Mali ste po pôrode Descenzus uteri?

1. mar 2020

Prosím,máte skúsenosť?týždeň po porode a pokles maternice až za vonkajšie rodidlá,stiahne sa to samo počas 600nedelia alebo sa pripraviť na horšie?
Ďakujem

majamat
1. mar 2020

mam prolaps maternice. uz po porode bol,a le zhorsil sa v druhom tehu a tehu skoncilo v 13tt ako MA. odvtedy sa to nezlepsilo.

co sa tyka teba, si kratko po porode, to znamena, ze na maternicu bol vyvinuty tlak a navyse v tehu sa aj uvolnuju niektore druhy tkaniv koli relaxinu, ktory sa u tehuliek tvori. je to priprava na porod. tieto vsetky zmeny pominu a moze sa to zlepsit. dobre je posilovat panvove dno. no niekedy su zmeny trvale.

autor
1. mar 2020

@majamat dakujem za reakciu,porodila som 4kilove dieta,takze bola to zataz.ja to mamm vsak az za vonkajsie rodidla,s tym sa fungovat moc neda :( tak verim,ze aspon o kusok sa to zlepsi,lebo psychika dava riadne zabrat.ty si to mala/mas v akom stave?

majamat
1. mar 2020

ja to mam tiez vonku, viem o com hovoris. uz to tak mam roky. neviem cim to je,a le zas tak extremne mi to neprekaza. iba niekedy. u teba sa to moze este zlepsit, ked sa telo zotavi., moje sa uz nema z coho zotavovat.
skus tie cviky na posilnenie panvoveho dna. to pomaha. najdes ich na nete. mne sa podarilo trochu teraz schudnut a zda sa mi to kusok lepsie. no ako kedy, ked sa mi trosku naplni brucho, tak je to to iste.

autor
1. mar 2020

@majamat vcera k veceru som to mala velke ako päsť,no dufam ze na konci 600 nedelia to bude aspon mensie,ked uz to uplne nezmizne,lebo som v riadnych depresiach :( viem ze nejde o zivot ale ja som nikdy nebola chora a hned taketo cosi.

majamat
1. mar 2020

no ja mam doporucenu operaciu. robi sa plastika, ale v mojom veku to uz nema vyznam. plastika moze mat kratkodoby efekt. preto mne odporucili uz maternicu vybrat.

autor
1. mar 2020

@majamat Prosím ťa a mal si také tlaky na podbruší ?

majamat
1. mar 2020

ja citim obcas vselico, aj obcas bolest v podbrusku, ci inej casti brucha a netusim cim to je no vyslovene neico, co bymohlo suvisiet s prolapsom maternice, to nie. ja mam aj cele brucho uvolnene. kozu vytahanu.

querry
2. mar 2020

Ahoj, mne sa stalo to isté na druhý deň po druhom pôrode, v nemocnici mi doporučili cvičenie na panvové dno. Tiež som bola z toho mimo, doteraz žiadne zdravotné problémy... Vonku to bolo asi týždeň. Snažím sa cvičiť každý deň aspoň 10 min. Teraz som 5 týždňov po pôrode, zvonku vyzerá všetko ok. Uvidím, čo na to povie moja Dr. na kontrole po sestonedeli. Tak ťa chcem povzbudiť, je veľká šanca, že sa ti to upraví.

querry
2. mar 2020

A ešte je tu aj staršia diskusia o tomto probléme, vyhľadaj si v diskusiách pokles maternice po pôrode, mne to pomohlo si prečítať. Viaceré ženy majú s týmto problémy, len sa o tom nehovorí.

autor
2. mar 2020

@querry ja som skončilA hospitalizovanA,vraj som prisla v hodine 12.

querry
2. mar 2020

Sa ti to nejako náhle zhoršilo? Treba to operovať? Držím palce, nech všetko dobre dopadne!

autor
2. mar 2020

@querry takmer cela maternica vonku,vobec sa mi po porode nezavinovala ako mala,mam infuzky oxytocinu a konecne krvacam,ako by som mala v 6nedeli,doteraz to bolo len take spinenie,takze uz po porode sa asi cosi stalo ked sa krv neodvadzala ako mala a maternica sa mi nezavinula.mam pesar zavedeni,zajtra sa uvidi,co bude so mnou.dufam ze sa vyhnem hysterektomii :(

querry
2. mar 2020

Ach, to sa aj ťažko číta, ale každopádne dobre, že sa to rieši. Veľmi ti želám, aby zajtra už bolo lepšie.

25silvia25
19. mar 2022

Ahoj, chcela by som len vediet ci sa stav zlepsil
Ja som rodila v oktobri 2020, cize som 15 mesiacov po..niekedy je to lepsie niekedy pri chodeni citim spodok
Doktor mi odporucal este babatko ak chcem a az potom operaciu/plastiku

autor
19. mar 2022

@25silvia25 ano zlepsilo sa to,ja som to mala dost zle,ale zaviedli mi pesar a ten mi to tak drzal cele 6nedelie a potom asi este tri mesiace a stiahlo sa mi to vsetko..