Ahojte veľmi ma to zaujíma, keďže som zažila zatiaľ len nastrih a bolelo to dosť dlho… aké to je , ked nie je nastrih a ani iné poranenie? Cítiť že sa dole niečo dialo ? 😂😂
Cítiť to vždy, samozrejme. Prirovnala by som to k modrine
Ja budem asi za divnu,ale ja som cítila iba jedeň deň niečo ako keď sa udrieš napríklad na bicykli 😁😁😁😁 ale potom nič. Sedela som úplne normálne aj v tureckom sede.
Raz som rodila s nastrihom, 3x bez, bez poranenia, sitia. Zakazdym ma to bolelo inak. Pri druhom porode ma bolel zadok a hematom na povodnej jazve, bojovala som s hemoroidmi. Pri tretom ma boleli skor akoby creva, pri stvrtom akoby vazy a slachy v podbrusku a krize. Spodok bol iba akoby opuchnuty dost dlho a citliva sliznica.
Ja som rodila v auguste, teraz som tehotná zas. Čiže rada by som robila všetko preto aby som bola čo najskôr fit a mohla sa venovať mojim chrobáčikom. Ak máte aj nejaké rady ako dosiahnuť taký porod bez poranenia, budem veľmi vďačná
Ja som pri oboch tehotenstvach cvičila s aniballom. Ale ono to záleží aj od veľkosti dieťaťa, aj od xy iných veci. Neboj. Bude to dobre a hlavne telo si pamätá 🌹
Áno cítila keď som spadla v nemocnici zo schodov po rokoch si robím z toho veľkú srandu😆
Ja som necvicila s aniballom, s nicim. Prvy nastrih bol aj tak len rutina, skoda...Mne lekar povedal, ze ked nebudem mat zapaly a budem ho posluchat, kedy tlacit a kedy pockat, aby babo stihlo dorotovat a zaroven, aby on mohol hradzu chranit a aby sa stihla pripravit, ze to chce trosku aj koordinaciu a disciplinu. A rodila som klasicky v pololahu. Posledne 2 deti som dokonca musela "akoby zadrziavat", ani som netlacila, oni sli same 😆.
@nevenka no to presne aj tak.. až kričali po mne , že prečo tlacim, či sa chcem dorhať. Ale on išiel sakra sám von..😂😂 nakoniec ma museli nastrihnut , lebo by ma vážne natrhol 🤦♀️ fu ale inak to bol krásny porod.. no zotavovanie tazsie
Ja som bola dva x natrhnuta sita 45minut ten prvy x to bolo neprijemne aj som sa bala ist prvy x na wc ale normalne som fungovala par hodin po porode som sla domov .. druhy porod ma pustili az druhy den z nemocnice Lebo som mala vysoky tlak. No normalne som fungovala a uz som to ani tak nevnimala ako prvy krat. Ked mas dalsie dieta zrazu cas rychlejsie leti a dake svoje boba si uz tak nevsimnes. Ranu casto sprchuj pp kazdom wc Daj si sedaci kupel v slanej vode a raz dva sa zahojis. Nema zmysel dopredu sa trapit Mozno sa ani neroztrhnes.
tiez som z tych, ktore sa po porode dlhsie hojili. mne to trvalo asi polroka, kym som zacala normalne ako tak fungovat. mam na mysli aj intimny zivot a tak :D mam za sebou dva porody, oba boli tazke, vobec to nie je tak, ako mi hovorili, ze druhy bude ok :D kdeze, nebol :D a ani dlhe obdobie po nom. to su lzi!!! :D
Dvakrát bez nastrihu, len vnútorné šitie, nebolelo ma vôbec nič, normálne som hneď chodila aj sedela.
Ja som nemala ani škrabanec, akurát som mala tam dole malú modrinku 😂 čo nechápem ako, ale už po príchode na izbu som sa cítila akoby som ani nerodila. Žiadna bolesť, nič ☺️
Hneď po porodoch som sa citila tam dole ako predtym. Absolutne ziaden rozdiel. Rodila som vzdy bez akehokolvek poranenia.
@autorka pri prvom ma fajne nastrihli (však 19 rokov dozadu asi iné ani nebolo 🤔). To si pamätám, že ani 2 t. po pôrode som nevedela poriadne sedieť. Celkovo som bola K.O. po pôrode, pritom bol na prvorodičku veľmi rýchly. Ale mala som problém s nízkym tlakom. Druhýkrát ma tiež trochu Dr. nastrihla, ale už asi menej, alebo som sa rýchlejšie zahojila. Celkovo som bola skoro fit. Ešte som si aj s taškou cez plece prešla z chodby na izbu 😁. Pri treťom bez nástrihu a bez šitia. Vtedy ma viac potrápilo to sťahovanie maternice po pôrode a kŕčové žily. Pri štvrtom tiež bez nástrihu a len nejaké 3-4 menšie stehy. To si vôbec nepamätám, žeby ma to tam nejako bolelo. Fakt po tom prvom pôrode to bolo najhoršie. Hlavne ten opuch. 🤔
@autorka no ten prvy syn bol narodeny v 41tt., doktor ai este pretieral oci, co ho zobudili, lebo vsak prvorodicka stresuje, ale predsa este nerodite, ma presviedcala a potom som ledva dosla na kreslo a doktor ani nestihol sa zamysliet podpa mna, cvakol ma, lebo to bolo mega rychle. Potom pri druhom som mala toho isteho doktora, ale vopred dohodnuteho a ze teda skusime bez nastrihu a slo to, to dieta som fakt aj tlacila. Tretie trochu a stvrte same vyletelo zo mna doslova 🙃😅.
Masaz hradze pomoze elasticite, vobec som sa nenatrhla a kludne som mohla ist domov po porode. Bol to ale druhy pôrod, prvy bol des
@katka533 ja som mala prvý porod v pohode až na ten nastrih.. malý mal väčšiu hlávku. Druhého pôrodu sa nebojím, len chcem byť po ňom čo najskôr fit a kmitať okolo detí ❤️
ahoj, ja som bola vdaka aniballu bez poraneni a bolesti spodku som mala asi tyzden po pôrode, potom uz bolo dobre