Ahojte baby co mavate bezne cysty na vajecnikoch ako sa da toho zbavit ? U mna kazdy mesiac mi najdu 5 cm cystu raz vodova raz krvava sama zmizni potom postupne alebo praskne ale problem je ten ze ja mam neskutocne nafuknute brucho pocit plnosti nezavisle od jedla proste je mi na prasknutie velmi neprijemne to je mavate toto aj vy pri cystach ? Dr mi dala HAk uz treti blister beriem ale ajtak mi nasla cystu .. teraz kontrola zas o mesiac uz sa citim jak balon aj ma picha vo vajecniku . Chcem hak uz nabuduci mesiac vysadit lebo to nieje riesenie to je len potlacanie problemu .. je tu niekto kto bojuje s tymto istym a na tie cysty nieco pomohlo ? Lebo ja mavam velke ..vzdy 5 cm
@ninka99865 mne aj brali krv a kontrolovali hormony ale na gynde , a co mozu zistit na tom vystreni? Vedia to aj liecit taketo cysty na endo? Preco ma tam doteraz nikto neposlal? A to ma uz videlo vela lekarov
@christin1280 pises, ze vodove aj krvave, nemoze to byt neprasknuty folikul? Ja to tak mavam, ak si v cykle nepichnem injekciu na prasknutie
@christin1280 ja som mala každý 2-3 cyklus cysty, neprasknut folikul, slebo presne krvavé cysty kolotoč niekoľko rokov. Gynekolog nevedel čo somnou. Nakoniec som zmenila endokrinologa kde sa zistila znížená činnosť štítnej žľazy a mierne zvýšený jeden androgen. Nasadili mi lieky a od vtedy som cystu nemala
@christin1280 a Gynekolog žiaľ nevie zobrať všetky hodnoty ako endokrinológ 🙄 comu nerozumiem prečo
@janetinka27 aku injekciu? Mne ani takú možnosť neponúkli a lekárka sa vyjadrila tak že sama nechápe prečo sa mi robia a stále len strašia operáciou len ide o to že takýmto stýlom by ma museli operovat kazdy mesiac a uz by som prisla o oba vajecniky .. takze musim najst riesenie take ze este chcem mat jedno dieta , jedno uz mam ale dalsie chcem az o dva tri roky a stale mi navthuju tehotenstvo ako riesenie len nechapu ze ja s anato este necitim proste mam 2 rocne dieta a ked kazdu cystu riesia tehotenstvom tak potom to nieje ok.
@christin1280 picham bud ovitrelle alebo gonasi, inak mam cystu. nemas DM2, inzulinovu rezistenciu? lebo aj to mava na to vplyv, ze obal folikulu je hruby a nepraskne
@christin1280 odporúčam nájsť dobrého endokrinologa a nechať sa kompletne skontrolovať rozšíreným hormonálny profilom