Mám 25 rokov a chcem podstúpiť biologickú liečbu

veronika915
26. máj 2017

Ahojte,
Chcela by som sa spýtať či sa tu nájde niekto kto už podstúpil biologickú liečbu kvôli reumatoidnej artritide (reume).
Mám 25 a na reumu sa liečim už 3 roky. Najskôr to vyzeralo že lieky zaberajú, krvné testy boli o niečo lepšie, ja som sa cítila oveľa lepšie po fyzickej stránke. Brala som pravidelne dva roky medrol(kortikoid), flector a metotrexat s tým že metotrexat sa postupne musel navyšovať až do dávky kedy mi zaberie a budem sa cítiť úplne v pohode, čo sa aj stalo a vtedy som naopak musela začať znižovať(až úplne vysadiť) dávku medrolu keďže ten škodí telu pri dlhodobom užívaní najviac(meknutie kostí a pod.). Navýšila som metotrexat a snažila som sa vysadiť medrol s tým že som vydržala iba 1 týždeň a aj to ma na konci týždňa bolelo celé telo, nemohla som fungovať. Tak som musela znova nasadiť dávky ako naposledy. Moja reumatologička mi preto odporučila Biologickú liečbu. Rada by som sa teda dozvedela ako prebieha už samotná poisťovňou schválená biologická liečba ? Keďže je to posledná možnosť liečby reumy tak sa toho trocha obávam.
Vopred ďakujem za každú odpoveď.

skyahiah
27. máj 2017

Ahoj, sice mam inu diagnozu, ale tiez je to autoimunitne ochorenie liecene biol. liecbou. Ja som konkretne brala Humiru, injekcie sa pichaju pod kozu, davala som si ich sama raz za dva tyzdne, neskor kazdy tyzden. Brala som ich styri roky, od mojich 20r. Mne ale nezabrali.
Potom mi chceli nanutit aj Remicade, ale to som odmietla, lebo som sa chystala otehotniet. Ten sa berie formou infuzii.
Nakoniec mi minuly rok zistili lymfom, co moze byt aj dosledok uzivania imunosupresiv, to sa vsak dokazat neda.

Takze za mna uz imunosupresiva nikdy. Ale mas inu diagnozu, zvaz si vsetky pre a proti. Ja nam Crohna, a viem zit aj bez tychto liekov zatial.