Ahojte,mam dlhodobe bolesti chrbtice. Mala by som ist na MR o 2tyz.,tak vynechavame teraz snazenie sa. Mate niekto info alebo skusenosti,ze otehotnenie hned po MR je bezpecne? Nema MR nejaky vplyv na telo a teda je lepsie chvilu pockat? Dakujem
@miroslavaa31 kazdy rtg moze vyt nebezpecny urcite by som mediac pockala
@renatka100 mesiac
@miroslavaa31 MR funguje na principe ciastocneho vychylenia castic v tvojom tele z ich osi. Vznikne rezonancia pri ich navracani sa. Ta je zachytena. V ziadnom pripade to nie je roentgenove ziarenie! Snazit sa mozes aj tak,hocikedy. Otazne je,ci v tehotenstve bude chrbtica okej. Zalezi co s nou mas.
@tess328 to nie je celkom pravda ze to nema ucino na buduci plod kopirujem: Bude potrebné prediskutovať s našimi odborníkmi ďalší postup! Ak dojčíte a bola Vám podaná kontrastná látka, na 24 hodín prerušte dojčenie a pite veľa tekutín, aby sa látky čo najskôr z tela vylúčili.
@renatka100 pozor, ty nehovoris o MR,ale o kontrastnej latke,ktora je z roznych zlucenin podla toho,co treba zobrazovat. Ta vplyva aj na oblicky pacientka a moze sa zcasti dostat aj do mlieka.
Ja som bola na mr v 30tt, bez kontrastnsj latky ,zijeme obe a vsetko je ok.Mr nie je ziarenie a kontrastna latka poso i 24 hod.Aj to som bola pocas dojcenia ,nekojila som 1 den.Snazit sa mozes,ale co potom.Vedela by som ti pisat litanie o vyskocenej platnicke v tehu.Takze najprv pockaj na vysledok a liecbu ,lrognozy a potom skusaj.
@carmenuska ako si zvladla prosim tie krize v tehu? Cvicenie ci ako? Ja mam zatial a verim ze to tak ostane platnicky ok, ale bolievaju ma krize sem tam, a teraz mi to prepuklo celkom dost, dva tyzdne na liekoch, obstreky..doktor povedal ze to je na cely zivot, ze len cvicit a spravne drzat telo, tak ma zaujima ze ako to je v tehu, aj ked si mala nieco ine. Ze co ti pomahalo prosim
@sandrasstini ahoj . Neviem, či sa to dá nazvať, že som to zvládla..Skor prezila... Bolo to strasne. Bola som vela v nemocnici, uplne mimo, nechodila som, mala som palice, museli ma okupat, dat do vane, pomoct posadit na wecko, vsetko...Bolesti boli,akoby mi niekto na mlynceku mlel kosti. A nonstop. Dostavala som obstreky a infuzie. Trosku mi to stlmilo bolesti aby som s pomocou aspon na to wecko sla....Neskor mi pomohol jeden docent, ktory mi manualne napraval na rehabilitacnom oddeleni tu vyskocenu platnicku, aby sa zasunula trochu. A potom to az tak nebolelo. Malo to svoju dan, mala sa narodila hypotonicka. Mala ochabunte svaly aj ona z tych vsetkkych liekov, co do mna pchali....už sme ok. Nerada na to spominam.
@renatka100 nie každá mr sa robí s kontrastnou latkou. Tiež idem o týždeň bez kontrastne latky. Tá latka je dosť škodlivá a používa sa len v nevyhnutných prípadoch kedy treba niečo zvýrazniť
@miroslavaa31 MR sa môže aj počas tehu, ale otázka znie, či chrbtica je v takom stave aby zvládla tehotenstvo, radšej by som si počkala na výsledok