Ahojte dcéra 9r sa mi už 2 týždne sťažuje že ju to pri cikani štipe kúpila som jej lieky na zápal močových ciest dobrála ich a stále štipe moč má v poriadku odporučila sestrička že nejaký krém a ak aj po týždni bude štipať tak detská gynekologička .tu je otázka mala vaša dcéra tiež takéto niečo ? Aký krém ste použili .druhá otázka ak by nezabralo a museli by sme ísť na gyn. ako to prebieha ? Neviem si predstaviť že by mala ukázať niekomu inému cikulu
my sme boli s dvojrocnou ale kvoli inemu, normalne sme ju vyzliekli a doktorka pozrela co potrebovala. 9 rocnej by som normalne vysvetlila ze ked niekoho boli hrdlo, ukaze ho doktorovi, a ked niekoho boli susura, ukaze ju doktorovi, aby pomohol. ved od toho su, je dolezite vytvorit normalny psitup ku gynekologovi a nerobit z toho vedu, povedat jej ze kazda zena co tam ide doktorke ukaze lebo inak jej nebude vediet pomoct
Tu by som možno šla skôr k urologovi.
Aby bolo jasno...akože áno...gynekológ rieši vagíny a podobne. Ale skôr v rámci reprdukcnych orgánov. Na močové cesty je tu urológ ako pre mužov tak aj pre ženy. Gynekológ by napríklad nemal ani vyter z močovej rúry robiť (len z pošvy).
Vo vašom prípade neviem co myslite "liekmi na močové cesty", pokiaľ to nemá vyšetrene poriadne, tak prečo jej dávate lieky keď neviete čo presne jej je?
Zavolajte do najbližšej urologickej.ambulancie povedzte co je vo veci a povedia vám čo robiť.
Ja napríklad som sa takto 4 dni trápila s močením...bolesti ako fras...Ciphin nezabral...A nakoniec z toho bol herpes v močovej rúre. Holt niekto ho ma na ústach, niekto na oku...ja tam dole, smola. A gynekológ to absolútne nevedel vyriešiť.
@mariska1989 ja napríklad pri gynekologických problémoch vezmem olej obyčajný tak pol deci ...do toho cajovnikovy olej aspon 10kvapiek, (Eukalyptus citrón kadidlo pripadne po 5 kvapiek ) a macam vatovy tampón a prikladám. Vždy zaberie ci už sú to kvasinky alebo baktérie. Na ten herpes najlepšie zabralo oregano a kadidlo...len to už trochu stipalo
@ckatka keďže viem ako to štipe jed he zápal močových tak som predpokladala že bude to isté keďže pár dní predtým chvylu sedela na zemi moč som zaniesla dr po telefonáte s ňou a dnes boli výsledky všetko má ok či zápalovo alebo baktérie .
@mariska1989 skuste casto umyvat len vodou, bepanthen krem, a nepouzivat avivaz
@alikal no len problém že moja je v tomto hanblivá a tď .citlivá mala problém ju ukázať mne keď som chcela vedieť či má červené okolo alebo vo vnútri . Bojím sa že ju tam nedostanem 😔 viem že to treba riešiť nerada by som bola keby to bolo horšie
@liliana363 ona nemá z vonku nič červené má ju v nutri
@mariska1989 pozeram ze ste z Cadce. Ja som bola s dcerou u MUDr. Cubonovej, ona je aj detska gyn. , a v pohode. Len sa budete musiet objednat, neviem ci vas len tak zoberie.
@ckatka neviem si predstaviť to mávať 9 ročnej hamblivej 🙈 ďakujem za radu skôr potrebujem niečo čo jednoducho jej dám tam trochu krému . Nemala som doteraz žiadne takéto problemi akurát tak silný zápal močových ciest a počas tehotenstva viacej výtoku ináč ja nič takže nemám skúsenosť čo a ako čo by to mohlo byť a čo zsbere
@liliana363 áno k nej sa máme objednať že ak to neprejde do týždňa ale neviem ako ju tam dostanem nechcem jej spôsobiť traumu
@mariska1989 strach a prípadne inú škodu jej spôsobis akurát tak týmto svojím postojom "Neviem si predstaviť že by mala ukázať niekomu inému cikulu", že aké to tam musí byť hrozné. Však keď na tebe uvidí, že o tom rozprávaš ako o normálnej veci, bude to aj sama brat normalne.
Ake lieky si jej kúpila? A ideš jej tam skúšať natierať hocijaké masticky, čo ti tu odporučia? Inak keď sa hanbí, radšej natrieť 1 čo zaberie ako ich poskusat vramci experimenu viac
@bluka2 ja už som jej o tom rozprávala a s kľudnu hlavou viem ako sa mám postaviť k takejto veci ale s plačom mi povedala že ona nechce ísť že nech jej doktorka da tabletky ona už aj čakala že niečo bude brať keď sa dával moč .....a niekde nepíšem že aké to tam musí byť hrozne tak ak nemáš radu aký krém alebo prípadne vlastnú skúsenosť že si bola v takom veku u gyn. alebo si bola s dcéru tak tvoj komentár bol zbytočný -ber to bez urážky
@lulu0123 prosím ťa a to len zo začiatku vezme nejde nejak ako nám dospelým hlbšie že ?
@mariska1989 musíš ju naučiť ze proste lekár je lekár, je tu na to aby pomohol a hanbiť sa môže pred chlapcami v skole a nie pred lekárom (pripadne k lekárke -žene ju vezmi).
@mariska1989 je panna nema dovod jej ist hlbsie jedine co moze ju vysetrit cez konecnik a sono, a ster
@mariska1989 jasne ze nejde hlbsie
Neviem ako inde, ale u nás je spojená gynekologicko-urologická ordinácia pre deti.... Vyšetria vsetko.... Bola som s 5rocnou dcérkou, dopredu som jej všetko vysvetlila, aby nebola zaskočená, Dr bola super, milá a taktiež jej každý úkon dopredu oznámila, brali jej normálne z vnútra stery i kontrolovali sliznicu atď, mala to zvládla, bolo to nepríjemné, no nie traumaticke.... Napr jej pediatricka i gynekologička dali framykoin...... A zabral... (mal výtok), i kultivacia bola ok... ale pediatricka mi ešte predtym radila skusit canesten krém-z vonka natrieť... Co som nerobila... Taktiez mi povedala, že takéto problémy môžu u detí spôsobovať i črevné parazity...
@mimibb myslím že ten Canesten myslela aj sestrička lebo presne som si nezapamätala že jej to mám natierať tým a že ak po tomto nezaberie že sa objednať ku detskej gynekologičke
@anita1978 moja mi to hneď povedala .jeden večer až s plačom na wc bola to bola sobota a v pondelok sme zaniesli moč ale keďže bol kontaminovany tak sme museli znova doniesť včera a dnes bolo všetko ok a to z predchádzajúceho mala niečo 0,02 či čo tak zo včera bol ok
@nika82 myslím že na sono by nebol dôvod a cez konečník by som nedovolila zbytočne .ju nebudem trápiť .ono sa niekomu povie že to zvládne a tď ale ona je citliva .ona urobí hysterický plač keď jej brali z palca krv 🙈 alebo keď sa nepripravila do školy a doniesla 3 sa rozrevala takze viem že toto by ju položilo psichycky
@anita1978 moja je citlivka takže ta hneď povedala ,no uvidím čo sa bude robiť po tom kréme ak nič už jedine dlhá /dlhá / dlhá debata že musíme ísť k dr a čo sa bude cca robiť a to už doma bude revať že nechce ísť 🙈
@lulu0123 skôr som myslela že či fakt len toľko kúsok na začiatku toľko čo je vidieť napr
@mariska1989 my sme toto riešili dva týždne dozadu.... Malá mala bola u cikulu a tiež viacej vnútri tak sme boli u gynekologicky vzala jej výter.... Dala nám ialugel masť a sedacie kúpele v rosalgin praskoch.... Pekne jej to zmizlo no žiaľ z vyterov jej vyšiel pôvodca a ma to masívne tak teraz ma na 10dni ATB a potom kontrolný ster... Určite to len tak nenechávajte.... Skúste sa s Dr dohodnúť nech vám dá vyterov ku a spravte jej výter doma to len poslúchate hneď na začiatku posvy...
@mariska1989 skus ju uplatit... Ze potom zajdete na pizzu nech mysli radsej na to
@dana90 to sa dá aj že doma jej to môžem urobiť ? Lebo mne by isto radšej dala .dnes mi plakala že ona nechce a to som už všelijako povedala nechcela ani krém tak som dala na výber buď ja dám krém a bude ho užívať kým sa neminie alebo ju objednám k dr lebo že neskôr to môže byť ešte horšie .tak dúfam nad tým že zábere
@evkamotka no to by som nepochodila u nej 😂 popravde to keby som jej sľúbila hračku tak to možno ..uvidím počkám pár dní tak do pondelka / utorka či zábere krém
Ja som bola so 4 rocnou.Musela sa vyzliect a palickou jej vzala vyter.Dokt.bola velmi mila aj sestricka.Malu som pripravila na to, co presne sa bude diat.A aj doktorka jej vsetko najprv povedala,ukazala palicku,tusim jej rovnakou este presla po rucke,ze to nic nie je.Uplne v pohode to bolo.Nic strasne,ziadna trauma.Radsej zistit cim skor problem a vyriesit.