Liečite sa dlhodobo na depresiu?

lenush12
30. máj 2017

Je tu nejaka z Vás co sa na depresiu lieci roky a aj tak vedie plnohodnotny zivot?
Na nemenovanom fore som sa stretla s vysmechom na tuto chorobu, ba priam nepochopenim.
Ze sme slabosky a trosky, ktore nezvladaju zivot.
Prislo mi to luto, lebo si myslim, ze tuto chorobu sme si nevybrali a ani jedna z nas zato nemoze.
Predsa sme len ludia. Veta ze antidepresiva beru len slabosi sa ma dotkla, lebo vidim ako to ludia
stale vedia brat :(.

alex49
30. máj 2017

na to forum už nechod, zjavne sú tam iba primitívi, depresia je rovnaká choroba ako cukrovka, máš ju na celý život, ale s liekmi a pozitívnym prístupom môžeš fungovať ako bežný človek. Bohužiaľ sú aj taký ľudia, čo depresiu a psychické choroby neberú vážne, s tým sa musíš zmieriť. V amerike má psychologa každý druhý človek.

lenush12
autor
30. máj 2017

neviem ci mas osobne skusenosti, stala sa mi taka vec, ze po dlhej dobe mi nevedia trafit lieky. resp. ako doplnok na spanie potrebujem minimalnu davku seroquelu je to sice antipsychotikum, ale pomaha to a casto je to ako doplnok. zial mne sposobuje silnu tachykardiu, tak snad mi to budu vediet skonbinovat s nejakym antyaritmikom. idu to riesit. takze s touto chorobou sa da zit aj 60 rokov - verim, ze pre nas budu stale nove a nove liecky.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bazoskaa
30. máj 2017

ano depresia je vážne ochorenie a môže sa to stáť každemu z nás...aj moja mamka je liečena na depresiu no podarilo sa nám dostať ju z týchto problémov... kde tu sa stane že ked príde ťažšie obdobie tak nevie spať a vtedy siahne na tabletky ..inak berie kapsule z koreňa rozchodnice. , vysoké dávky vitamínu C ... spravila aj iné vážne rozhodnutia ktoré jej pomohli zmeniť pohľad na svet a svoj život...

lenush12
autor
30. máj 2017

ja som velmi nestastna ze trpim touto chorobou a niekedy myslim na najhorsie :( ... lebo mi nevedia najst liek na spanok teda zle mi to posobi na srdce. bola som tri mesiace hospitalizovana v nasom meste, este mi doporucuju pezinok a riesenie s kardiologom. myslite ze sa nemam vzdavat a este tomu uverit?

lenush12
autor
30. máj 2017

liek, ktory potrebujem mi sposobuje silnu tachykardiu

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenush12
autor
30. máj 2017

mam pre vela ludi, ktori ma miluju, rodicia, priatel, priatelia, ked som v remisii tak myslim, ze som dobrym spolocnikom ach

kattrin5
30. máj 2017

Depresia za prve nieje choroba na cely zivot. Studie dokazuju ze takmer 99% ludi v zivote zaziju depresiu. Depresia moze byt chvilkova( spustena nejakou udalostou, ako rozvod, smrt a pod) alebo potom disorder kde je potrebna konzultacia s psychologom a liecba. Na Slovensku do ludi s depresiu pchaju lieky,2-3 druhy a viac, tuna sa viac sustredia na terpaie. Treba najst pricinu depresie a potom ju liecit. Treba pravidelne navstevovat psychiatra ci terpeuta. Ja osobne som mala depresiu a som z toho davno vonku, poznam viac ludi ktori depresiu trpeli a tiez sa dostali z toho. Niekedy brat lieky je este horsie, pretoze tieto lieky casto mavaju neziaduce vedlajsie ucinky ( ktore casto byvaju este viac deprimujice)
Najlepsie na depresiu je sa rozpravat s niekym, mat zaluby, konicky, robit to co ta bavi a vyhybat sa stresovym situaciam.

lenush12
autor
30. máj 2017

kattrin5 to je vsetko pekne co ste
napisala, ale to si mozu dovolit ludia co maju depky a nie ozajstne endogenne depresie, ktore nevznikaju vzhladom na nejaku zlu udalost alebo mozu byt uplne bez priciny kedy prestanete jest, pit, vnimat okolie dlhdodobo, z toho Vas nedostane psycholog, len lieky .... je obrovsky rozdiel medzi depresiou a depresiou. ano chapem vase odporucania, kiezby sme to tak mali vsetci. kiezby. ale zial kazdy je obdareny inou genetickou vybavou, okolnostami atd. chorobami. ale kiezby som bola tento pripad. ani neviete aka stastna by som bola.

kattrin5
31. máj 2017

@lenush12 tam treba urcite oboje! Lieky aj dlhdobu terapiu! Nie Len sa napchavat pirulkami! Da sa to, naozaj sa to da!

lukas484
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucysubova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miayasu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz