V minulosti( je to uz asi dobrych 10 rokov) som sa liecila na stitnu zlazu, uzivala som Euthyrox, casom vsak hormony boli v poriadku, takze som s liecbou po konzultacii s lekarom prestala. Teraz som v 7 t gravidity potratila a viem, ze sa to stane a nemusi za tym byt ziadna dg, no neda mi to a neviem sa zbavit pocitu, ze nieco nieje v poriadku,nerada by som cely postup absolvovala pri druhom pokuse o babatko. Minuly rok mi brali krv a hodnoty hormonov boli v norme. mate s tym niekto skusenost? Dakujem
ja mám zníženú funkciu, beriem Euthyrox 75 a 2x som potratila v 6. týždni - bez zjavnej príčiny...
Teoreticky by za tým mohla byť štítna žľaza, ale ty píšeš, že si mala posledné výsledky v poriadku. Asi by bolo naozaj dobré dať si znova urobiť testy, aby si sa uistila, že máš hormóny stále ok. Ja mám štítnu žľazu vyoperovanú, takže "fičím" iba na euthyroxe, pred tehotenstvom som užívala euthyrox 100 a všetko v pohode, žiadne problémy s tehotenstvom som nemala.
ahoj ja mam tiez znizenu cinnost a mam za sebou 2 uspesne tehu a medzitym jedno neuspesne..
Ahoj, ano, mohla si potratiť aj pre štítnu žľazu ale nemusela.... ja som si po dvoch potratoch dala robiť genetiku, hematologiu, endokrinologiu,.... predtym som nevedela, že mi niečo je. na endo mi zistili zníženú funkciu štítnej žľazy a uzol na štítnej. odvtedy beriem euthyrox, na hematologii mi zasa zistili, že sa mi krv v tehotenstve zhusťuje, čo tiež mohla byť príčina potratov..... v predošlom tehu aj teraz beriem euthyrox 75 a picháme fraxiparín na riedenie krvi. Nič za to nedáš ak pôjdeš na vyšetrenie k endokrinologičke a tiež na hematologiu. držím palce.