Som par dni po tejto operácii. Chcela by som sa opytať do kolkych dni Vam schvalili žiadosť o liečenie a aka suma sa doplaca? Platili ste si všetko same, alebo Vam doplacala poisťovňa. Na liečenie by som mla isť po prvy krat, tak neviem, ako to chodi.
@ivkazba Tiež som špekulovala o liečeni, ale lekar mi povedal, že je to iba pre moje dobro.A žiadosť si si vyžiadala na poisťovni, lebo nema to vypisať gynekolog? Ja idem na buduci týždeň na kontrolu a lekar mi povedal, že vypišeme žiadosť, ale ma nenapadlo, kde ju mam vyzdvihnuť.
@iveta6868 mne to lekár hovoril už pred operáciou, že nech si na príjem do nemocnice donesiem aj žiadosť, že mi ju rovno vypíše. Takže žiadosť som si stiahla na webe zdravotnej poisťovne, volá sa to Návrh na kúpeľnú starostlivosť a lekár mi ju vypísal (mňa môj gynekológ aj operoval). Neviem, akú máš poisťovňu, ja všeobecnú, toto o postupe píšu na stránke, predpokladám, že postup bude aj v iných poisťovniach rovnaký.
https://www.vszp.sk/poistenci/zdravotna-starost...
Ja som bola na operácii (iná gynekologická operácia) minulý pondelok, žiadosť na kúpele som posielala piatok. Vraj do 30 dní sa vyjadria. Buď ti schvália pobyt A (čiže zaplatia ubytovanie, procedúry aj stravu) alebo pobyt B (zaplatia len procedúry, ubytovanie a strava si platíš). Bolo mi ale povedané, že pri takýchto operáciách sa schvaľuje A, čiže všetko platí poisťovňa.
Inak ja som žiadala priamo o Lúčky. Ak si nežiadala o konkrétne kúpele, tak buď ti oni schvália konkrétne alebo si budeš môcť vybrať. Potom si už len vyberieš termín a dohodneš si ho v kúpeľoch. Ja osobne som tiež ešte v kúpeľoch ako pacient nebola a ešte nie som rozhodnutá, či tam aj pôjdem.