Ahojte, viem že je tu na túto tému xy tém.. ale, často mi folikul prerastie do cysty tak mi dr. dala duphaston a nasadiť ho mám 16-25. Hovorím jej, že ovulaciu mávam až na 22 deň niekedy neskôr, no často nieje vôbec lebo sa mi spraví cysta. Ma reálne nejaká žena skúsenosť že aj keď nasadila duphaston pred ovuláciou tak ovulacia prebehla? Na jednej strane nechcem čakať, že mi to opäť prerastie do cysty ale na druhej strane sa bojím že ovu ani neprebehne.. ona mi tvrdí že sa nemam báť, že počas neho budem mať normálne ovulaciu.
Prečo potom lekári tvrdia že neblokuje? :(
@ninka99865 ale blokuje. Tiez som ho brala, ale mala som ovulaciu odsledovanu na folikulometrii a az potom som ho mala nasadit
@ninka99865 blokuje 9vulaciu, treba nasadiť po potvrdene. Ovulaciu najlepšie po folikulometrii
@veronikaszabova ano, presne, brala som to od 16. dna a iba horsie to bolo. Mam cykly 34-38 dni a ovu okolo 20.dna...ale hlavne, berte to podla tabulky 🙄
@nevenka a keď si brala od 16 dňa tak ovu neprišla hej?
@ninka99865 mne nie, ctiez dr povedal zobrať 16 deň cyklu ale ja reku mávam z pravého vaječníka na, 21 deň ovulaciu a z ľavého 17-18 deň cyklu, nemala som vôbec ovulku, ja som menila gynekológa a keď mi potvrdil ovulaciu ultrazvukom tak som začala brať duphadton lebo som predtým 2x potratilA
@romea fasa ja vôbec nerozumiem tým gynekológom.. nechcem si ešte viac dodzubat hormóny ako mám teraz a presne sa bojím toho že keď to nasadim od 16 dňa ako povedal tak presne to sa stane 😩
@ninka99865 preto som vymenila gynekológa bol už starší a moc sa tomu nerozumel
@romea a nový/nová sa tomu rozumeli a nasadili ti ho až po ovulacii teda?
@ninka99865 ano hneď druhý cyklus uňho som otehotnela a mala som duphadton až do 20 týždňa oreventivne
@romea a ešte otázka keď si ho mala od 16 dna tak ako ti potom prišiel menzes normálne po vysadení alebo? Ja neviem ci ho mám teda takto nasadiť alebo nie lebo zas nechcem opäť raz cystu ale nechcem si ani podzubat ešte viac hormóny
@ninka99865 došiel po vyaadeni
@romea mne ešte vravela že mám počas toho chodiť na Folikulometriu tak rozmýšľam že to tak nasadim aspoň predídem cyste a sama uvidí že asi ovu nebude.. ďakujem za odpovede 🙂
Poslúchla som gynekológa nasadila na 16 DC a teraz v deň očakávanej ovulácie na 22 deň som začala krvácať 🙄🙄🙄 tak dúfam že som spravila somarinu a sa mi teraz rozhadze celý cyklus.
Dievčatá ja sa tu pripojím ak dovolíte a prosím poradiť ak niektorá viete.Mne meškal menzes,doktorka vylúčila tehotnost a nasadila mi dufaston na vyvolanie.Mam ho brať 10 dní a dnes je šiesty deň čo ho užívam.Zacala som špiniť.A teraz neviem či je to dobré,alebo sa zas niečo pokazilo.Lebo ja som to pochopila,že mi menzes naskočí po vybratí všetkých tabletiek.Dnes má dovolenku,neviem sa jej dovolať.Dakujem.
@ninka99865 tak keď to tak čítam,ja som na Tom podobne.Tiez dufaston a tiež spinim...🙄
@ninka99865 progesteron blokuje ovulaciu. Budete ju mat vtedy ak prebehne pred jeho nasadenim