
nepanikar, urcite ti pomozu
únava je z liekov,ak kašleľ,tak rozmýšľaj o alergii na roztoče,prach,perie,zviera....nekúpil sused psa a chodíte v jednom výťahu,? nedostala si nejakú perinu od mamky?...rozmýšľaj,nemusí to byť alergia ne jedlo
@charity dakujem pekne 🙂 ale kebyze mam alergiu na jedlo, neviem napr. Muka, mlieko, orechy, nemala by som hnacky? Snazim sa otehotniet tak som brala vselijake vitaminy, ale potom som prestala, lebo moze byt ako pises, ze mam alergiu na nejaky vitamin. Vojdem do bytu, a po 5 min ma zacne dusit, nie dlho. Mozno prach.Snazim sa pit teplu vodu nie studenu, lebo ked vypijem studenu vodu kaslem.No vobec neviem naco mam tu alergiu.Co ma najviac hneva je ta unava. Som bez energie.
@lanci23 ved si všimni, či máš príznaky aj mimo bytu. Ak si mimo bytu v pohode, a začneš mať príznaky až v byte, tak je to niečo tam. Extrémna väčšina z toho sú proste roztoče (čiže prach - záclony vyprať, gauč pretepovať, koberce tiež, všetky deky preprať, obliečky, obrusy, župany...). Inak teraz sú v plnom prúde aj pelové alergie (ale neviem, aké, tuším jelša, brezy? - ale to by si cítila aj vonku)
Ak máš príznaky stále, tak buď pelová alergia alebo na jedlo. Inak alergia na jedlo, skús si kúpiť bezlepkové pečivo, vynechaj na mesiac vajce a mliečne veci (všetko, aj maslo a smotanka do kávy) a uvidíš. To sú najčastejšie alergény. Ďalej sója, orechy, určite čokoláda. Bez toho sa dá vydržať mesiac, nie je to raketová veda. Ak ani potom nebude zlepšenie, tak potom ďalej riešiť. Toto je taký základ...
No a tie vitamíny, to je väčšinou čistá chémia. To úplne kľudne mohli spôsobiť.
A únava, tú spôsobujú pravdepodobne lieky proti alergii. Takmer všetky antihistaminiká ju spôsobujú
@orlik4 lenze ja som unavena uz 4 mesiac.a tabletky proti alergii beriem dva tyzdne. Ale v oktobri to zacalo ked som zacala brat silne vitaminy, pitom sa to ukludnilo a v decembri som zacala opat brat vitaminy, a od vtedy zacala ta neskutocna unava. Ved uvidime co mi povie doktor. Na druhy tyzden som objednana tak snad sa uz nieco vyriesi. Vdaka 🙂
Ahoj, s tou unavou mi ako prve napada stitna zlaza. Dalej existuje taky test na zistenie alergii na potraviny. Stoji 100€ a z kvapky krvi ti stanovi potraviny, na ktore si pravdepodobne alergicka( detective food test). Preco si zacala brat silne vitaminy, mala si nejake ine zdravotne problemy? Mam pocit, ako keby si mala rozbity cely irganizmus a tak sa vsemozne brani a vypina.
@lanci23 Vacsina vitaminovych doplnkov obsahuje latky nevhodne pri histaminovej intolerancii. Ja som sa od unavy doslova rúcala s plačom. Po nabehnuti na dietu som v pohode. Nastuduj si mieco o HIT, lebo je to komplexna tema. Napriklad nesmies drozdie... Ale nuekedy Ti pri HIT drozdie nic nespravi. Mnohi ludia s HIT neznesu kozmetiku a sampony, lebo je tam chemia a to je pri HIT zle.
Neblazni s dietami. Len si vyvolas alergiu na dalsie potraviny. Chod na testy a budes mudrejsia.
Mne vravela doktorka ze mam obmedzit citrusy a pozorovat sa. Lenze to je tazko 😖 viete co nerozumiem? Ako napisala charity mozno som alergicka na kozmetiku.lebo okrem tvare má strasne svrbi hlava, ale strasne.nohy, ruky, chrbat. Ale preco ked som vonku ma svrbi nos. A ked pridem do bytu kaslem. Proste neskutocne 😀 a som sa v zahranici.a tu sa caka za doktorom dva mes.Neuveritelne. Teraz vo stvrtok idem tak som zvedava co to bude. Moja doktorka si myslí ze je to astma.ale ja nemam problem s dychanim.
Ahoj...stalo sa mi nieco podobne pred 4 rokmi... vyhadzavala som sa na tvari a na dekolte, strasne to svrbelo..obcas sa mi flaky porobili po tele.. mudr mi vtedy kazala jest len ryzu na vode a morcacie maso, alebo hovadzie.. nejedla som nic ine okrem toho. Pit som mohla cierny caj... kym pridu na to na co mas alergiu isto dodrzuj prisnu dietu, aby si z niecoho nedostala anafylakticky sok..
PROSÍM O RADU,POMOC!!!
Aj moja 11-ročná dcéra, má zistenú od roku 2012 histamínovú intoleranciu. Nebadali sme žiadne príznaky. Ale už sa jej dlhšiu dobu objavujú vyrážky, červené flaky a v strede bledá bodka niekedy až celé mapy a svrbí ju to. Máva to na chrbte, hrudníku, bruchu, za ušami,na tvári. V hlave sa jej odlupuje pokožka ako lupiny a svrbí ju. Skúšame šampón dixi proti lupinám,ale nemá efekt,tak ho budeme musieť vymeniť. Neviete mi poradiť čo by mohlo pomôcť? Keď neviem vôbec čo mám vyskúšať ☹ A diétu zatial žiadnu nedržíme,môže niečo hroziť vážnejšie,termín u imunologičky máme na máj,keď sme sa objednávali nebolo to až také zlé a skôr termín nemala.Ale zhoršilo sa to keďže všetko čo jedáva by nemala,ale som zúfalá lebo vôbec neviem čo bude jesť.Ona je od malička nejedák. Môže teda hroziť niečo keď má HIT a nemáme nič vylúčené zo stravy,lebo väčšinou čo jedáva to obsahuje. Ďakujem za každú radu
@dasab30 to žartuješ? Vieš čo je HIT a čo spôsobuje nedodržiavanie diéty? Je to vážna diagnóza a pokiaľ je organizmus stále dráždený histamínom, tak môže mať aj katastrofálne následky. Prosím, ak ti na svojom dieťati záleží, tak si o tom niečo naštuduj, tu je aj skupina kam sa môžeš pridať https://www.modrykonik.sk/group/1915/detail/ kde sú mamičky, ktoré ju majú alebo majú deti s HIT, určite ti radi poradia ako začať, len prosím s tým niečo robte, lebo sa dcére úplne zničí imunitný systém.
@lanci23 zatiaľ nepanikár, vitamíny pokiaľ možno neber radšej žiadne...som rovnako alergik a na všetko, začalo to kašľom, vyšla z toho ponámahová astma, k tomu peľová, nepeľová, plesňová, lieková, chladová alergia, intolerancia kravského mlieka....výsledok, vadí mi všetko, naposledy som zareagovala aj na farbu na vlasy, tiež ma všetko svrbelo, pomáhala len sprcha, bolo to neskutočné, závraty, bolesť hlavy, no des, nakoniec som sa nadopovala liekmi z pohotovostného balíčka, aby to prešlo. Používanie kozmetiky u alergikov, veeľmi, veľmi opatrne. lieky rovnako, výsledkom je opuch jazyka. takisto mi opúcha hrdlo, prešla som si rôznymi vyšetreniami, žiaľ, alergia. Ďalšia vec, ako tu už niekto písal, vonku začína všetko kvitnúť, samozrejme výsledkom je sekrét z nosa, kašeľ, dusenie. lekár ti mohol dať antihistamiká, ktoré môže sám predpísať. zvyčajne je to claritin, myslím, že sa dá aj voľne kúpiť. Inak ti neostáva nič iné, len čakať. hlavne neexperimentuj. Držím palce.
@dasab30 Presne ako píše belasy motylik.. Je to VELMI VAZNA DIAGNOZA a dieta je pri liecbe nutnostou...ak ti na zivote dcery zalezi tak prestan hazardovať.
Berie aspon tie lieky ktore zabranuju vstrebavaniu histaminu?? treba ich brat pred kazdým jedlom... Ak nie,t ak sa necuduj že je v takomto stave aký popisujes. Pri hit a chrastach vo vlasoch je vyborný sampon zn. BABE antialergicky proti chrastam..dostat ho v lekarni.
k tomu vsetkemu co sa tu popisalo ako mozne zdroje alergie ma napada este nieco. My sme tiez alergici ( pele, plesne ), ale naposledy som silno reagovala na veci oprate v gelovych kapsulach Ariel. Kupili sme to raz, len tak zo srandy, malemu sa to pacilo, chcel vidiet ako to bude vyzerat pri prani. No, stacilo mi.... ledva som dychala pri tych veciach, vsetko sa pralo znova.
@belasy_motylik ďakujem,veď práveže neviem aké vážne to je,lebo zo začiatku nemala žiadne príznaky,teda nič sme nespozorovali. Aj s pediatričkou sme sa rozprávali,že keď nemá príznaky,tak zatial nič,lebo nám chcela dať nejaký liek,čo sa dáva,ale,že počkáme,keď sú neni príznaky a keď sa začali objavovať tie vyrážky,tak,že nech sa objednáme imunologičke,ale termín máme až na máj.Keď som objednávala nebolo to až také,sem tam fliačik,ktorý zmizol,ale zhoršuje sa to. A fakt neviem čo bude jesť keď má problémy s jedením a nepohnem s ňou a skoro všade je histamín.Ďakujem za link. Potrebujem poradiť,lebo som zúfalá.
@dasab30 mala som materiály k HIT kedže u mna mali podozrenie.. bola tam popísaná dieta a potraviny ktoré urcite treba vylúčiť. Pohladam Ti to.. tých sa urcite vyvolajte, maju take mnozstvo histaminu že to može mať katastrofalne nasledky. Zbehnite aspon k obvodacke aby vam nasadila DAOSIN... tieto lieky brane pred kazdým jedlom zabrania reakciam alergickým
@dasab30 Kuk histaminovakasulka.com specialne vysokonutricna nizkohistaminova dieta. Kuk antihistaminove potraviny. Ak jej budes davat antihist potraviny, bude moct drzat slabsie dietu.
Daosin je volne predajny v lekarnach. Zvazte jeho podavanie.
http://m.histaminova-intolerancia.webnode.sk/ne...
Kuk prvu pomoc pri nahromadeni priznakov:
Nech Ti skusia spravit aj test na histaminovu intoleranciu..spytaj sa na to.. A inak nic,musis cakat ma testy a ked chces daco spravit tak akurat jedz jednoduche jedla aby si vedela co jes a trebars si to zapisuj a v pripade reakcii si budes vediet pozriet z coho to mohlo byt.. Len prosim Ta neprepadni panike a nezacni sa totalne sledovat aj kazde susto bo to Ta rozhloda akurat tak na psychiatriu.. Vydrz to nejak do testov a ano viem, ze tie reakcie nie su prijemne, som alergik.. Drz sa!