Dobrý deň,
mám 16 rokov, chcela by som sa opýtať otázku. Už 2 týždne mi mešká menštruácia, preto by som chcela ísť na prehliadku. Môžem ísť len ku detskej gynekologičke alebo aj ku dospelej? Ďakujem za odpovede 🙂
Nevedela som, že existuje detská gynekologička. Normalne k dr pre dospelých
@nally_ ahoj.
Normalne zajdi za dospelackym gynekologom.
Ja som bola tiez 1x v 16 rokoch. Sama, bez rodicov.
Normálne, za dospelou gynekologičkou. A môžeš ísť aj sama, aj ja som chodila sama od 14 rokov.
moja najstaršia má takisto 16, mala gyn. problémy a museli sme najprv za obvodnou, tá nám dála výmenný list a museli sme k detskej gyn.
@nally_ ahoj, ziaden vymenny listok nepotrebujes. A v tvojom veku uz vobec nie detsku gynekologicku. 🙂 Ja som bola v 16tke u doktorky, ktoru som si sama vybrala, samozrejme bez mamy, uz som nebola ziadne dieta. Vybavila som si rovno aj antikoncepciu. S doktorkou som spokojna doteraz.
Dievčatá, ale v 16 sme za deti stále zodpovední ako rodičia. Nie je to malé decko, je to veľké, ale stále decko. Lekár by dieťa bez sprievodu ani nemal vyšetriť. Tým dupľom take vyšetrenie, ako gynekologia.
Som dospela, chodím pravidelne na prehliadku, ale nie je to nič prijemne a vždy som z toho nesvoja. Neviem si predstaviť poslať tam dcérku samu. Ešte v takom veku. Pokial všetko je tak, ako v rodine má byt, mala by o probléme povedať mame a ist s ňou.
@mimkao správny postup.
Ja som musrla prist s dcerou na gyndu, mala 16r a mala problemy s menzesom, a musela som podpisat papier kedze nema 18r.
Rada by som išla sama... alebo ak by trebalo niečo podpísať, môže to podpísať aj niekto (dospelý), kto nie je môj rodič?
@nally_ zakonny zastupca.
@nally_ nemusis ist so ziadnym zakonnym zástupcom. Uz som ti pisala, ze ja som si vybrala doktorku sama, sama som si zalozila kartu a sama som si vybavila potrebne veci, ktore som s nou chcela riesit. Este mi aj dala pekne pečiatku, aby som mala v skole ospavedlnenie 🙂 no stress, len pekne chod.
@nally_ a nic nebudes podpisovat... Ani nikoho ineho so sebou do ambulabcie netahaj. Nemusis sa bat a rozmyslat nad nejakým podpisovanim. To by clovek do 18tky nemohol ist ani televizor kupovat, alebo co ja viem, pausal zaplatit. Ved niesi nesvojpravna. Nepoviem keby mas 13... Ale mas vek na to, aby si si sama obehla svoje veci. Vela bab ti tu napisalo, ze boli u doktorky samy.
Bola som tam pred 5 dňami a konečne som dnes dostala "moje dni", takže som veľmi rada, že som nabrala odvahu. Ďakujem vám za rady 🙂❤
Normálne k dospelej...