Liečba chlamýdií. Poradíte?

lukaska1
7. júl 2014

Môže môj gynekológ, u ktorého by som sa liečila na chlamýdie predpísať lieky aj môjmu manželovi, alebo ten bude musieť zvlášť za nejakým doktorom? A keď tak za akým? Viete niekto???

edie63
7. júl 2014

Moze.

bibuska22
7. júl 2014

chlamýdie sú prenosné, takže jeden z Vás asi bol neverný 😒

hviezdicka111
7. júl 2014

moze ich predpisat aj gynekolog.....

suge
7. júl 2014

Nevera je podľa mňa v tomto prípade prisilné slovo 🙂 . Chlamýdie sa dajú získať od ktoréhokoľvek sexuálneho partnera, ktorého ste v živote mali a to hovorím o úplne bežných, legálnych vzťahoch. Úplne nepravdepodobný by bol ich výskyt iba v prípade, že by si partneri boli prví (panic a panna). Takže tak 😉. Ale k otázke. Ak žene nepredpíše antibiotiká gynekológ a nepovie jej: budete to užívať takto a takto a predpisujem vám dvojitú dávku, aby to súčasne bral aj váš partner, tak potom by mal liečbu muža poriešiť urológ. Držím palce.

zita19
7. júl 2014

@bibuska22 chlamidie mozu uplne nepozorovane prezivat v organizme mnoho a mnoho rokov. Celkom kludne aj v tvojom. Pokial nesposobuju problemy, nikto po nich nepatra. Takze aj osoba verna v aktuálnom vztahu moze byt ich nositelom, lebo ich zidkal v niektorom predchadzajucom sexuálnom vztahu. Chlamida nie je kvapavka alebo syfilis aj ked mechanizmus prenosu je rovnaky. Rovnako ak hepatitiay B.
Skor ako nabudúce vyplasnes takyto jednoznacny sud o ludoch, kotrach nepoznas si precitaj toto http://www.zdravie.sk/choroba/205/chlamydia-tra...
@lukaska1v tom clanku najdes vela informacii. Dufam, ze ti pomoze. A z ludi ako je bibuska si nerob nic. Nevedia co trepu. Nevedia z nedostatku informacii.