Zdravím všetky mamicky, potrebujem poradit. Mala som prvykrat pohlavny styk, no nic ma nebolelo. Priatel nenasiel blanu, resp. vosiel do mna uplne bez problemov. Keby mi praskla tak by som o tom vedela, lebo som citlivá na bolest. Potom sme sa milovali strasne dlho bez problemov. On povedal, ze blana moze byt len na okrajoch a preto ma to nebolelo. Mala ste niektora podobný problém? Chystám sa po skuskovom ku gynekologicke, no najprv by som bola zvedavá na vase názory, mam 21 rokov. Dakujem za kazdu radu , som zufalá.
kiwi82 profil mi zakladal synovec, tehotna nie som urcite 🙂
@janaplikova
@janaplikova mna tiez nic nebolelo ani partner nic necitil
@janaplikova v tom prípade bud rada, že ťa nič nebolelo, u nás to prvýkrát bola hrôza, nechápem, prečo si z toho zúfalá. ak do teba celý vnikol, tak si už určite neni panna. teda ak jeho prirodzenie nie je neštandardne malinké 🙂
ak si mala pohlavny styk, tak panna nie si!!!!! aj keby ti zostali zvysky panenskej blany. niekto ma naozaj panensku blanu len po okrajoch a preto pri prvom pohl. styku bolest neciti.
akoze nechapem, ze z coho si zufala?alebo kde je problem?
@graceful9 a nevies mi teda poradit ze co mam robit ? bojím sa ze je tam niekde na okrajoch , ty si bola u lekara ?
@janaplikova neviem síce, z čoho si zúfalá, ale ak bol partner dnu, panna nie si 😉
@kiwi82 ja viem, ze vraj to strasne boli , verim ti. Nie, on je vybavený poriadne 🙂
máš 21 rokov a otázku ako 15 ročná dievčina,nik z nás nie je tvojím druhým ja,takže ťažko budeme vedieť či si panna,alebo nie.Panna si ak nemáš sex. styk,ak dôjde k deflorácii,už panna nie si.
Deflorácia je porušenie, pretrhnutie panenskej blany (lat. hymen), pozbavenie panenstva.
@anci852 bojim sa toho, ze to tam stale je a budem musiet ist na operaciu alebo nejaky podobný fail :/
@luy no ved, ale k defloracii nedoslo.
@janaplikova ale ved sexujes v pohode, ci? nic ta neboli, tak nestresuj a pre istotu zabehni ku gyndoske.
preco by to mal byt problem?Panenska blana byva obcas len po okrajoch alebo moze uzatvarat cely posvovy vchod.Ty mas ten lepsi pripad ,aspon si mala prvy styk bezbolestny.Tusim,ze tvoj partner pozna lepsie anatomiu zenskych pohlavnych organov ako ty.
@anci852 ano uplne normalne nám to ide, je mi to divné, lebo sestra mi hovorila, ze ju to bolelo opakovane. No jasné urcite pojdem.
@janaplikova no ako nedošlo?tak si mala styk či nie?ak si mala styk odkiaľ vie v akom stave je blana?vyšetroval ťa?
fakt takáto otázka je vhodná do dievčenských časopisov,teda ak nie je vymyslená.
Ak si sexuálne aktívna,tak by si si mohla prečítať biologiu,niečo o intímnom živote.
@cristi ja viem ze nie si gynekologicka, ale spytam sa ta- myslis si ze to bude treba chirurgicky odstranit ? v pripade ze je to po okrajoch
@luy ano mala som styk, ale nedoslo k prasknutiu, neviem ci sa chapeme .
Urcite nemusis ist ku gynekologovi🙂 🙂 🙂 🙂 Co myslis, ze po panenskej blane tam zostane? Nic🙂 🙂 🙂 🙂
@janaplikova prečo by nemalo dôjsť k prasknutiu..... sa trápiš nad takými somarinami. žiadna operácia ti nehrozí už sa ukľudni a radšej sa pripravuj na skúšku 😉
@janaplikova nie,postupne ti po viacerych stykoch sama prirodzene odstrani 🙂 neporebujes ziadny chirurgicky zakrok.Ano ,obcas sa stane,ze je hymen tak tuho prirasteny,ze sa neda vobec deflorovat pri styku,tak vtedy sa pristupuje k samotnemu zakroku.tonie je tvoj pripad.Mozes byt uplne kludna 🙂
@janaplikova dobre takže takto:ak si o ňu neprišla ,,normálne" dá sa to aj chirurgick v ambulancii lekára,nie je to operácia,ide o mini ,,zákrok"
@janaplikova
Zhodou okolnosti som na druhy den musela ist k lekarovi kvoli zapalu a ziadnu blanu tam nevidel...ale inak s tymto by som tam naozaj nesla...pokial nemas nejake problemy teraz,bolest,rezanie,vytok tak nemusis mat strach a nie je dovod ist k lekarovi.teda kvoli blane nie. z cisto preventivneho hladiska by si ist mala,ak si doteraz bola panna,tak ta este nevysetroval pravdepodobne,ale uz je fakt na case.aj na sono prs sa daj objednat
pokiaľ si narodená od 23.8. do 22.9. tak si panna isto 🙂
@janaplikova nemusis sa bat.nic to nieje.neviem ci si pocula ze o blanu sa da prist ci gymnastike vraj aj pri bicyklovani.osobne skusenost nemam.mna to az velmi bolelo aj 4 krat potom.
citujem :,,vosiel do mna bez problemov,, a ,,potom sme sa milovali strasne dlho,, Zeny asi sme tu potom vsetky panny ze??😀😀
@janaplikova ani ja som pri prvom nekrvacala ani ma to nejake extra velmi nebolelo .. kazdy organizmus je iny..a ked mas pochybnosti chod k doktorke..ta ti poradi viac ako my tu vsetky dokopy 🙂)))
no mna picne :D .....to som este nepocula ze na operaciu :D ...asi odpadnem :D
a ochranu ste vobec mali?
😀 šme še pobavili
@janaplikova určite si panna, hlavne ak si v 27 tyždni tehotenstva.