Liečim sa na ureoplazmu

simca115
16. nov 2023

Dobrý deň , už vyše 2 mesiacov sa liečim na ureoplazmu , gynakologička mi predpísala najprv vaginálne čapíky , potom antibiotiká, potom zas masť , antibiotiká a tak by sme mohli pokračovať ďalej. Nič mi vôbec nezaberá naopak mám pocit ešte horšie ako na začiatku. Vedeli by ste mi poradiť kto si takýmto bludnym kruhom prešli ako z neho von? Ozaj som už zúfalá. Ďakujem za všetky odpovede

suzy2508
16. nov 2023

Ahoj, kedysi som čítala článok na insta od slovenskej gynekologičky žijúcej vo Švédsku (myslím, že bol názov účtu myswedishgynlife) a ureoplazmu rozoberala v jednom článku. Ureoplazma sa vraj v zahraničí ani nevyšetruje a považuje sa za prirodzenú súčasť mikroflóry pošvy. Skús pohľadať na jej účte, nerada by som ti zle poradila, veľmi často robila aj Q&A, možno sa skús aj tam spýtať na názor, prípadne inej gynekologičky, niekedy nie je od veci získať aj second opinion na vec.

miimss
16. nov 2023

@simca115 pokiaľ viem, tak sa to lieči dvojkombinaciou antibiotík. To znamená že musíš brať dvoje ATB naraz.

simca06022011
16. nov 2023

ak mas, tak treba preliecit aj partnera

marzii35
16. nov 2023

@simca115 môj dr mi povedal ze niektoré ženy sa na ňu liečia aj roky 😐

mici88
16. nov 2023

@simca115 u nás to bolo tak, že som brala antibiotika aj ja aj moj priateľ + ja som brala probiotické vaginálne čipky

natalis1998
17. nov 2023

@simca115 a aké antibiotiká Vám predpísali? Lebo väčšinou sa na ureopllazmy predpisuju tetracyklinive a pokial sú to nejaké slabšie tak to proste nezaberie. My sme s mužom brali Doxyhexal na 10dni 2x1. Počas celej liečby až do kontrolných odberov sme nemali pohlavný styk. (Cca 2 mesiace). A potom sme obaja išli na stery a až keď sme boli obaja negatívni sme vedeli že sme vyliečení.

maminatimka
17. nov 2023

@natalis1998 presne takto sme mali aj my, ale nam doxyhexal nezabral tak sme dostali dači ine ešte silnejšie a brali sme dvojitu davku ako sa píše/doktorka poradila/ a toto zabral, ale mala som ztoho taku hnačku ojojoooj, ale nomuseli sme a zabral , odvtedy nič, manžel hnačku nemal...

simca115
autor
17. nov 2023

@natalis1998 aj ja beriem tento liek len v lekárni povedali že sú to antibiotiká len na 5 dni. 🤦

natalis1998
18. nov 2023

@simca115 to je divne že na 5 dni. Niekto ich berie aj 20dni.. ja si pamätám že mne do telefónu z CAR povedali ako užívať. A užívanie sme v lekárni už neriešili lebo to nenapísali k receptu. V lekárni mi len povedali že užívať tak ako povedal lekár.

natalis1998
18. nov 2023

@maminatimka ja som mala žalúdočné problémy z doxyhexal. Muž nemal nič.. asi takéto antibiotiká nankazdeho inak. Ja som si k ním kúpila aj najsilnejšie probiotiká pre istotu.

mariska1989
18. nov 2023

A partner sa lieči tak tiež ???. Udržujete počas ATB nemať sex ?

maminatimka
18. nov 2023

@mariska1989 ano aj manžel, čiže aj prvykrat sme brali obaja aj druhykrat a predpísala nam normalne gynka..a áno sex až po kontrole..

mariska1989
18. nov 2023

@maminatimka to bolo na autorku 😁