ahojte, chcem sa spýtať tých, ktoré ste užívali Lutenyl. Lekár mi ho predpísal na zastavenie krvácania, lebo na maternici mi našiel polyp, ktorý spôsobuje aj 2 týždňové krvácanie. Bazálnu teplotu mám už 18.deň nad 37 stupňov. Začala som merať 2 dni po prvej tabletke. Ja mám luteálnu fázu maximálne 10 dňovú, preto mi je 18 dní v mojom prípade nemožné.
Môže zvýšenú BT spôsobovať práve užívanie Lutenylu?
A kedy po poslednej tabletke by sa malo dostaviť krvácanie?
Ako to bolo u vás?
Ďakujem za každú odpoveď.
Chcem ešte povedať, že určite nie som tehotná, i ked sa s manželom snažíme už vyše 3 rokov. Neverím, že by to vyšlo práve v tomto cykle, keď mi objavili polyp a manžel má zlý spermiogram.
@anksunamonka j asom lutenyl brala, ale nemerala som sa.. a test si si robila?
@katey vidim ze si v 6.tt 🙂 zo srdca blahoželám........
kedy si brala ten lutenyl resp. z akého dôvodu? mne ho dali na zastavenie dlhého krvácania, ktoré zrejme spôsobuje polyp, ktorý mi objavili na maternici.
test som nerobila, ani neurobím, pretože sa už vážne bojím... za tie 3 roky som ich urobila už priveľa a zakaždým snehobiele ☹
@anksunamonka dakujem 🙂 tak to poznam.. tie biele testy :/ no ja som to brala preto, ze som neovulovala. ale tak skus. ani ja som si tento tehotensky nechcela urobit a vidis 🙂
@katey a menzes ti po ňom prišiel normálne ako mal? lebo čítala som tu, že niektorým babám riadne rozhádzal cyklus. do koľkých dní od poslednej tabletky ti prišiel?
Myslím si, že dostanem MS tak netestujem. Po vyše 3 rokoch už neverím, a manžel má zlý spermiogram. Takže zbytočne budem testovať.
@anksunamonka fuu, to si uz nepamatam vobec. to bolo uz pred dvoma rokmi. ale mylsim ze normalne mi prisiel.
@anksunamonka ja by som to tym testom riskla mi mse sa snažili 2r stale sa nedarilo ovulaciu som mavala pri 28dnovom cykle 19-20 den by si neverila ked nas objednali do car v den prvej navstevy som zistila že som tehotna to bol cyklus kedy som akekolvek snaženia vzdala verila som že nam pomozu s toho stresu sa mi zvišoval aj prolaktin .teraz sa snažime o druhe kojim ale menzes aj ovulaciu mam no mala som uplne rozhadzane teploty aj hormony na to že meriam o 9.00 boli nizke posledny cyklus v den mrchy 37,1 mam pocit že sa aj zadarilo ale neudrzalo mrcha bola strasna a zo strasnymi bolestami teraz mam 11dc 36,8 uz druhy cyklus som zacala uzivat fytosoju myslim ze sa mi hormony dali do stavu pred porodom vtedy som mavala o 9.rano take vysoke teploty som zvedava ake budu po ovulacii uz mam kupeny bromelain napomaha uhniezdeniu ja som koli tej teplote testovala aj pocas mrchy koli tej fytosoji je to prirodny estrogen a uziva sa od 3dc napomaha ovulacii aj plodnemu hlienu tak pre istotu aj vcera test negat.ak si chceš bit ista tak či tak musiš testovat kedy maš dostat mrchu?
@nibiru ach pekne si sa rozpisala.... neviem kedy dostanem mrchu lebo vcera som vzala posledny lutenyl a teraz cakam... nechcem zbytocne testovat lebo som si ista ze tehu nie som. Moj manzel ma zly spermiogram a je nonstop nervozny a v strese kvoli robote takze pochybujem ze sa zazrakom zlepsil......... myslim si ze bazalnu t.mam zvysenu len nasledkom uzivania 20 dni tych hormonov a nie z dovodu tehofenstva. Este aj ten polyp na maternici... strasia ma ze kvoli nemu budem musiet podstupit kyret aby mi ho odstranili. Lenze do certa este som ani nerodila a uz mam ist na kyret....??? No uvidim co za prekvapka mi zas zivot pripravi. V centre sme boli minuly rok ale len nas mesiac vysetrovali a dalej sme neriesili. Chcela som sa tam vratit teraz koncom augusta no ale s polypom tam predsa nemozem ist.
A inak super vam to vyslo s malickym... brala si v tom cykle nieco...? Fytosoju alebo bromelain?
fytosoju aj bromelain+femibion energik mam. 🙂
@anksunamonka ahojky, ja mam trosku podobny problem. Manzel ma zly spermiogram, snazime sa 4,5 roka a len teraz sme sli do centra. Mam za sebou dnes druhe vstupne vysetrenie. Pri USG doktor diktoval sestricke - 10 mm polyp, lenze mi nic k tomu nepovedal, ze si to vsetko prejdeme naraz po vsetkych testoch a vysledkoch. V minulosti mi uz odstranovali polyp kyretazou, povedali mi, ze sa to moze zopakovat, takze zjavne je to tu zas. Krvacanie mam tiez dlhsie, ale nie silne, ze by mi ho museli zastavovat, so slabym spinenim trva tak 10 dni. S tym liekom skusenost nemam, takze neviem reagovat na tvoju polozenu otazku, len ma zaujalo, ze mate taky isty problem. Urcite by si mala ist na tu kyretaz, nie je to nic hrozne, ja som bola na jednodnovej chirurgii. Aj s velmi zlym spg sa da otehotniet, len to mozno dlhsie trva a ten polyp moze sposobovat to, ze embryo sa nevie uhniezdit. Manzel mal tiez velmi stresovu pracu a aj tam bol pes zakopany, teraz sa zda, ze sa mu to zlepsuje po tom ako z prace odisiel. Drzim palce, nech ste cim skor za tym vsetkym, lebo pre nas je to najtazsie obdobie nasho zivota 😒
Ahoj tak mne nakoniec ten polyp vylucili. Vraj sa mi vystelka v maternici nahromadila na jednom mieste viac a vyzeralo to ako polyp. Pri dalsom usg ho uz vyvratili. Takze aspon nieco pozitivne.
Krvacanie mi momentalne robi dalsiu sarapatu. Krvacam po monzese. Skoncil ms a po par dnoch som znovu zacala krvacat. Tak som isla k dokimu a dal mi duphaston na 3 mesiace. Zeby upravil cyklus a predlzil mi lutealnu fazu lebo mam len 9 al. 10 dni co je kratko. Meriam si BT tak preto to viem. Taak uvidim co ma caka dalej. Lebo mne akoby po tyzdni znovu dosla MS tak neviem ako to mam teraz povazovat lebo bolo to take sice slabsie ale krvacanie. Aby som sa nenudila asi......
Moj mm ma tiez stresujuce zameztnanie. Je zivnostnik a preto nikdy nevie ci bude mat robotu tak sa stresuje a este aj ta praca so zakaznikmi je nekedy vazne tazka tak ja sa mu ani nedivim. Ale zial nema moznost vymenit pracu ako tvoj mm.
Hmm tak to ma mrzi s tym polypom. Asi sa znovu nevyhnes kyretu. Mne ho teraz zavrhli. Kde chodis do centra?
My sa snazime uz 3 roky a 3 mesiace. Nekonecne cakanie. Poznas sama.... co uz. Snad budeme mat stastie aj my niekedy. Tak vam drzim palce nech vam vyjde ivf.... ja som chcela stihnut teraz do zimy a uz ked som sa znovu chystala do caru objavili sa mi tie potiaze s krvacanim. Cize kym to nepreliecim tak pochybujem ze mi budu chciet spravit ivf. A som v 3.rocniku cize caka ma bakalarka a statnice tak pod takym stresom ist na ivf je asi zbytocne. Cize asi az po statniciach pojdem v lete.
No tak ze tak.
@bewik 🙂
@anksunamonka ahoj tak ako to vtedy dopadlo, bola si tehotna? ja beriem lutenyl od stvrtku, a vcera som mala BT 37,1 co som este nikdy nemala...mrchu mam dostat o 8 dni, dnes som 21DC....citala som tu kadeco, ze oddialuje mrchu a podobne... dufam ze mi nedodrbe cely cyklus :-/ mne ho predpisal lebo som mala spinenie od 10DC, spinenie uz nemam ale beriem to dalej....
Ja ked som brala Lutenyl na odialenie menstruacie ale ked som ju potom dostala tak som myslela ze zahyniem ake som ich mala silne a bolestive
@epsonka45 super takze sa "tesim" mne to nedal na oddialenie ale kvoli spineniu...si ma nepotesila ☹ no nic, uvidim ako to bude u mna...
@alchemilkazltozelena tak vies kazda sme ina mojej mame to nerobilo napriklad nic a mne to to robilo takuto sarapatu ☹
@epsonka45 aj tak dik za odpoved, za skusenost 🙂 aspon nebudem prekvapena ked aj u mna to tak bude nahodou a budem na to pripravena....a budem vediet ze nikdy viac to nechcem 🙂
@alchemilkazltozelena ja som to uz odvtedy nebrala raz mi to chcel gynekolog zasa predpisat ale uz som to odmietla
baby potrebujem surne radu, ktore ste brali LUTENYL, mali ste zvysenu BT? ja som 26DC a mam 37,2 co je u mna uplne neobvykle...neviem ci to nesposobuje len ten lutenyl a ze zbytocne nadeje si robim ze to mohlo tentokrat vyjst, myslim tehotenstvo....zajtra mam zobrat poslednu tabletku lutenylu....prosim ozvite sa niketo....mavam 29 dnove cykly, cize v pondelok by som mala dostat mrchu...dakujem za akekolvek reakcie...
nikto mi nepomôže s mojím problémom?