Dobrý deň mám 20 rokov a zistili mi pozitívny test na HPV 16 a vysokorizikove HPV ....som ztoho úplne mimo ...nemáte niekto stym skúsenosti prosím Vás ? Dakujem
@eva1997 určite na tvoj konkretny problém ti odpovedia najlepšie tvoji ošetrujúci lekári, viem, že sa to sleduje, či tie bunky rastú, budeš mať väčšiu pravdepodobnosť, že dostaneš rakovinu ak sa tomu nebudeš venovať, sú určite stupne, niektoré ženy stymto vírusom žije a ani o tom nevedia...
@bodka13 nie žiadne problémy som nemala ,nikdy ma nič nebolelo ani chorá vôbec nebývam ....len som mávala výtoky a keď mi robil ten posledný ster tak som začala troška krvácať ....keďže som teraz odcestovana tak si s doktorom píšem cez email a povedal mi že by to bolo na dlho aby mi písal cez email aká bude liečba. Niekde som čítala že keď je to zle tak sa stym chodí na operáciu ...
ahojte, nechcem otvárať ďalšiu tému tiež mám problém s HPV, dnes mi prišlo toto od gynekologa viete mi povedať čo presne to znamená? lebo ja už mám nervy a myslím na to najhoršie.☹
ASC-US - Atypické skvamózne bunky neistého významu
STER: Uspokojivý - bunky TZ prítomné, prekryté : leu, ery
metaplázia vrátane nezrelej
MIKROBIÁLNY OBRAZ: Döderlein
DOPORUČENIE: kontrola za 4 - 6 mesiacov, kolposkopia
Atypické dlaždicové bunky, susp. HPV
@vierka1112 možno v skupine Zdravotnici na MK by vedeli kočky poradiť ,hoci gynekologička tam nie je
@vierka1112 u nás gynekológ nedáva výsledky do ruky, iba oboznámi s výsledkami
@bodka13 mne len toto poslal mailom, dovolať sa mu nedá a teraz človek nevie čo má robiť, len má strach a obavy. ďakujem za tip, idem kuknúť
@vierka1112 sila... veď pacient nemá lekárske vzdelávanie ,aby si to vedel preložiť do ľudskej reči,bez toho aby mal katastrofické scenáre v hlave
Su v tej skupine doktorky,aj pôrodné asistentky.(zoznam je v O skupine)...isto sa niekto nájde kto bude vedieť preložiť čo to znamená
@vierka1112 ahoj, ako so dopadla nakoniec, prosím ta?
@alien2603 ahoj, na odporúčanie lekára som si kúpila H protect enzym (cca 80 EUR), no a o štyri mesiace v marci 2018 boli už výsledky v poriadku a teraz v septembri tiež. Netuším či pomohol ten enzým, dr. mi nikdy nič bližšie nepovie, len že to mohol byť aj zápal...
@vierka1112 a na tej kolposkopii si bola?
@alien2603 nie, lebo boli dobré výsledky
@eva1997 znamena to ze si nachylnejsia na vznik rakoviny maternice