Liečba rádiojódom a následné otehotnenie

marci2305
25. okt 2011

Ahojte baby. Má niektorá skúsenosti s liečbou rádiojódom po radikálnom odstránení štítnej žľazy pre karcinóm ŠŽ? Chcela by som otehotnieť čím skôr...Samozrejme viem, že kým nabehnem na liečbu hormónmi a úprave štítnej žľazy, to trvá nejaký čas. Len by som chcela vedieť, kedy by bolo najvhodnejšie s tým začať. Ďakujem vopred za rady..

marci2305
autor
4. nov 2011

Žiadne odpovede..., no ja som už absolvovala liečbu..Tak ak by mal niekto záujem...Okrem iného...ODPORÚČA SA NAJSKOR PO TAKEJTO LIEČBE AŽ O ROK!!!! A ak by niekto mal podobný problém ako ja...No na gamakamere nesmie byť už nič. Inak sa liečba opakuje po 6-tich mesiacoch a potom sa všetko oddiaľuje opäť o rok....

taraka
21. nov 2011

Marci, citala som, ze az po troch rokoch, ale neviem, niekde sa pise, ze aj po roku... A kolko mas rokov?

marci2305
autor
7. feb 2012

@taraka Oficiálne mi to povedal docent v Martinskej fakulte. Pol roka je to pre mužov ale pre ženy sa odporúča otehotnieť až po roku..Ale asi záleži aj na veľkosti nádoru a v akej miere je to zmetastazované.. 😉

tina55
22. nov 2012

Ahoj, ja som tiez po liecbe, mne dr povedala ze tak 2 roky, rok po liecbe som mala mat kontrolu ale nemala nejaky preparat co by vyvolal akoze hypoth. Aby zistila z krv ci este nieco nemam. Tak som dobrovolne prestala brat tabletky asi na mesiac aby zistila ci este nieco nemam.

lenka905
18. nov 2013

@marci2305 ak sa môžem opýtať marci, už si tehotná, alebo si bola ešte na ďalšej liečbe v Martine? mne vybrali ŠŽ v 11/2010 a 2x som absolvovala liečbu radiojodom v Martine, ale ešte túžim po jednom dieťatku a ... bojím sa... tak sa chcem opýtať, ako si na tom Ty?

marci2305
autor
19. nov 2013

@lenka905 Ahoj. Ja som otehotnela dva mesiace po dvojdobej terapii radiojodom. Odporuca sa vsak az po roku. No nam sa pritrafilo skor☹ Zacal sa nam kolotoc o moznej interupcii, ktoru mi vsetci lekari odporucili..no my sme sa rozhodli babo si nechat aj napriek rizikam😉 Dani ma 7 a pol mesiacikov a je klop klop zdravy a oproti rovestnikom dost napreduje. Ak nechcete zbytocne riskovat...odporucam pockat. Mna to stalo kopec nervov a placu pocas troch mesiacov tehu. Ale stalo to za to!

lenka905
19. nov 2013

marci2305 ďakujem za odpoveď. a blahoželám k bábätku, nech Ti robí celý život len a len radosť 🙂 viem si predstaviť, čo si prežívala a veru nechcela by som to zažiť.... ja som druhú terapiu rádiojódom absolvovala v 10/2012, teraz v júni som mala ísť ešte na tretiu, ale mala som dobré výsledky, tak sme to odložili, aby ma zbytočne nežiarili - budúci týždeň idem na tyrogénový test, tak uvidíme, aké budú výsledky...verím, že dobré, a Martin definitívne zrušíme. Ja mám doma dve zdravé a krásne detičky - ale ešte po jednom túžim - aj keď ma všetci odhovárajú, že veď už detičky mám, tak načo riskovať, ale nejaký vnútorný pocit ma ženie k tomu, že ešte jedno bábo....tak neviem, ja som chcela otehotnieť až niekedy budúci rok, to by bolo už cca 1,5 - 2 roky od terapie, tak neviem...a teraz si už v poriadku? výsledky máš v pohode?

marci2305
autor
19. nov 2013

@lenka905 Mne tretiu odložili o cca 5 rokov. Bolo to v poriadku, ale preventívne by chceli ešte urobiť kontrolu, či sa niečo nezmenilo. Nateraz je to v poriadku. Chodievam iba k obvodnému endokrinológovi a drží ma na vyššej dávke, ako mi odporúčali v Martine. Teraz beriem denne 150-tku euthyroxu a krk vyzerá v poriadku...a dúfam, že dlho aj bude!
Tebe držím prsty, aby test dopadol na jednotku. Ja si myslím, že tento časový odstup je v poriadku, ale radšej sa ešte poraď s lekármi. A nech tretie dieťatko bude ako si želáš...prajem veľa zdravíčka..a ešte aj šťastia 😉

zuzka2103
9. jún 2023

@marci2305 ahpj mna to caka o dva tyzdne liecba radio jodom a dost by mi pomohlo a ukludnilo ako tato liecba prebieha v nemocnici a nasledne aj doma mam male deticky 3 a 5 rokov aj by som rada vedela kedy budem pre nich bezpecna velmi pekne dakujem za odpoved

30071947
8. okt 2023

@zuzka2103 ahoj ako dopadla liečba?ja nastupujem do MT v pondelok mam zmiešané pocity