Mám 5 cm cystu

lana11
18. aug 2017

Dievčatá ako ste riešili cystu alebo ako vam ju riesil lekár ? Pred 3 týždňami som bola na preventívnej prehliadke lekár povedal že všetko je ok. Mala som dostať menštruáciu ale tá mi neprišla mešká mi skoro tretí týžden, šla som k lekárovi a ten mi našiel 5 cm cystu ešte sa aj čudoval ako je to možné. Dal mi injekciu na vyvolanie menštruácie a ešte mi povedal že si mam kupiť tabletky Indonal. A že mam prisť o 10 dni.Nepovedal mi či ta cysta je vodna alebo iná asi to ani sám nevedel.

catherinah
18. aug 2017

Pravdepodobne neprasknuty folikul. Po menzese by si mala ist znova na ultrazvuk, ci sa vstrebala, ak nie, skus thiaminove injekcie alebo Thiaminvo vysokych davkach

svadba30.maj
18. aug 2017

@lana11 dobry den.
Ja som mala podobne aj s tym meskanim aj s tou cystou.
Dostala som asi dva krat injekcie na vyvolanie ms.dr povedal ze jak nezmizne tak pojdem na operaciy.
Po mesiaci som isla na kontrolu a vstrebala sa sama cysta.
Nebrala som ziadne lieky.

lana11
autor
18. aug 2017

@svadba30.maj A menštruaciu si kedy dostala?

katikaa222
18. aug 2017

Ja som mala cystu 4 roky,ale cokoladovu..

svadba30.maj
18. aug 2017

@lana11 asi po mesiaci.ja casto mavam cysty ktore sa same vstrebaju.

lana11
autor
18. aug 2017

@katikaa222 to je aká?

katikaa222
19. aug 2017

Endiometriozna ktorá nepraskne..bola som na laparoskopii a teraz beriem este lieky

maciatkolulu
19. aug 2017

@katikaa222 prosim ta a kedy ti prisli na to,ze je endiometriozna? Kolko si bola hospitalizovana a celkovo ake to bolo.... Hrozi mi to.

katikaa222
19. aug 2017

Moja lekarka to vedela od zaciatku len to zanedbala a sledovala. Ja som bola len jeden den v ramci jednodnovej chirurgii. Rano som prisla,zoperovali ma a rano na druhy den ma pustili.A priebeh operacie aj potom PN uplne bezproblemove. Ak by som vedela,že to bude take tak idem do toho skor..

katikaa222
19. aug 2017

@maciatkolulu a drzim palce..bude to ok uvidis

maciatkolulu
20. aug 2017

@katikaa222 mna strasia tyzdennou hospitalizaciou kamaratky a pod... To si si zaplatila,pretoze oficialne patrim resp.mam zaplateneho kocha,ale teraz mi ponukli cez znamych to riesit na antolskej. Mne ide len o to,aby som.neostala dlho v nemocnici ☹

mishicca
20. aug 2017

Ja som s endometrioznoubola tyzden v nemocnici..lebo ma rezali a nie laparoskopicky. Museli mi vybrat kvoli nej vajecnik. Takze to velice zalezi aka je ta endometriozna cysta..aka velka...v akom stadiu...atd. lekari ti poradia. Neboj sa. Ale ked sa ti tak ryhlo urobila a taka velka, hadam bude vodova. Aj taku som raz mala. A thiaminom zmizla...

maciatkolulu
20. aug 2017

A to, ze neviem teraz kam ist, ci k cez znamych k znamych, alebo k lekarke do kocha..... Alebo aj aj a budem zmatena, lebo kazdy mozno povie ine, aj to sa mi uz stalo

katikaa222
20. aug 2017

@maciatkolulu ja som bola u Kocha a zaplatila si 120 eur. A uplne super..odporucam.Kocha a priplatit si..ale je to na Tebe..vraj aj na Antolskej su super

katikaa222
20. aug 2017

@mishicca ja som ju mala 4 cm a v den operacie 6 cm. O vajecnik som neprisla,pekne mi to odsali..

maciatkolulu
20. aug 2017

@katikaa222 a kto ti robil, ja som bola teraz na kontrole a vraj 5,5 cm u dr Ondackovej, u nej som aj rodila. Tak potom je to asi jasne, lebo pre mna predstava antolskej je des...

katikaa222
20. aug 2017

@maciatkolulu aj ona bola v operacnom time plus este dve mlade lekarky 🙂 no v klasickej nemocnici budes minimalne 3-4 dni. Prvy den asi priprava,prijem,na druhy operacia, treti den lezis a 4 az 5 ta prepustia. U Kocha som klasicky den predtym doma do 18 mohla jest potom uz nie a po polnoci uz nepit. O 07.00 som prisla na prijem,spravili mi ultrazvuk, potom ma dali na izbu. A asi okolo 10 zoperovali. Potom som lezala,okolo 17 ma prisli postavit. Sestricky stale chodili kontrolovat,pytali sa ci nic nepotrebujem. A na druhy den po vizite ma o 8 pustili domov. Je uplne zbytocne ak nie su komplikacie lezat v nemocnici 4-5 dni. Doma je doma aj to zotavovanie. Na izbe sme boli dve,bola tam klima,sprcha,WC na izbe. Vsetko nam dali aj jedlo fajn nie ako v klasickej nemocnici..

maciatkolulu
20. aug 2017

@katikaa222 ja viem, ja som tam rodila , takze je to jasne, dakujem za pomoc pri rozhodovani😉

katikaa222
20. aug 2017

@maciatkolulu som rada,ze som Ti pomohla 🙂 Mne to kamoska odporucila a nelutujem. Bola som mesiac PN ale kludne po tyzdni,dvoch som mohla ist do prace. Len ja mam hekticku pracu tak som radsej vyuzila PN a pockala do prvej gynekologickej kontroly kt.bola o mesiac..

katikaa222
20. aug 2017

@maciatkolulu a kedy Ta caka zakrok? Neodkladaj to,lebo esre to pojde laparoskopicky to je mensi zasah. So mnou na izbe bolo dievca co malo 10 cm cystu a ona uz musela byt normalne operovana a bola tam aj dlhsie ako ja..

maciatkolulu
21. aug 2017

@katikaa222 ja este neviem co sa v tom.mojom vajecniku deje presne,len som zacala jemne krvacat uprostred cyklu a ked som navehla k dr,tak vraj 5,5cm cysta,nic viac,dala mi hormony na 10dni a thyamin a pojdem na kontrolu,lenze sme odisli prec,taknuz mam druhy cyklus absolutne ok je vsetko,ale mna tlaci proste nieco na lavo dole,takze si myslim,ze "neodplavala"... No nadsena nie som.

katikaa222
30. aug 2017

@maciatkolulu ahoj..uz si bola na kontrole?

maciatkolulu
30. aug 2017

@katikaa222 ahoj,ach jaj este som sa neodhodlala.... Ja viem,ze musim. Len ma to desi....