Má zmysel žiadať o čiastočný invalidný dôchodok?

resetacik
4. júl 2017

Dobry den chcela by som sa opytat ci nemate niekto s tymto skusenost a ako by som mala postupovat dalej. Som rok na PN a dnes mi ju moja doktorka ukoncila s tym ze PN moze byt len rok a ze dalej sa uz neda.Som zamestnana moje zdravotne problemy zacali uz pred 17 rokmi ale nikdy som na to nemarodovala, snazila som sa len ambulantne mam tetaniu.Pred rokom mi zistili helikobakter troj kombinacia liekov na dve liecby lebo prva nezabrala.Chodenia po Gastro,kolonoskopie,retoskopia, kde mi odstranili polypy a zistli mi alergie. A tym to zacalo,unavena,vystavena na smrt, bolenie hlavy,chrbtu,svalov, anemia,alergie.Chodenie po lekaroch kazdy druhy den same lieky a ja som len spala cez den v noci sa nedalo. Navsteva vsetkých lekarov a vysetreni co existuju mam za sebou.Dostala som trombozu na konecnik kde po liecbe som bola operovana. Stala slabost, CT chrbtice,tri diagnozy na chrbticu mam, rehabilitacie dva mesiace, injekcie,obstreky teraz ma caka hospitalizacia na neurologii v auguste na infuznu liecbu.Bolesti stale, jedno odide druhe pride od chrbta k ruke mam opuch taha sa to dole.Beriem aj antidepresiva, lieky na alergiu, mam astmu,chron. zapal mocových ciest ako aj oblicky..... Uz som uplne mimo a dnes mi ukoncili pn.Chcem si poziadat o ciastocný invalidný ale posudkova mi povedala ze to nema zmysel. A ze mam dat vypoved v robote zo zdravotných problemov a nahlasit sa na urad prace. Viete mi niekto poradit ako postupovat prosim.Dakujem

nikawero12
4. júl 2017

@resetacik lekárka má pravdu, viac ako rok nemôžeš byť na PN, preto ti správne ukončila k dnešnému dňu PN-ku. Zajtra je štátny sviatok a vo štvrtok máš nastúpiť do práce/pokiaľ nemáte celozávodnú dovolenku/. O ukončení PN si však mala informovať zamestnávateľa už dnes. Ak nemôžeš alebo nechceš pracovať, tak aj tak treba vo štvrtok ísť do práce odniesť ukončenie PNky a porozprávať sa so šéfom, aby vedel čo a ako. Pracovný pomer môžeš ukončiť dohodou, alebo zo strany zamestnávateľa môžeš dostať výpoveď. Každopádne, potom by si sa mala nahlásiť na úrad práce. A čo sa týka invalidného dôchodku, nemysli si že alergia, helikobakter a tetánia a zápal močových ciest sú v dnešnej dobe diagnózy na priznanie invalidity.

resetacik
autor
4. júl 2017

ja nepisem o ze tie ostatne veci co som mala su dovody na invalidný?mam tri diagnozy na chrbticu a mam to z prace ktoru robim 23 rokov. K tomu mam depresie z toho vsetkeho a ze nemozem vykonavat tu pracu co doposial.Myslim ze tento tvoj komentar nie je odpoved a rada ktoru som cakala

nikawero12
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
resetacik
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adusasedlak
4. júl 2017

@resetacik ty si sa pytala co mas urobit po ukonceni PN nie???
@nikawero12 ti poradila k veci ....tak potom nechapem,co na nu utocis a s tvojimi dg to nevyzera na invalidny,keby to tak bolo uz lekarka by ti tu moznost dala a teda by si on poziadala.

nikawero12
4. júl 2017

@adusasedlak ďakujem za tvoj príspevok. Proste tu je to tak, niekomu poradíš a ešte sa bude do teba navážať.

adusasedlak
4. júl 2017

@nikawero12 pouzivatelka je uz vymazana....predpokladam,ze ma dalsiu diagnozu

nikawero12
4. júl 2017

@adusasedlak aj ja som si to práve teraz všimla. Možno by s tou ďalšou diagnózou u posudkovej najskôr uspela 🙂

oliva276
4. júl 2017

Tie tri diagnózy chrbtice môžu byť dôvodom na chorobu z povolania, preber to so svojim neurológom a ortopédom. Súčasne si od nich vyžiadaj potvrdenie, aké práce nie sú pre teba vhodné a toto potvrdenie predlož zamestnávateľovi, je povinný ho rešpektovať a ponúknuť ti vhodnú prácu, ak ju nemá, dá ti výpoveď.
Ak sa následne pôjdeš zaevidovať na ÚP, predlož tam kópiu spomenutého potvrdenia, vyhneš sa (možno) tomu, aby ti ponúkali nevhodné zamestnania.
Skompletizuj si lekárske nálezy a žiadosť o ID podaj, je možné, že ti hlavne kvôli chorobám chrbtice ČID priznajú.

pivonka6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
osky
5. júl 2017

😢 to je hrozne....

mijo53
5. júl 2017

v lekárskom posudku by malo byť uvedené, že „zamestnanec vzhľadom na svoj zdravotný stav podľa lekárskeho posudku DLHODOBO stratil spôsobilosť vykonávať doterajšiu prácu“.
Tento posudok od lekára predložiš zamestnávateľovi a ukončíš PP so 7 mesačným odstupným v tom prípade, že zamestnávateľ nemá pre teba inú prácu. Musí tam byť slovo d l h o d o b o

lucinkaboz
11. nov 2020

Clovek nemusi byt rok na pn, aby mohol poziadat o invalidny, invalidny sa získava z diagnoz ktore clovek ma, vela ludi to nevie.Obvodna lekarka vopred usudila a odsúdila