Ahojte baby. Má niektorá skúsenosti s liečbou rádiojódom po radikálnom odstránení štítnej žľazy pre karcinóm ŠŽ? Chcela by som otehotnieť čím skôr...Samozrejme viem, že kým nabehnem na liečbu hormónmi a úprave štítnej žľazy, to trvá nejaký čas. Len by som chcela vedieť, kedy by bolo najvhodnejšie s tým začať. Ďakujem vopred za rady..
Marci, citala som, ze az po troch rokoch, ale neviem, niekde sa pise, ze aj po roku... A kolko mas rokov?
Ahoj, ja som tiez po liecbe, mne dr povedala ze tak 2 roky, rok po liecbe som mala mat kontrolu ale nemala nejaky preparat co by vyvolal akoze hypoth. Aby zistila z krv ci este nieco nemam. Tak som dobrovolne prestala brat tabletky asi na mesiac aby zistila ci este nieco nemam.
@lenka905 Ahoj. Ja som otehotnela dva mesiace po dvojdobej terapii radiojodom. Odporuca sa vsak az po roku. No nam sa pritrafilo skor☹ Zacal sa nam kolotoc o moznej interupcii, ktoru mi vsetci lekari odporucili..no my sme sa rozhodli babo si nechat aj napriek rizikam😉 Dani ma 7 a pol mesiacikov a je klop klop zdravy a oproti rovestnikom dost napreduje. Ak nechcete zbytocne riskovat...odporucam pockat. Mna to stalo kopec nervov a placu pocas troch mesiacov tehu. Ale stalo to za to!
marci2305 ďakujem za odpoveď. a blahoželám k bábätku, nech Ti robí celý život len a len radosť 🙂 viem si predstaviť, čo si prežívala a veru nechcela by som to zažiť.... ja som druhú terapiu rádiojódom absolvovala v 10/2012, teraz v júni som mala ísť ešte na tretiu, ale mala som dobré výsledky, tak sme to odložili, aby ma zbytočne nežiarili - budúci týždeň idem na tyrogénový test, tak uvidíme, aké budú výsledky...verím, že dobré, a Martin definitívne zrušíme. Ja mám doma dve zdravé a krásne detičky - ale ešte po jednom túžim - aj keď ma všetci odhovárajú, že veď už detičky mám, tak načo riskovať, ale nejaký vnútorný pocit ma ženie k tomu, že ešte jedno bábo....tak neviem, ja som chcela otehotnieť až niekedy budúci rok, to by bolo už cca 1,5 - 2 roky od terapie, tak neviem...a teraz si už v poriadku? výsledky máš v pohode?
@lenka905 Mne tretiu odložili o cca 5 rokov. Bolo to v poriadku, ale preventívne by chceli ešte urobiť kontrolu, či sa niečo nezmenilo. Nateraz je to v poriadku. Chodievam iba k obvodnému endokrinológovi a drží ma na vyššej dávke, ako mi odporúčali v Martine. Teraz beriem denne 150-tku euthyroxu a krk vyzerá v poriadku...a dúfam, že dlho aj bude!
Tebe držím prsty, aby test dopadol na jednotku. Ja si myslím, že tento časový odstup je v poriadku, ale radšej sa ešte poraď s lekármi. A nech tretie dieťatko bude ako si želáš...prajem veľa zdravíčka..a ešte aj šťastia 😉
Žiadne odpovede..., no ja som už absolvovala liečbu..Tak ak by mal niekto záujem...Okrem iného...ODPORÚČA SA NAJSKOR PO TAKEJTO LIEČBE AŽ O ROK!!!! A ak by niekto mal podobný problém ako ja...No na gamakamere nesmie byť už nič. Inak sa liečba opakuje po 6-tich mesiacoch a potom sa všetko oddiaľuje opäť o rok....