Prosím,máte skúsenosť?týždeň po porode a pokles maternice až za vonkajšie rodidlá,stiahne sa to samo počas 600nedelia alebo sa pripraviť na horšie?
Ďakujem
@majamat dakujem za reakciu,porodila som 4kilove dieta,takze bola to zataz.ja to mamm vsak az za vonkajsie rodidla,s tym sa fungovat moc neda :( tak verim,ze aspon o kusok sa to zlepsi,lebo psychika dava riadne zabrat.ty si to mala/mas v akom stave?
ja to mam tiez vonku, viem o com hovoris. uz to tak mam roky. neviem cim to je,a le zas tak extremne mi to neprekaza. iba niekedy. u teba sa to moze este zlepsit, ked sa telo zotavi., moje sa uz nema z coho zotavovat.
skus tie cviky na posilnenie panvoveho dna. to pomaha. najdes ich na nete. mne sa podarilo trochu teraz schudnut a zda sa mi to kusok lepsie. no ako kedy, ked sa mi trosku naplni brucho, tak je to to iste.
@majamat vcera k veceru som to mala velke ako päsť,no dufam ze na konci 600 nedelia to bude aspon mensie,ked uz to uplne nezmizne,lebo som v riadnych depresiach :( viem ze nejde o zivot ale ja som nikdy nebola chora a hned taketo cosi.
no ja mam doporucenu operaciu. robi sa plastika, ale v mojom veku to uz nema vyznam. plastika moze mat kratkodoby efekt. preto mne odporucili uz maternicu vybrat.
@majamat Prosím ťa a mal si také tlaky na podbruší ?
ja citim obcas vselico, aj obcas bolest v podbrusku, ci inej casti brucha a netusim cim to je no vyslovene neico, co bymohlo suvisiet s prolapsom maternice, to nie. ja mam aj cele brucho uvolnene. kozu vytahanu.
Ahoj, mne sa stalo to isté na druhý deň po druhom pôrode, v nemocnici mi doporučili cvičenie na panvové dno. Tiež som bola z toho mimo, doteraz žiadne zdravotné problémy... Vonku to bolo asi týždeň. Snažím sa cvičiť každý deň aspoň 10 min. Teraz som 5 týždňov po pôrode, zvonku vyzerá všetko ok. Uvidím, čo na to povie moja Dr. na kontrole po sestonedeli. Tak ťa chcem povzbudiť, je veľká šanca, že sa ti to upraví.
A ešte je tu aj staršia diskusia o tomto probléme, vyhľadaj si v diskusiách pokles maternice po pôrode, mne to pomohlo si prečítať. Viaceré ženy majú s týmto problémy, len sa o tom nehovorí.
@querry ja som skončilA hospitalizovanA,vraj som prisla v hodine 12.
Sa ti to nejako náhle zhoršilo? Treba to operovať? Držím palce, nech všetko dobre dopadne!
@querry takmer cela maternica vonku,vobec sa mi po porode nezavinovala ako mala,mam infuzky oxytocinu a konecne krvacam,ako by som mala v 6nedeli,doteraz to bolo len take spinenie,takze uz po porode sa asi cosi stalo ked sa krv neodvadzala ako mala a maternica sa mi nezavinula.mam pesar zavedeni,zajtra sa uvidi,co bude so mnou.dufam ze sa vyhnem hysterektomii :(
Ach, to sa aj ťažko číta, ale každopádne dobre, že sa to rieši. Veľmi ti želám, aby zajtra už bolo lepšie.
Ahoj, chcela by som len vediet ci sa stav zlepsil
Ja som rodila v oktobri 2020, cize som 15 mesiacov po..niekedy je to lepsie niekedy pri chodeni citim spodok
Doktor mi odporucal este babatko ak chcem a az potom operaciu/plastiku
@25silvia25 ano zlepsilo sa to,ja som to mala dost zle,ale zaviedli mi pesar a ten mi to tak drzal cele 6nedelie a potom asi este tri mesiace a stiahlo sa mi to vsetko..
mam prolaps maternice. uz po porode bol,a le zhorsil sa v druhom tehu a tehu skoncilo v 13tt ako MA. odvtedy sa to nezlepsilo.
co sa tyka teba, si kratko po porode, to znamena, ze na maternicu bol vyvinuty tlak a navyse v tehu sa aj uvolnuju niektore druhy tkaniv koli relaxinu, ktory sa u tehuliek tvori. je to priprava na porod. tieto vsetky zmeny pominu a moze sa to zlepsit. dobre je posilovat panvove dno. no niekedy su zmeny trvale.