Mám 16 rokov. Mám ísť na prehliadku k detskej gynekologičke, alebo mám ísť ku gynekologičke pre dospelých?

nally_
30. júl 2020

Dobrý deň,
mám 16 rokov, chcela by som sa opýtať otázku. Už 2 týždne mi mešká menštruácia, preto by som chcela ísť na prehliadku. Môžem ísť len ku detskej gynekologičke alebo aj ku dospelej? Ďakujem za odpovede 🙂

suve99
30. júl 2020

Normálne k dospelej...

nina19833
30. júl 2020

Nevedela som, že existuje detská gynekologička. Normalne k dr pre dospelých

hettinka
30. júl 2020

@nally_ v 16 rokoch jedine s mamou. A najskôr ku detskej lekárke, ona posúdi, či treba na gynekologiu. Meškanie môže byt v tomto veku spôsobené hormonálnym vykyvom. Mne zo tiež do 18 všelijako chodilo, občas meškalo aj 1-2 týždne.

Tehotna môžeš byt?

fokuska
30. júl 2020

@hettinka Nemusi ist najprv k detskej. na gynekologiu nepotrebujes vymenny listok ani ziadne ine odporucanie, moze ist rovno.

hettinka
30. júl 2020

@fokuska vymenny lístok nepotrebuje, ale nemusí ani hneď letieť na gyndu, ak jej to len prvýkrát mešká. Jedine, ak by mala dôvod báť sa...

fokuska
30. júl 2020

@hettinka Ale gyneokologicka prehliadka jej neublizi. Aspon bude poucena aj o samovysetreni prsnikov a bude vediet ze po gynekologickej stranke je vsetko ok. To detsky lekar nevysetri, takze podla mna je super, ze sa sprava zodpovedne a neboji sa ist ku gynekologovi.

veronikaszabova
30. júl 2020

@nally_ ahoj.
Normalne zajdi za dospelackym gynekologom.
Ja som bola tiez 1x v 16 rokoch. Sama, bez rodicov.

caroline_
30. júl 2020

Normálne, za dospelou gynekologičkou. A môžeš ísť aj sama, aj ja som chodila sama od 14 rokov.

mimkao
30. júl 2020

moja najstaršia má takisto 16, mala gyn. problémy a museli sme najprv za obvodnou, tá nám dála výmenný list a museli sme k detskej gyn.

solange7
30. júl 2020

@nally_ ahoj, ziaden vymenny listok nepotrebujes. A v tvojom veku uz vobec nie detsku gynekologicku. 🙂 Ja som bola v 16tke u doktorky, ktoru som si sama vybrala, samozrejme bez mamy, uz som nebola ziadne dieta. Vybavila som si rovno aj antikoncepciu. S doktorkou som spokojna doteraz.

hettinka
30. júl 2020

Dievčatá, ale v 16 sme za deti stále zodpovední ako rodičia. Nie je to malé decko, je to veľké, ale stále decko. Lekár by dieťa bez sprievodu ani nemal vyšetriť. Tým dupľom take vyšetrenie, ako gynekologia.
Som dospela, chodím pravidelne na prehliadku, ale nie je to nič prijemne a vždy som z toho nesvoja. Neviem si predstaviť poslať tam dcérku samu. Ešte v takom veku. Pokial všetko je tak, ako v rodine má byt, mala by o probléme povedať mame a ist s ňou.

@mimkao správny postup.

mimkao
30. júl 2020

@hettinka no ja ak keby som ju tam poslala samú, tak by nešla. Bála sa aj so mnou a celý čas ma držala za ruku.

janka2501
30. júl 2020

Ja som musrla prist s dcerou na gyndu, mala 16r a mala problemy s menzesom, a musela som podpisat papier kedze nema 18r.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nally_
autor
4. aug 2020

Rada by som išla sama... alebo ak by trebalo niečo podpísať, môže to podpísať aj niekto (dospelý), kto nie je môj rodič?

veronikaszabova
4. aug 2020

@nally_ zakonny zastupca.

solange7
4. aug 2020

@nally_ nemusis ist so ziadnym zakonnym zástupcom. Uz som ti pisala, ze ja som si vybrala doktorku sama, sama som si zalozila kartu a sama som si vybavila potrebne veci, ktore som s nou chcela riesit. Este mi aj dala pekne pečiatku, aby som mala v skole ospavedlnenie 🙂 no stress, len pekne chod.

solange7
4. aug 2020

@nally_ a nic nebudes podpisovat... Ani nikoho ineho so sebou do ambulabcie netahaj. Nemusis sa bat a rozmyslat nad nejakým podpisovanim. To by clovek do 18tky nemohol ist ani televizor kupovat, alebo co ja viem, pausal zaplatit. Ved niesi nesvojpravna. Nepoviem keby mas 13... Ale mas vek na to, aby si si sama obehla svoje veci. Vela bab ti tu napisalo, ze boli u doktorky samy.

nally_
autor
30. aug 2020

Bola som tam pred 5 dňami a konečne som dnes dostala "moje dni", takže som veľmi rada, že som nabrala odvahu. Ďakujem vám za rady 🙂❤