Liečba nízkeho alebo takmer žiadneho libida u ženy po pôrode

iceberg
28. júl 2024

Dobrý deň , chcel by som sa vás prosím vás opýtať ak máte niekto skúsenosti alebo ste už niečo podobné riešili a mohli ste mi prezradiť čo všetko vám pomohlo a aké liečebné postupy sú pre ženy s nízkym libidom . Situácia je taká , že s priateľkou sme pred pôrodom sexovali skoro každý deň , chcela sexuálne skúšať všetko, bavilo ju to , chodila hocikedy sa aj sama pýtať kedy ideme sexovať , bola viac aj empatickejsia a ženskejšia . Po pôrode už je 10 mesiacov a jej telo stále nepociťuje chuť na sex a má len 23 rokov , aj správanie sa výrazne zmenilo že je viac podrazdenejsia a nervóznejšia. S dieťaťom pomáham , strazim ,posielam ju odreagovať sa na masáže , zacvičiť si, peniaze sú takže stymto to nemá nič spoločné len keď som sa jej nato pýtal tak povedala že vtedy mala také hormóny že to chcela aj jej telu ju pohanalo k tomu a teraz ,že nevie sama že telo si to volako nepýta tak to absolútne nejak nerieši . Kojila 5 a pol mesiaca a 4 a pol mesiaca prolaktin sa už nevytvára keďže už je kojenie odstavené lebo občas je prolaktin spojený stým že bráni ku chuti na sex u ženského tela . Už ste niekto niečo podobné riešili ? Čo vám prosím vás pomohlo a doktori aký liečebný postup zvolili aby sa tie hormóny dali nejak do poriadku?

egonsk
28. júl 2024

@iceberg no je mi ta luto veru. Kolega mal podobny problem a zenu mu zobudil az mlady sused do ktoreho sa zakukala - ich manzelstvo to ustalo len tak-tak.

tenerifka
28. júl 2024

@iceberg je to najma v hlave…. ja som bola tiez mlada, a prestala som mat muza rada, prestal ma pritahovat a pritom nic zle mi neurobil. S nim som nechcela, ale s inym ano. Nehovorim, ze to je tak aj u vas, ale chce to uprimny rozhovor, tvoja zena musi tusit, co by jej mohlo pomoct

iceberg
autor
28. júl 2024

@tenerifka tak ste sa vlastne s mužom potom rozišli ? Lebo ja som sa jej nato pýtal či ju nepriťahujem či som sa jej zhnusili alebo čo , a tvrdí že nie že vtedy to bolo poháňané hormonámi a , že teraz nevie a možno není ani kumne úprimná . Ja som ale atletický typ chlapa a divoký v posteli, a dobrodruzny , starám sa o seba takže to by bolo divné keby povedala že sa nudí.

egonsk
28. júl 2024

@iceberg no tak ked si atleticky typ a ona po porode nahle pribrala, ze ma hrubsie stehna ako ty, tak ma mozno vnutorny blok, lebo ma pocit, ze je ako slonica, ked na tebe jazdi. Treba s nou hodit pri pohari vinka rozumnu rec a mozno sa jej ulavi a tebe sa vrati ta divoska do postele znovu ...

tenerifka
28. júl 2024

@iceberg ano, my sme sa rozviedli. Moj muz bol mlady a pekny (hovorili kamosky), ale mne tak po rokoch nepripadal. Ja som tuzila po inom type muza, a aj som ho nakoniec nasla

dota6
28. júl 2024

@iceberg ahoj, aj moje libido išlo na materskú dovolenku. Nemohla som, nechcela, bridilo sa mi to, bridil sa mi pohľad na seba v zrkadle. Kým som sa ako tak zmierila zo sebou, kým sa hormóny ukľudnili, trvalo to viac než rok. Tiež som mala rada milovanie s mojím mužom. On je naozaj atletický, vyšportovaný, ešte aj stihol upratať, kočíkovať a ísť si zabehať. A ja? Ja som sa cítila ako fuchtľa. :D taká som sa cítila smiešna. Aj keď mi stále hovoril aká som krásna. Ale nevedela som mu to uveriť. Až teraz, keď už viac vyzerám ako ja, nie ako matka domáca, až teraz sa vo mne prebúdza oheň.
Daj tomu čas. Ja som tiež nechápala, čo sa so mnou deje. Ale bol to mix pocitov. Trocha som mu závidela, že on je stále taký, ako bol, a ja som sa videla úplne iná. Vadilo mi ešte aj to, že dieťa je s ním spokojnejšie, ako so mnou. Proste hormóny. A vrátila som sa k antikoncepcii časom (vlasy, akné, tretinoin), tak možno aj to ma vrátilo do života.

iceberg
autor
28. júl 2024

@egonsk už má ale pôvodnú váhu naspäť

lenkakravcova
28. júl 2024

@iceberg kľudne mohla mať slabšiu popôrodnú depresiu a ostala jej doteraz. Depresie sú aj hormonalneho charakteru, takže možno by mala zájsť k obvodnej atd

dievcazdediny
29. júl 2024

@iceberg nema novu antikoncepciu?

iceberg
autor
29. júl 2024

@dievcazdediny no ona nikdy neuzivala antikoncepciu, mám pocit ako keby mala popôrodnú depresiu nejakú ešte doteraz . Lebo už není ani taká empatická , zlatá ako bola pred tehotenstvom ale je často podráždená , nervózna , mení názory každú chvíľu,preto som hovoril aj že by mala ísť na vyšetrenie k ženskému nech urobí hormonálny profil , či nemá úplne rozhádzané hormóny