Dobrý deň,
Pociťujem bolesť a malu pohyblivú hrčku iba v ľavej bradavke a je taka vydutá a červená a je aj citlivá na dotyk. Menzes mam dostať za 13 dní a zvyčajne ma nikdy nebolia prsia alebo bradavky. Mám sa obávať? Je to v puberte normálne?
Treba navstivit lekara, nemusi to byt nic vazne, ale povedal by ti o co ide.
@domkakvet a čo to môže znamenať?
@gabriela2952 a ako sa to da riešiť bez pomoci doktora a ani mame to nehcem povedať?
Možno zapálená uzlinka? Ja to mavam pod pazuchou ale viem ze ségra to mala na prsníku. Skús si tu hrčku na noc natrieť octanovou masťou
@petronellla87 skúsim, ale neviem no. ja si osobne myslím že to je preto že sa mi formuju prsia na ženské, ta bradavka ze sa mi meni. Preto je to tak vypukle a cervene. Je to tam akoby tvrdé
Pekné to povedz mame nič vážne to byť nemusí podľa mňa ale radšej ťa pošlu na vyšetrenie skôr ako neskoro. Možno niečo tukové možno zapáľ. Pokiaľ TI neurobia rozbor krvi tak nevieš. Povedz to mame. Alebo ak máš sestru ak mame nechceš povedať.
moja dcéra mala hrčku v 10 rokoch, keď jej začali rásť prsia, potom zmizla. Ale určite to povedz mamine, nech zavolá aspoň obvodnej lekárke, či to môže byť z toho (ja som takto zavolala a mi povedala mi, že to je preto, že jej rastú) . Nehanbi sa, zdravie máme jedno a môžeš to mať aj zapálené.
Neviem moja, máš 14 rokov neviem ci sa v tomto prípade da obísť to aby o tom nevedela. Ak jej to nechceš povedať, preto ze sa hanbis, tak ver mi nemáš sa čoho 🙂
Navstiv doktorku, alebo povec o tom mame, ako ti tu radia, lebo aj keby to nebolo nic vazne, aj tak to treba riesit, moze to byt hocico.
@domkakvet
@gabriela2952
@minnie30
@alickapusinka
@petronellla87
Ďakujem vám všetkým za odpovede. už to boli len trocha, ale tá hrčka tam je stale. Počkám asi tak týždeň a keď tam bude stale, tam poviem mame
nie nečakaj týždeň normálne zajtra povedz mame nech s tebou ide. Nemyslím si že to bude niečo vážne. Pôjdeš na vyšetrenie a tam všetko urobia a povedia výsledok. Povedz to zajtra.
Hlavne sa neboj strach ma veľké oči nejdu ťa rezať urobia TI základne vyšetrenia lenže ak máš 14 rokov samu ťa lekárka podľa mňa nevezme.
Ako napísali vyššie určite necakaj možno to nieje nič vážne. Ale ak to je vážne, najlepšie to podchytiť co najskôr.
Dcera si nasla hrcku v Tvojom veku, povedala mi to, sli sme za gynekologickou. Vypisala listok na utz/ sono. Vysetrenie neboli, gelom natretou sondou prechadza po prsniku a na monitore sa zobrazuju vnutorne struktury. Podla vysledku sa bude pokracovat dalej. Takze nebat sa, povedat mamine a smer dr.
Mama ta porodila, starala sa o teba od prvej chvíle, prebaľovala ti plienky, chodila s tebou k doktorke. Možno sa ti to nezdá, ale tvojej mamy sa hanbiť nemusíš nikdy. Ani keď budeš dospelá zena. Len chod za nou a povedz jej to. Predstav si ze na vyšetrenie ta objednajú za mesiac, takto strácať týždeň čas je úplne zbytočné.
Podľa mňa to bude uzlina ,ale určite nič vážne to nebude. Samozrejme povedz to mamine vyšetrenie ťa nebude bolieť . 🙂
No, prsia ani nič ma už nebolí. Hrčka je o dosť menšia. Mamine som to nespomenula pretože sa to lepší a nemám s ňou nejaký úprimný vzťah. Som si spravila zatiaľ len samovyšetrenie a podľa mňa to není nič vážne. Hrčka je o dosť menšia, pohyblivá a mäkká. Čítala som na internete, že niektoré ženy mávajú to takto pred menzesom, tak ešte počkám, po ms si spravím samovyšetrenie ešte raz, a keď tam tá hrčka stále bude, poviem mame.
@gabriela2952 co mam robit ked mam znamienko na bradavke?
Určite to spomeň mamine.