Dobrý deň , už vyše 2 mesiacov sa liečim na ureoplazmu , gynakologička mi predpísala najprv vaginálne čapíky , potom antibiotiká, potom zas masť , antibiotiká a tak by sme mohli pokračovať ďalej. Nič mi vôbec nezaberá naopak mám pocit ešte horšie ako na začiatku. Vedeli by ste mi poradiť kto si takýmto bludnym kruhom prešli ako z neho von? Ozaj som už zúfalá. Ďakujem za všetky odpovede
ak mas, tak treba preliecit aj partnera
@simca115 a aké antibiotiká Vám predpísali? Lebo väčšinou sa na ureopllazmy predpisuju tetracyklinive a pokial sú to nejaké slabšie tak to proste nezaberie. My sme s mužom brali Doxyhexal na 10dni 2x1. Počas celej liečby až do kontrolných odberov sme nemali pohlavný styk. (Cca 2 mesiace). A potom sme obaja išli na stery a až keď sme boli obaja negatívni sme vedeli že sme vyliečení.
@natalis1998 presne takto sme mali aj my, ale nam doxyhexal nezabral tak sme dostali dači ine ešte silnejšie a brali sme dvojitu davku ako sa píše/doktorka poradila/ a toto zabral, ale mala som ztoho taku hnačku ojojoooj, ale nomuseli sme a zabral , odvtedy nič, manžel hnačku nemal...
@natalis1998 aj ja beriem tento liek len v lekárni povedali že sú to antibiotiká len na 5 dni. 🤦
@simca115 to je divne že na 5 dni. Niekto ich berie aj 20dni.. ja si pamätám že mne do telefónu z CAR povedali ako užívať. A užívanie sme v lekárni už neriešili lebo to nenapísali k receptu. V lekárni mi len povedali že užívať tak ako povedal lekár.
@maminatimka ja som mala žalúdočné problémy z doxyhexal. Muž nemal nič.. asi takéto antibiotiká nankazdeho inak. Ja som si k ním kúpila aj najsilnejšie probiotiká pre istotu.
A partner sa lieči tak tiež ???. Udržujete počas ATB nemať sex ?
@mariska1989 ano aj manžel, čiže aj prvykrat sme brali obaja aj druhykrat a predpísala nam normalne gynka..a áno sex až po kontrole..
@maminatimka to bolo na autorku 😁
Ahoj, kedysi som čítala článok na insta od slovenskej gynekologičky žijúcej vo Švédsku (myslím, že bol názov účtu myswedishgynlife) a ureoplazmu rozoberala v jednom článku. Ureoplazma sa vraj v zahraničí ani nevyšetruje a považuje sa za prirodzenú súčasť mikroflóry pošvy. Skús pohľadať na jej účte, nerada by som ti zle poradila, veľmi často robila aj Q&A, možno sa skús aj tam spýtať na názor, prípadne inej gynekologičky, niekedy nie je od veci získať aj second opinion na vec.