Mám 2 deti a 2 missed. Môžem mať poruchu zrážanlivosti?

katkarv
11. feb 2011

ahojte,uz mam dve deti a teraz po 10rokoch by sme chceli z druhym manzelom deti ale bohuzial 2krat po sebe som mala missed mozem mat poruchu zrazanlivosti ak uz mam deti?Chystam sa na hematologiu ako tu viacere pisete,ale nepisete ci ste mali pred missed deti a nasli vam zrazanlivost alebo inu poruchu.Velmi dakujem za odpovede

bosoriak
11. feb 2011

@katkarv Daj sa vysetrit, myslim ze okrem hematologie sa robia este vysetrenia stitnej zlazy ako najcastejsej priciny a potom este geneticke vysetrenia. Ale zalezi aj na lekaroch, kam ta odporucia. Neviem, ci sa veci neriesia az po troch potratoch, aj ked teda je to dost zvlastne, ale tak som to pocula.
Moj laicky nazor ale je, ze kedze uz asi nemas 20 rokov (myslim to v dobrom 🙂 ), tak proste len moze byt vacsi problem s vyvijanim vajicok.
Drzim palce, aby to dobre dopadlo.

milka2008
14. feb 2011

@katkarv - ja mám jedného syna zatiaľ, s ním som oteho hneď na prvý krát, síce sa narodil o trošku skôr, no potom po rokoch prišlo ďalšie bábätko (aj to až po roku a pol snaženia...) - teda skôr MA v 9.tt a hematologička mi sama odseba spravila testy na trombofíliu, teraz picham fragmin (podobné ako fraxiparin), modlím sa za bábätko a verím, že tentokrát bude všetko ako má byť . A spraviť testy na štítnu žľazu tiež treba.
Držím palce, nech ti čím skôr prídu na "príčinu" a potom sa budeš tešiť z bábätka 🙂