Mám 4,8 cm cystu a tehotenstvo vidieť ešte nie je

sabinka147
17. aug 2021

Caute baby , dnes som bola u svojho gyn. Mam cystu 4,8 cm a tehotenstvo este nevidi lebo len 5dni mi meska .. a vraj v cyste daco je.. vraj sa mu te nepaci .. mala to z vas daktora

vahcaac
17. aug 2021

@sabinka147 tak pri tehotenstve je bežné mať cysty, otázne je, prečo sa to gynekológovi nepáči, ví ma podozrenie na mimomaternicove, alebo tak. Ja som v 11 týždni a keď mi meškalo 5 dní, ešte nič nebolo vidno na sone a to mal dono fakt dobré. Cystu som ale nemala

kiki68
17. aug 2021

@sabinka147 asi cystu co najskor dat von, lebo moze robit falosne hcg.

sabinka147
autor
17. aug 2021

@vahcaac ano ma aj podozrenie na mimomaternicove tehotenstvo.. a vraj v tej cyste daco je

sabinka147
autor
17. aug 2021

@kiki68 us som mala vela krat cysty no nikkdy som nemala pozitivny tehotesky test

vahcaac
17. aug 2021

@sabinka147 kde presne máš tu cystu? Vajcovod alebo vaječník ? Bolesti máš alebo špinenie ? Zobral ti HCG ?

sabinka147
autor
17. aug 2021

@vahcaac vies co ja som sa us ani nespitala ze kde ju mam lebo som bola stoho nadne .. ale pred 4mesiacami som ju mala na lavom vejecniku ...krize ma bolia a sek tam podbursko .. ano rano som bola na krv

sabinka147
autor
17. aug 2021

@vahcaac spinenie nemam

vahcaac
17. aug 2021

A čo presne ti vlastne povedal tvoj doktor, lebo na 5 dní meškania normálny nález.... 10 dní meškania musí byť už vidno vak a začiatok embryo štruktúr... ale na 5 dní meškania normálne... mávaš vodné cysty čo sa samé vstrebú? Alebo krvavé ?

sabinka147
autor
17. aug 2021

@vahcaac povedal ze skoro som prisla lebo nevidno nic.. ale vidim tam cystu 4,8cm a vtej ciste daco je tiez len neviem že co to je tak sestricka odomna zobrala krv ...cysty mam vodnate .. len toho sa bojim ze co v tej cyste je 😔

kiki68
17. aug 2021

@sabinka147 to v tej cyste moze produkovat HCG, lebo cokolvek tam v tele rastie moze produkovat hcg ako take. Preto ten test doma je iba taka vstupenka ku gyn a ten zisti, co sa tam vnutri deje . Niekote cysty sa mozu spravat ako tehotenstvo, hoci to tak nie je. Tak ako tehu produkuje malo zvysene onko markery a pritom ide o zdrave tehu. Drzim palce

roztlieskavacka
17. aug 2021

Je možné zároveň mat cystu aj byt tehotná .. ak mas ale vodovu cystu na vajecniku vo veľkosti 4,8 cm skor to vyzerá na neprasknuty folikul z ktorého sa vytvorila táto cysta.. a to moze byt aj dôvod na meškanie krvácania. Ja nechápem načo si išla ku gynekológovi po 5 dňoch ... to je naozaj velmi velmi skoro ... co si čakala ze co tam uvidí

sabinka147
autor
17. aug 2021

@roztlieskavacka no vies ja som mala bolesti na lavej strane a prechadzalo mi to as do vajecnikov... Tak z tejto cystu mozem mat tehotensky test pozitivny?

roztlieskavacka
17. aug 2021

To ja neviem,.. moze kludne byt aj mimomaternicove tehotenstvo hlavne ked píšeš o bolestiach a ze “nieco” v tej cyste je... píšeš ale ze mávaš často vodne cysty... neviem ci mas vôbec ovuláciu a mas byt z coho tehotná.. ale vodné cysty sa robia z neprasknutych folikulov-tj k ovulácii neprišlo

sabinka147
autor
17. aug 2021

@roztlieskavacka ovulaciu mam odsledovanu doktorkov v gyncare ovulacia bola robim si aj ovulacne testy a mala som pozitivne ..vcera ma trosku pichalo v lavej strane bruska a prechadzalo to do vajecnika

sabinka147
autor
17. aug 2021

@roztlieskavacka z cysty bi som nemala pozititivny tehotensky test

sabinka147
autor
17. aug 2021
roztlieskavacka
17. aug 2021

Ja som ohľadom pozitívneho testu nepísala nic. Vyjadrila som sa k iným veciam. Ale ak si chces prečítať konkrétne toto, tak nech sa páci - ano si tehotná podla testu.

vahcaac
17. aug 2021

@sabinka147 uvidíš podľa toho aká bude zajtra hodnota hcg 🙂 pri 1500 už by malo byť niečo vidno

sabinka147
autor
17. aug 2021

@vahcaac Rano mam ist po vysledky tak uvidime

kiki68
18. aug 2021

@sabinka147 to uz mas dost vyrazne ciarky. Dufam, ze to bude tehu. Ja som raz mala 90tis HCG a bez plodu. Tak verim, ze u Teba to bude vsetko v poho

kikus1910
18. aug 2021

@sabinka147 mne tiez meskal menzes cca tyzden. Test som mala pozitivny. Sla som ku gynekologovi a videl len cystu=dovod preco mi menzes meskal… cysta bola 4x7 cm(vraj folikularna). Chcel ma operovat az o 2-3 mesiace ze pockame ci nepukne. 😀 v ten den som si volala 112 hrozne bolesti a krce(zacal sa menzes)…v pondelok som zasla k mojmu dokymu ci cysta zmizla… nie stale tam bola… v ten isty den som sa nasrala a sla k inemu Dr…operacia naplanovana hned o tyzden. Vraj nie je naco cakat… endocysta… ktora urcite nepukne a nechapal ze to ten ex Dr.nevidel. Nie nevidel. Este mal tu drzost sa smiat ako pako vraj naco som si volala 112 ze ci som spanikarila. Zeny v minulosti nemali take “vymozenosti” ako my a vydrzali omnoho viac. Porody potraty a bla bla bla. Vdaka jeho doslednej praci za posledne dva roky som skoncila v nemocnici na operacii. Takych mame my expertov na SVK. Mne keby nieco take povedal ze nieco tam vidi v momente odchadzam. Pokial nemas bolesti chapem ze si stale u neho ale ja som uz nemala nato nervy…stale nejake dohady a odhady… najlepsie bolo ked sa ma pytal cim sa chcem liecit. Este mi daval na vyber ze si mam vybrat. Kukam na neho ze ja mam titul alebo ty? 😀 ale som rada ze je to uz minulost a nasla som si super Dr. s ludskym pristupom 🙂 kazdej 1 zene prajem dobreho gynekologa pretoze ked nastanu problemy malo ktori vie pomoct…

sabinka147
autor
18. aug 2021

Dnes som bola po vysledky bolo vidno vačok a v tej cyste je krvne zrazenini a vraj to nevadi .. ani ta cysta tam nevadi but sa strebe ale bude rast ale budem pod dohladom doktora

vahcaac
18. aug 2021

@sabinka147 vidíš 😍😍😍😍 koľko si mala hcg? Super .. gratulujem ti, musela si si prežiť stres zbytočný

sabinka147
autor
18. aug 2021

@vahcaac 4885 som mala ..od rana som chodila najprv som isla ku svojmu on mi povedal ze mimomaternicove poslal ma do pp na pozorovanie do nemocnice a tam mi doktoroka povedala ze babo je maternici ze neni mimo .. a ze ta cysta nevadi hned sa mi ulavilo od rana som sa stim trapila ale teraz mi je lepsie 🥰🥰 dakujem 🥰🥰

vahcaac
18. aug 2021

@sabinka147 to čo máš za lekára?

sabinka147
autor
19. aug 2021

@vahcaac dnes som bola a vraj mam zhubny nador 😔

ikonica
19. aug 2021

@sabinka147 cozeeeee? a to ako zistili? len sonom?

sabinka147
autor
19. aug 2021

@ikonica podla krvi

vahcaac
19. aug 2021

@sabinka147 onkomakery stúpajú aj pri endometrioze, ale nie som lekár, len mám tiež endometriozu ... Ale lekár by to na sone asi vedel rozoznať... je mi to ľúto

kikus1910
19. aug 2021

@vahcaac ano onkomarkery pri mojej endometrickej cyste som mala aj ja vyssie ked som sla na operaciu… krv v cyste znamena endocysta ci nie? Mne to aspon tak povedal Dr