Má si dať pichnúť vyvolávačku?

8. nov 2023

Ahojte. Zrejme som mala cystu, ktorá mi praskla, a mešká mi kvôli tomu už týždeň menštruácia (tehotná nie som). Doktorka tú cystu nevidela, v čase keď som bola u nej, už bola prasknutá, ale teda vraj išlo o cystu, a keď mi MS nepríde do dvoch týždňov, mám ísť na vyvolávačku. Trocha sa bojím sa tej vyvolávačky, už aj bez toho mávam veľmi bolestivú menštruáciu. Je lepšie nechať, kým telo pustí MS samo, alebo si mám nechať pichnúť tú injekciu? Nechcem ten cyklus tak veľmi naťahovať, snažíme sa o bábo. Zároveň si ale nie som istá tou injekciou. Máte niekto skúsenosť?

patus_2
8. nov 2023

Ja by som si vyvolávačku nedala. Pretože aj keď príde krvácanie, tak to nebude pravá menštruácia, ktorá je záverom cyklu, ale len krvácanie z pichnutých hormónov. Osobne v tom nevidím veľký zmysel.

autor
8. nov 2023

@patus_2 aha tak to som nevedela, dobre vedieť, to nemá ani pre mňa žiaden zmysel, nechám to na svoje telo. Len dúfam, že budúci cyklus už bude ako za normálnych okolností.

petronellla87
8. nov 2023

Tisz by som si nedala a nechala to na prirodu🙂

autor
8. nov 2023

@petronellla87 ďakujem, určite spravím tak 🙂

patus_2
8. nov 2023

Tak v podstate pri menstruacnom cykle ide +- o to, že prebehne ovulácia, vajíčko sa neoplodni a preto nastane krvácanie. Ak menštruácia mešká tak to znamená, že neprebehla ovulácia alebo prebehla neskôr. "Vyvolávačka" obsahuje progesterón, cize hormón, ktorý je dôležitý v druhej fáze cyklu. Tým pádom pôsobí na sliznicu maternice, ktorá sa začne odlučovat a nastane krvácanie. Počkala by som , kedy prirodzene prebehne ovulácia. A ak neprebehne, tak sa hľadajte príčinu, či vôbec prebieha, kedy atď.

marianarem
8. nov 2023

Za mna urcite pockat. Ja som po kyrerazi isla na vyvolavacku, lebo mi cyklus nenabiehal ani po 9 tyzdnoch. Nabuduce ak sa nedajboze nieco take stane, tak uz radsej budem cakat aj pol roka. Mala som asi 4 dni velmi neprijemne vedlajsie ucinky - bolest brucha, zimnice, hrozne krcovite hnacky. Sice ms to nakoniec vyvolalo, ale ostala som velmi oslabena po tom, hned vzapati som velmi neprijemne ochorela.

autor
10. nov 2023

Určite si počkám, kým mi telo menštruáciu samé spustí, ďakujem vám za rady 🙂