Mám 20 rokov a mám ľudský papilomavírus

eva1997
6. nov 2017

Dobrý deň mám 20 rokov a zistili mi pozitívny test na HPV 16 a vysokorizikove HPV ....som ztoho úplne mimo ...nemáte niekto stym skúsenosti prosím Vás ? Dakujem

marion09
6. nov 2017

@eva1997 znamena to ze si nachylnejsia na vznik rakoviny maternice

bale1rinka
6. nov 2017

@eva1997 určite na tvoj konkretny problém ti odpovedia najlepšie tvoji ošetrujúci lekári, viem, že sa to sleduje, či tie bunky rastú, budeš mať väčšiu pravdepodobnosť, že dostaneš rakovinu ak sa tomu nebudeš venovať, sú určite stupne, niektoré ženy stymto vírusom žije a ani o tom nevedia...

lucinocka
6. nov 2017

@eva1997 ze budes chodit pravidelne minimalne raz rocne na prehliadku a sledovat to...ja som na zaciatku chodila kazdy pol rok ku dvom dr. a po porode to same zmizlo...

bodka13
6. nov 2017

@eva1997 to či sa HPV nejako prejaví, závisí aj od tvojej imunity, často si s ním organizmus poradí sám...ale kvôli výsledkom budeš sledovaná.Mala si nejaké problémy?

eva1997
autor
7. nov 2017

@bodka13 nie žiadne problémy som nemala ,nikdy ma nič nebolelo ani chorá vôbec nebývam ....len som mávala výtoky a keď mi robil ten posledný ster tak som začala troška krvácať ....keďže som teraz odcestovana tak si s doktorom píšem cez email a povedal mi že by to bolo na dlho aby mi písal cez email aká bude liečba. Niekde som čítala že keď je to zle tak sa stym chodí na operáciu ...

bodka13
7. nov 2017

@eva1997 nerob dopredu žiadne závery, uvidíš čo ti povie keď pôjdeš osobne do ambulancie ...
Na druhej strane super, že lekár na základe vytokov a krvácania pri stere zaškrtol aj testovanie na HPV ,lebo ževraj to testujú až keď vyjde zlé cyto ( ale možno nemám dobré info)

vierka1112
7. nov 2017

ahojte, nechcem otvárať ďalšiu tému tiež mám problém s HPV, dnes mi prišlo toto od gynekologa viete mi povedať čo presne to znamená? lebo ja už mám nervy a myslím na to najhoršie.☹

ASC-US - Atypické skvamózne bunky neistého významu
STER: Uspokojivý - bunky TZ prítomné, prekryté : leu, ery
metaplázia vrátane nezrelej
MIKROBIÁLNY OBRAZ: Döderlein

DOPORUČENIE: kontrola za 4 - 6 mesiacov, kolposkopia
Atypické dlaždicové bunky, susp. HPV

bodka13
7. nov 2017

@vierka1112 možno v skupine Zdravotnici na MK by vedeli kočky poradiť ,hoci gynekologička tam nie je

bodka13
7. nov 2017

@vierka1112 u nás gynekológ nedáva výsledky do ruky, iba oboznámi s výsledkami

vierka1112
7. nov 2017

@bodka13 mne len toto poslal mailom, dovolať sa mu nedá a teraz človek nevie čo má robiť, len má strach a obavy. ďakujem za tip, idem kuknúť

eva1997
autor
7. nov 2017

@bodka13 cyto mi vyšlo normálne 2 , ale našli mi tam zápal tak mi robil test na baktérie a keď zbadal že mám výtok tak hneď mi robil HPV test.... len mi povedal že nemám stresovať že to nieje života ohrozujúce.

bodka13
7. nov 2017

@vierka1112 sila... veď pacient nemá lekárske vzdelávanie ,aby si to vedel preložiť do ľudskej reči,bez toho aby mal katastrofické scenáre v hlave

Su v tej skupine doktorky,aj pôrodné asistentky.(zoznam je v O skupine)...isto sa niekto nájde kto bude vedieť preložiť čo to znamená

alien2603
11. dec 2018

@vierka1112 ahoj, ako so dopadla nakoniec, prosím ta?

vierka1112
11. dec 2018

@alien2603 ahoj, na odporúčanie lekára som si kúpila H protect enzym (cca 80 EUR), no a o štyri mesiace v marci 2018 boli už výsledky v poriadku a teraz v septembri tiež. Netuším či pomohol ten enzým, dr. mi nikdy nič bližšie nepovie, len že to mohol byť aj zápal...

alien2603
11. dec 2018

@vierka1112 a na tej kolposkopii si bola?

vierka1112
11. dec 2018

@alien2603 nie, lebo boli dobré výsledky