Dobrý večer, žienky. Čaká ma prvé “veľké” vyšetrenie u gynekologičky (mám 18r), budú mi robiť rôzne odbery. Popravde, ani sama neviem čo presne, ale vzhľadom na to, že sa dosť bojim, ani to vedieť nechcem 🙈. Moja otázka, na vás, skúsene, znie- je nejaká podmienka, koľko nemám mat pohlavný styk pred takýmto vysetrenim? Alebo to je jedno a môžem večer predtým svojho drahého “polubit” 😅. Ďakujem Vám všetkým za odpovede! 🙏🏽
presne ako napisala ckatka, ked mavas pohlavny styk so svojim drahym, tak sa nemas coho obavat. uz by ta to nemali ani boliet. ine by bolo, keby si bola panna. a co sa tyka toho sexu, tak den predtym radsej nie, lebo fakt by to mohlo skreslit vysledky.
Ľúbte sa koľko chcete, dokonca aj sex môžete mať, aj v deň vyšetrenia. Nič to nespraví ani s odobratým biologickým materiálom ani s krčkom maternice.
Moja gynekologicka mi zas vzdy vycita, ze nemam mat sex aspon 3 dni predtym ako tam idem. Lebo, ze mam na stenach vaginy mikrotrhlinky. Ale to ze vravi vsetkym zenam. Kazdopadne, nikdy to nebola prekazka pre vysetrenie alebo pdobratie vzoriek.
My deň pred vyšetrením nesexujeme.
AD 1 to môže skresliť výsledky odberov, stav krčka a podobne...
AD 2 ja mam pocit ze na druhý deň to ešte zo.mna cítiť...aj keď sa osprchujem.
Inak sa podľa mňa nemusíš báť...pokiaľ si zvyknutá na sex...tak nejaký gynekológ ta už moc nemá čím prekvapit...tie nástroje nie sú väčšie 😉