Ahojte,takúto otázku som tu nenašla.. snažíme sa o druhé bábo už dlhší čas bola som u svojej dr. ktorá mi nasadila duphaston od 16DC-25DC 2 tabletky denne..
Brala som ich tak a dnes som 27 DC.. Chcem sa opýtať ,či aj vy máte skúsenosti s bolestivými prsiami počas užívania tohto lieku.. Totiž 3 dni ako som ho začala brať ma začali bolieť ,páliť prsníky.. a pretrváva to..bojím sa ,pretože teraz neviem či je to spôsobené tým liekom ,alebo tým že príde menzes.. Prsia ma pred menzesom bolievajú ale nie tak skoro...Teraz neviem ako sa zachovať či čakať ,alebo ďalší cyklus už ho nebrať.. hm?
Ďakujem za každú odpoveď.
áno, bolievali a väčšinou to bolo pre mňa znamenie, že menzes bude meškať. A takisto ma boleli, keď som už bola tehotná, takže test som si robila až po dvoch týždňoch, lebo dovtedy som si myslela, že mi to len mešká 😀
nie nebolo mi nic pri brani duphastonu 🙂
ja som ho brala 3 cykly prvykrat ma neboleli druhykrat ma boleli iba bradavky a teraz tretikrat som tieš 27 den cyklu a strašne ma tieš bolia prsia každy mesiac iny pocit tak teraz čakam či budem alebo nie tehotna.
Ano tiež som brala 2 x denne , mne ho zas lekárka predpisala ak som bola v 1 mesiaci tehotenstva a po lieku som mala hrozne bolestive prsníky, bolo mi z toho zle, ale vydržala som to.... Vraj su to normálne prejavy pri duphastone, pýtala som sa lekárky ...
ja som mohla Duphaston užívať iba 2,5 cyklu, lebo sa mi na pravom prsníku urobila veľká boľavá cysta a skončila som až na chirurgii. Lekár mi kázal Duphaston okamžite prestať užívať. Odvtedy som nedostala MS (3 mesiace). Rozhádzal mi celý cyklus :( Ale pri dvoch prvých tehu som nemala s Duphastonom žiadne problémy. Teraz však hrozné :( Poraď sa s gynekológom.
ja som ho uzivala kvoli tomu ze som nemohla otehotniet a teraz ho beriem do 12tt kvoli udrzaniu tehotenstva a prsia ma s neho boleli neskutocne najma bradavky tak ze nemohla som ani podprsenku nosit doktor povedal ze je to bezne teraz som si uz zvykla uz tu bolest tak velmi nevnimam da sa to vydrzat
hej pobolievali ale duphaston môžeš užívat aj keby si náhoodu tehotná ja som tiež užívala aj na upravu menstruacie a tiež som nemohla otehotniet aked sa spytala doktora ze co keby nahodou som tehotna auzivam ci sa nemoze nieco stat tak povedal ze nie ved to sa užíva aj pocas tehotenstva ked su nejaké problemy takže užívaj dallej
ja som uzivala duph. 2mesiace a tiez ma hrozne boleli prsia a boleli ma este mesiac po dobratí, vkuse. Taktiez sa mi zda, ze sa aj zvacsili. Som zvedava, ci to uz teraz po mrche prestane....
je to sposobené progesteronom ako píše soldi.Tým ,že ho berieš sa jeho hladina dvíha a preto pocituješ bolesti.Ja som brala duphaston atieto príznaky som mala možno 3mesiace potom si telo zvyklo.
beriem duphaston a tak isto riesim otazku...no prsia ma bolievaju 5 den po menzese uz. mam 26 dnovy cyklus. a snazime sa vyse roka ovulu mavam taku ze vodovy vytok a ziaden tahavy hlien. a potom tri dni bolesti na tej strane ze ani sedet ani chodit...a potom pri dufiku ked som ho uz brala 8 den prsia prestali boliet. a sklamanie zrejme ako zazivam kazdy mesiac. pomaly si zacnem asi srandu zo seba robit...inac ti drzim palce aby si co najskor porodila krasny pokladik. 🙂
ja som sice duphaston nebrala, ale prsia ma velmi boleli obidva razy hned ako som otehotnela...asi mesiac-dva a potom prestali...a boleli viacej ako pred ms...tak mozno sa vam uz zadarilo 😉