Mám 29 rokov a trápia ma hemeroidy

david987654
28. jún 2018

ahojte, potreboval by som helfnut. Mam 29 rokov a hemeroidy ma začali trapiť asi pred 4 rokmi, kedy som si uvedomil, že ich mam. V podstate nikdy som ich neriešil, lebo na začiatku mi nerobili velke problemy a až teraz sa to začalo zhoršovať. Mozno 2 roky používam mať homostop gel, tak občasne, ked je horšie. Bol som s tým skôr pri lekárovi, ale ked som sa chcel objednat niekde na gastro a mohli ma zobrat o styri mesiace, tak som sa na to vykašlal. Posledne 2tyzdne ich citim stále, dokonca sa aj v noci budim lebo ma svrbia. ide o vonkajsie hemeroidy. Mohli by ste mi poradiť, lebo neviem čo robiť. O tri tyzdne idem na dovolenku do Turecka a nechcem aby ma tento problem obmedzoval. U doktora asi nič neporiešim, lebo sa dlho čaka na vyšetrenie. Co by mohlo na nich zabrat, ak su uz v takom horšom stadiu - mam take dve vyčnelky , priemer možno 10mm. Viete mi povedat, čo by sa mohlo stat, ak by som to vôbec neliečil a neriešil, co by mi mohli spôsobiť. A hlavne, čo by mi pomohlo do času. Po dovolenke by som to riešil s lekárom. Mozno poviete, že som to zanedbal, ale velmi vela času som travil v zahraniči, a fakt volneho casu som mal strasne malo. dakujem

lus83
28. jún 2018

@david987654 pozri si stranku Druhy nazor lekára... Tusim su na fb.

zbruna
28. jún 2018

Mam dobru skusenost s rakuskou mastickou Hädensa, su aj cipky tejto znacky. Pokial viem, da sa kupit iba v Rakusku, na SK nie.

lindusss2016
29. jún 2018

@david987654 aj obvifny ti vie predpisat detralex, vygoogli si, ako funguje, to by ti na cas mohlo pomoct. Kup si psyllium napr.v dm, pravidelne uzivaj. Mne pomohlo vysadit mlieko a vyrobky z neho, tak mozno aj ty mas nieco, co ti nerobi zrovna najlepsie

pininka
29. jún 2018

Dubova kora, gel z nej, chladi a ozaj pomaha

lindusss2016
29. jún 2018

@david987654 *obvodny... pardon, je skoro rano, este na to nevidim

janynyna
29. jún 2018

@david987654 mna zase lekar poradil Avenoc mast a fakt mi pomohla. A tu pritom iny lekar ma uz tlacil na zakrok.

zimmi1
29. jún 2018

@david987654 tiez som mala roky problem s vonkajsimi, chvilkovo mi pomahal hemostop gel, ale realne mi pomohol az jablcny ocot..po cca 4rokoch problemov mam asi 2 roky pokoj a to uz dobry rok a pol som sa octu ani nedotkla :D :D takze pila som vzdy rano nalacno 1PL octu rozriedenu v pohari vody (ked si pri piti chytis nos, da sa to..) plus mozes si nim aj potriet svrbiace miesto- ale moze to stipat(takze lokalne si mozes pomoct ajastami na rychlu ulavu), inak este sa odporuca po stolici oplach vodou 🙂

verca888
29. jún 2018

tak je to hrozne ale je to vec, ktorej sa prakticky neda zbavit navzdy ani ked sa daju operativne odstrani, po istej dobre sa zase vratie :/ na vonkajsie no jedine tak nejake maste, cipky by ti boli v tom pripade asi na nic

janulik2306
29. jún 2018

@zimmi1 o tom octe počujem prvý krát, skúsim prosím ta koľko vody treba dat?

vala24
29. jún 2018

vedela by som o tom pisat dlho, mam za sebou aj gumickovanie, to mi problem len zhorsilo, do toho potom tehotenstvo a rok po tehu som uz musela ist na laserovy zakrok.. nikomu neprajem tu bolest pocas zotavovania.. i ked zavisi od stavu v akom ich mas.. mam znamych co to tiez absolvovali (laser operaciu), tak to zvladli bez problemov.. ale co by pomohlo tebe teraz, ja mam odskusane vselico.. ale super je klasicka octanova mast (par € v lekarni), tabletky detralex alebo mobivenal - ten je lacnejsi a je to vlastne generikum detralexu.. a drzat v cistote, umyvat po stolici alebo aspon vlhky toaletny papier po stolici, ak sa neda umyt..

tiumen
29. jún 2018

@david987654 mne lekárnička na ne odporučila Dr.max Dio max tablety + som používala olej Fine6 a pomohlo, do pár dní som mala pokoj 👍

miz
29. jún 2018

ja mam hemoroidy už xy rokov aj vonkajšie aj vnútorné. Nikdy som nepoužívala žiadne prípravky na ne, vždy mi pomohlo dôsledne sa sprchovať po každej návšteve wc, bez ohľadu na to, či veľkej alebo malej a ak nie je možnosť sprchy tak používam namiesto papiera vlhčené utierky.
Keď sa mi zhoršili tak som zmenila životosprávu t.j. denno denne minimálne 3/4 litra čerstvej hlavne zeleninovej šťavy a k tomu množstvo čerstvého ovocia a zeleniny, keď som sa presťahovala a už som nemala možnosť toto dodržiavať tak ma zasa začali hemo trápiť. Dovtedy som dlhé roky mala pokoj a to doslova a do písmena ani som nevedela, že ich mám a nezhoršilo sa to ani po pôrode.

lindusss2016
29. jún 2018

@janynyna avenoc nie su nahodou len homeopatika? To u vaznejsich pripadov nezaberie absolutne

zimmi1
29. jún 2018

@janulik2306 do klasickeho pohara, co sa zmesti..ja neviem.tak 2deci asi, aby sa ti ten ocot dal vypit, ta jedna PL sice nie je vela, ale aj tak je vyrazny..odporucam si pri piti fakt rukou zapchat nos a hned aj zapit este cistou vodou a je to takto v pohode, len trocha kysle..hej, ja som ten ocot zacala pit kvoli niecomu inemu a zmizli mi pritom problemy s hemeroidmi, taky prijemny vedlajsi ucinok :D :D nasledne som potom vygooglila niekde, ze ma na to vplyv a ja mozem len potvrdit.

z_schmidt77
29. jún 2018

Čo by ste neporiešili u vasho lekara?! Praveze, ano. Povedzte mu o hemoroidoch a predpíše Vám Detralex, ktorý krasne stiahne vytrcajuce aj krvacajuce h. A lepsie ako gel, su čapíky.

z_schmidt77
29. jún 2018

Detralex su tabletky na uzivanie cez ústa.

janynyna
29. jún 2018

@lindusss2016 to ti neviem povedat. Ale mne jeden lekar posielal na zakrok lebo vraj mi uz nepomozd nic a druhy lekar mi poradil este Avenoc. Dalej som uz nepatrala bola som rada ,ze mi to pomohlo. Nevravim,ze hemoroidy sa mi id vtedy nevratili ale vzdy mi pomohol Avenoc.

jure
29. jún 2018

Na hemoroidy pomoze tepla sprcha a cez den antibioticka mast doloprokt a cez noc avenoc,to je predpisane lekarom....🙂

wanda52
29. jún 2018

kamarátko pomohli bylinkové preparáty od bylinkára Dedíka (www.dedikadcery.sk), ale brala ich dlhšie..

ivuska027
29. jún 2018

Detralex! Zachráni ti to život 😉

ebi88
3. júl 2018

Na toto treba zmenit zivotospravu ako pisala pani vyssie.
Stravu, sposob zivota, vsetko. Inak sa to bude vracat stale.ja nastastie nemam ale znamy sa toho zbavil az takto radikalnou zmenou, strava, sport, nevysedavanie na wecku s mobilom a podobne.

bez3cka
16. júl 2018

@david987654 tak mne pomohol First od aloe vera. 3 mesiace som kikirikala od bolesti. Z lekarni som vyskusala uz vsetko. Zmierena ze idem na operaciu. Nakoniec som nastriekala tento first a tom momente ulava a odvtedy uz ziadne hemoroidy. Na aloe vera nedam dopustit. Blizsie info u mna

juditka_d
17. júl 2018

@david987654 takze 1. Kup si dubovu koru a urob si aspon 3-4 sedave kupele (uvaris ju ,precedis cez sitko do lavora,nechas vychladit a sadnes do toho aspon na 10 minut. Potom osprchujes)
2. Po velkej potrebe sa vzdy osprchuj alebo zadok umy vodou,najlepsie studenou,to stahuje
3. Detralex - je na predpis. Predpise aj obvodna a tej len staci povedat co mas za problem, ona ta nebude ziadno vysetrovat a obzerat to.
4. Zacni jest lanove semienka. Bud pomlete alebo ich pohryz a pi dostatok cistej,nesladenej vody.