Mám 17 rokov a 8. deň mám silné menštruačné krvácanie

22. júl 2022

Baby mam 17 rokov a už 8 deň mám silné menstruacne krvacanie s bolesťami brucha ktoré sú tiež dosť silné bola som dnes u pediatra a ten mi povedal ze pokiaľ ma to do zajtra neprejde a nezlepší sa to mam ísť určite na gynekologicku pohotovost praveze sa to nezlepšilo tak asi sa tomu nevyhnem. Preto som sa chcela spýtať či neviete aké vysetrenia sa robia pokiaľ som nemala ešte pohl styk ?

ivana11155
22. júl 2022

Pokiaľ krvacas zospodu ti nebudú robiť žiadne vyšetrenie bez ohľadu na to či si mala/nemala styk. Môžu ti dat injekciu na zmiernenie kŕčov a niečo na zmiernenie krvácania. Možno urobia povrchový ultrazvuk. Príp.odbery? Neviem či ich robia na pohotovosti.

kikus7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luccija
22. júl 2022

Sono a dostanes lieky, alebo injekciu na zastavenie krvacania.

kkovacovak
22. júl 2022

Neboj sa nebudú ti robiť nič vážne. Max sono a zoberú krv. Ak krvacas tak sa ti ani nebudú pozerať dole. Každopádne mala by si začať chodiť k nejakému gynekológovi ak máš takéto problémy. Nech ťa už nejaký sleduje a ak sa to bude opakovať aby si zašla priamo k nemu. Nemusíš sa báť a hlavne... určite ti nikto nebude robiť sono cez konečník ako tu píšu 🤦‍♀️ to sa robilo tak 100 rokov za opicami a robí to tak možno nejaký 80 ročný gynekológ. Pannam sa robí ultrazvuk cez brucho.

kikus7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kkovacovak
22. júl 2022

@kikus7 nikde v okolí som o tom nepočula. Počula som že sa to robievalo kedysi ale v dnešnej dobe, kedy majú lekári výkonné sona tak to robia cez brucho. Potom teda nech si autorka nájde lekára ktorý má modernú výbavu lebo tomu nerozumiem 🤷‍♀️

panelacikova
22. júl 2022

@kikus7 sono cez konečník? pre gynekologický problém? tak teda ja som u lekárov ako na páse, ale sono cez konečník som v živote nemala. iba kolonoskopiu 🙂 ani som o tom nepočula.
no a autorka: pri týchto problémoch jednoznačne pohotovosť, neboj, nebude to nič hrozné 🙂

kikus7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kikus7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaskolka
23. júl 2022

Nikde nebudú pri silnom krvácani vyšetrovat "zdola" je jedno, či panna, alebo žena ktorá už mala pohlavný styk.
Normálne sa robí abdominalne (brušné) usg, berie sa krv, a podajú sa lieky na zastavenie krvácania.

jaskolka
23. júl 2022

@ivana11155 väčšinou gynekologicka pohotovost je normálne ambulancia na oddeleni, čiže odbery aj všetky vyšetrenia bez problémov sa dajú urobiť.
Presne ako píšeš, pri krvácani sa nikdy nevysetruje "zdola"

pininka1
23. júl 2022

@panelacikova bezne sa pannam robi aj vysetrenie cez konecnik, aj mne ho robili ked ma chytil slepak a chceli vylucit ci to nie je gynekologickeho razu.

ninakovacova
23. júl 2022

Ja som mala nedávno podobne problémy a skončila som tiež na pohotovosti. Mňa normálne gynrkologicky vysetrovali aj mi robili vaginalne sono a kontrolovali vložku sám lekár mi povedal ze v takomto prípade u nič vždy vyšetrujú čiže asi záleží od zvyklosti oddelenia a možno aj od toho na akého lekara/ku natrafíte

markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nwnw
23. júl 2022

Sono a mozno si ta nechaju na pozorovanie. Dostanes lieky nastlmenie krvacania a budu hladat pricinu.
Len tam pekne chod.