Mám 13, nepravidelný menzes a neviem čo mám robiť

palmi442
29. máj 2020

Ahoj mám 13 rokov a už mám o 11 menzes. Naposledy som ho mala v marci a už mi 2 mesiace mešká neviem čo mám robiť. Keď somho dostala prvý krát tak to bolo v januári 2019 a potom som mala až v máji 2019. Pohlavný styk som nemala no tak neviem že čo mi je. Vedeli by ste mi pomôcť? Za všetki správy ďakujem 😁

mimimiruska
29. máj 2020

Pokud si nemala pohlavni styk prodiskutuj to s doktorkou .... mi ti nevieme pomoct ... zalezi na vsech faktorech zdravy atd...

taga
29. máj 2020

Neboj, na zaciatku je normalne, ze ms nemusi byt pravidelna, hormony mas rozhadzane, prechadzas pubertou, chvilku to potrva, kym budes mat pravidelnu ms.. ak mas nejake problemy, urcige sa zdover mamke, ta ta pochopi a najlepsie poradi, verim 😯

sisa_s
29. máj 2020

V tychto prvych rokoch cyklu u dievcat je bezna takato nepravidelnost, ze cyklus skace hore dole 🙂 podla mna s tym netreba nic robit urcite v takom veku, proste vyckat 🙂 ak bude to trvat velmi dlho a nic, ta chod s mamkou k pediatricke alebo gynekologicke

palmi442
autor
29. máj 2020

@taga problémy nemám žiadne a Ďakujem

palmi442
autor
29. máj 2020
palmi442
autor
29. máj 2020

@sisa_s a to musím ísť ku ginekologičke pretože čo sa rozpravali kamarátky tak jedna ma 16 a ešte nebola nikdy a čo hovorili je to divné keď bola niektorá z nich a moje rovesníčky tiež majú a ešte neboli

sisa_s
29. máj 2020

@palmi442 neemusis este neboj, to len v nutnom pripade, keby veeeelmi dlho neprisiel cyklus a bojis sa preco 🙂 ale zatial to neries, daj si teply kupel vo vani a mozno aj pride skor

palmi442
autor
29. máj 2020

@sisa_s dobe som zvedavá pretože mi má prísť 6.6 takže nwm a ten tepli kúpeľ to má byť akože v horúcej alebo letnej vode?

palmi442
autor
29. máj 2020

No lenže keď mi mešká tak chcem aby som ho mala no keď príde tak mám až týždeň a týždeň je pre mňa veľa a niektorí majú iba 1 2 3 dni a ja týždeň

eliska105
29. máj 2020

ahoj, ja si spomínam, že som v 14tich bola na tom úplne presne takisto.. meškal mi 3 mes a potom presne na 28.deň prišiel 🙂 mamka chcela že keď nepríde tak pojdeme ku gynekologičke, ale zľakol sa asi :D .. takže sa skús nestresovať aj to robí svoje a ono to príde 🙂 prvé roky to môže byť nepravidelné, telo si zvyká ;)

palmi442
autor
29. máj 2020

@eliska105 aha ja sa snažím sa nestresovať ale teraz keď je korona a škola tak mi to nejde a netiham už som začala počúvať aj pesničky na odstránenie stresu.

jaja1979
29. máj 2020

@palmi442 ahoj, neboj sa, v tomto veku je to normálne. Presne toto som riešila so svojou dcérou, cyklus úplne rozhádzany, niekedy po dvoch, niekedy po štyroch mesiacoch. Pýtala som sa na to u svojho gynekológa minulý týždeň, keď som bola na prehliadke a ten mi povedal, že mladé dievčatá majú často anovulacne cykly, čo znamená, že im nedozrievaju v pravidelných cykloch folikuly s vajickami a tým pádom vynecháva aj menštruácia. Povedal mi, že stačí, ked to budeme riešiť až v sedemnástich, pokiaľ nemá iné ťažkosti a bude to stále pretrvávať. Tak hlavu hore a radšej sa s tým zdôver mame. Je to možno trochu pre teba nepríjemné, ale pre nás dospelých normálne. Ak by si mala problémy, je treba, aby o tom vedela hlavne tvoja mama. Určite ti pomôže viac ako kamarátky...

sisa_s
29. máj 2020

@palmi442 no nie vriaca voda, ale taky horuci kupel prijemny obcas pomoze vyvolat cyklus 🙂 a ziadne stresyy

lintu
29. máj 2020

@palmi442 zvykaj si. Aj týždňová menštruácia je v poriadku. Viacero žien ju tak má. A niektorým nechodí ani presne.

Jedenie si už poriešila?
"...ona nejedáva raňajky keď chodí do školy a sem tam skoro ani večeru...."
Aj to môže mať vplyv na menštruáciu.
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/strasne-tocenie-hlavy-u-mojho-13-rocneho-dietata/

Mimochodom tu si za 13ročnú, tam vystupuješ ako 13ročnej mama.... Tak kto vlastne si?

catherine1989
30. máj 2020

Mne je tak smutno z toho 😞 že mladé dievča rieši svoje intímne problémy radšej na internete a nie s vlastnou mamou 😞 veď treba to jej povedať, ty si vlastne eštete dieťa, aj ku gynekológovi by si mala ísť v jej sprievode

palmi442
autor
30. máj 2020

@lintu to som na maminom účte

palmi442
autor
30. máj 2020

Pretože ona má už druhý mne dala tento

palmi442
autor
30. máj 2020

@lintu teraz už jem pravidelne raňajky a večeru

juliet86
30. máj 2020

@palmi442 a mas vahu v norme? neschudla si prudko?

gabrielkaa
30. máj 2020

@palmi442 a maminu máš kde? Prečo sa neporadiš s ňou ?

cervenaruza123
30. máj 2020

@palmi442 Ahoj. V tomto veku je to normalne ze obcas vynecha, pamatam, ze kamaratke tak vynechalo na polroka dokonca a aj tak to nic nebolo. Kym nemas bolesti alebo ine problemy, tak sa tym nejak nezatazuj zatial.

prasiatko30
30. máj 2020

@lintu presne som sa chcela opytat ci nahodou nie je na nejakej diete, nemala nejaky prudky pokles vahy a nesportuje o dusu len aby bola stihla - vtedy si tiez moze dievcina naburat cyklus

palmi442
autor
30. máj 2020
palmi442
autor
30. máj 2020
palmi442
autor
30. máj 2020

@prasiatko30 nie niesom na nijakej diéte a ani až tak nešportujem

la_bella
30. máj 2020

@palmi442 a radila si sa o tom s maminou?

palmi442
autor
30. máj 2020

@la_bella nie mne to príde divne sa o tom rozprávať a k tomu vždy je pri nej môj starší brat a nemam jej to kedy povedať a hambim sa ako neže hambim ale bojim

kassandra25
30. máj 2020

@palmi442 ustaluje sa ti menzes, cize na zaciatku moze byt aj nepravidelny, moze to trvat do roka , roka a pol, ale samozrejme individualne. Inak kludne si vyhladaj dobreho lekara, gynekologa, mala by si ho pravidelne kazdy rok navstevovat.

misa11111
31. máj 2020

A mamu máš kde?, Na to je aby ti pomohla.
Ja som mala opačný problém