Leukocytospermia. Čo je jej príčinou?

katkaajurko
14. feb 2010

Ahojte- nenasla som temu kde sa presne rozobera vysoky pocet leukocytov v spermiach.

CHcem sa opytat- kto s tym mate skusenosti a radu ako zistit pricinu leukocytospermie a ako sa toho zbavit.

MM bol pred 3 mesiacmi na spg a zistili mu zlu morfologiu plus leukocytospermiu...oznamili-ze s tymto sa ani na IVF neda ist-musi sa najprv ta leukocytospermia vyliecit..navstivili sme urologa - ten odobral vzorku vyterom, urobil komplet kultivacie a nezistil NIC. NIC tam vraj nie je...

dnes som vsak vypatrala-vraj morfologia v kombinacii s tymto suvisi a zapal tam niekde musi byt a musi sa preliecit... lenze ako to najst? resp. neviete niekto o tom ci na takyto skryty zapal nepomoze dlhodobo brat napr.uroval biotic - plus probiotika alebo take nieco?

bubulka722
14. feb 2010

Na dlhodobo pretrvávajúci zápal zaberú len antibiotiká. Požiadaj doktora o vyšetrenie CRP, ak bude negatívne, tak mu daj urobiť kultiváciu ejakulátu a 1. ranného moču. Príčina sa musí nájsť, tie leukocyty tam nie sú náhodou. Každopádne treba hľadať príčinu a nezanedbať to!

katkaajurko
autor
14. feb 2010

No ved na to sme boli u urologa... problem otehotniet... a pritomnost leukocytov - a ten nic nenasiel..ale je pravda-ze kultivacia bola len z vyteru nie z ejakulatu... moc bol cisty...

vtipne je ze nas presvieedcal-ze sak sme mlady a mame sa proste este snazit...zacalo mi to ale vrtat v hlave..ako tam mozu byt a nenajde sa pricina...

fiallinka
14. feb 2010

katka, nenechte se odbýt a jděte k jinému... i když u nás leukocyty taky byly, ale prý to bylo v takové celkem běžné hladině, takže žádná hrůza...u vás to asi bude jiné, když vám řekli, co vám o ivf řekli, takže bych fakt šla jinde.

katkaajurko
autor
15. feb 2010

no hlavne nam urobili ked hladali pricinu len vyter a vraj sa ma urobit kultivacia smermatu a tu neurobil 😠 a presviedcal nas ze sme mladi aa mame este s centrom pockat...

ja sa len chcem spytat-ci ked to niekomu diagnostikovali - a preliecili - ci to zabralo? myslim,liecba antibiotikami - kolko trvala, ake to boli antibiotika a ci sa to uz nevratilo...

o tri tyzdne ideme na kontrolne testy - ak to tam znova buude urcite zmenime lekara a uz sa odbit nenechame!

shandy
15. feb 2010

katka a vies aj hodnoty tych leukocytov? inak niektori muzi maju leukocytospermiu bez akychkolvek tazkosti (teda priznakov nejakej infekcie) a co som pozrela niektore studie, tak ani ATB velmi nezabrali (doxycyklin). pre istotu skuste urobit este tu kultivaciu spermatu...
este by som ti odporucila potom (ak by sa nahodou nenasla pricina), aby si dal mm urobit imunologicke testy na pritomnost protilatok proti spermiam, ktore tiez mozu byt pricinou zleho SPG a dost casto idu ruka v ruke s tymi ASA protilatkami.

shandy
15. feb 2010

sorry, tie protilatky idu dost casto ruka v ruke s leukocytospermiou, tak som to myslela 🙂

katkaajurko
autor
15. feb 2010

viem - ak to spravne citam z toho spermiogramu je to 30 X IO na siestu/ml a je uplne bez priznakov akychkolvek..

kto vie urobit tie imunoloicke testy na protilatky?

shandy
16. feb 2010

hej, no to je dost asi, fakt tam asi bude nejaky zapal. treba tomu prist na koren, ze kde. fiallinka a vy ste mali aku tu hladinu, lebo my mame ze 1 - 5, tak neviem ci to je ok alebo tiez mame patrat... 🙄
katka tie protilatky by myslim ovplyvnili aj pohyblivost, lebo ti spermosi sa vtedy zhlukuju...kedze vy ju mate asi dobru, tak je mozne, ze to imuno vysetrenie nebude treba...

bombulka
16. feb 2010

ahoj, katka, ked si spominas, pisala som o spg mm, mali sme patologiu 92 % a v zavere bolo napisane, ze je to sposobene pravdepodobne latentnou urogenitalnou infekciou (urea-, mykoplazmy, chlamydie) a/alebo posobenim stresu a zivotneho porstredia. vysetrenie na tieto infekcie sa robi z ejakulatu, takze rozhodne nech to lekar urobi takto, nie vyterom. je zname, ze aj zena moze mat test na chlamydie negativny a pritom chlamydie moze mat, pretoze chlamydia zije vo vnutri bunky, preto sa odstipne zo sliznica, ked sa odobera material na vysetrenie. my sme to mali negativne obidvaja, takze som zvedava, co povie teraz, asi sa vyhovori na stres 😒 a hlavne som zvedava, aky bude dalsi spg a ci mu nasadi nejake lieky, ved dam vediet.
inak, katka, neuvazovala si o uzivani koloidneho striebra? ja sa to chystam uzivat a aj mm, aj ked o tom este nevie 😎 moja kamoska bola v kuse chora, brala atb tak 10 krat do roka, niekedy aj castejsie, uz roky a ked nebola vyslovene chora, bola v kuse nachladena a mala aj caste zapaly mocovych ciest. brala striebro a odvtedy bola max. trochu nachladena, ale nema ziadne anginy ako predtym ani problemy s mocovymi cestami. neviem, ci o tom nieco vies, ale mohlo by to zabrat na taketo skryte zapaly, pretoze tie mikrociastocky striebra sa dostanu do kazdej bunky a znicia virusy a bakterie, teda mali by 😉 ale v kazdom pripade to chcem skusit, aj celkovo kvoli zdraviu 🙂

fiallinka
16. feb 2010

shandy, my jsme ty hodnoty měli asi jen 1-2, jestli je to ve stejných jednotkách 🙂, ale právě ono to asi nnení moc, takové množství je pravděpodobně celkem normální...

katkaajurko
autor
17. feb 2010

diky baby

o tom striebre som nieco zapocula,viem,ze kamoske to pomohlo-ale nic blizsie o tom neviem...skusim si nastudovat...

shandy
17. feb 2010

bombulka a vy ste neboli na imunologii kvoli protilatkam na spermiach? my sme totiz mali morfologiu 91% a u nas je to sposobene prave aj nimi...u nas boli vsetky tieto veci vysetrene a preliecene (mykoplazmy a chlamydie, aj kandida). mali sme ureaplasmu ale to sa preliecilo. mozno aj preto sme mali este vysledky SPG zle, lebo sme boli na nom asi cca mesiac po dobrati ATB doxybene. aj ked doktor tvrdil, ze az tak velmi to SPG ovplyvnit nemoze... 😔
fiallinka diky za info. myslim, ze je to v rovnakych. no tak ci tak som draheho objednala k urologovi - andrologovi, ale si od toho uz vela neslubujem... 🙄

s_o_n_i_k_e
8. apr 2010

ako pozerám tak je tu dosť báb, čo majú problémy z mužskej strany, ako ja mám len 24rokov a s chalanom mimi ešte neriešime, len išiel na vyšetrenie, a zistili mu tu varicocelu, či ako to je, že ma proste na vajičku žilu a ta mu nerobí dobre na spermie a tak ho poslali na spermiogram a ked prišli výsledky, :( nebolo moc dobré čo mu povedali ☹
- čo je normálny počet spermií, tak z toho má polovicu a ešte z tých je len 50% kt. sa pohybujú a že tam má aj vysoký podiel leukocytov, tak ho poslali na kultiváciu, ako bol z toho zdrvení a chcel sa aj rozísť, ked nemôže mať deti a neviem čo :( ale podla mna sa to predsa dá liečiť, nie? a možno aj ta operácia mu pomôže, síce som tu čítala, že chlap kt. ma leukocyty, tak je pre neho počatie nepravdepodobné :( tak som z toho dosť mimo :( zajtra ide na operáciu tak sa aj dosť bojím :(

figurka1985
3. máj 2013

ahojte dievcata... Pozeram, ze tato tema je uz dost starsieho data.. ale chcem sa spytat- ako ste dopadli? Ja mam presne taky problem, ako zakladatelka temy: @katkaajurko.... tiez manzelovi zistili leukocytospermiu a zaroven 100% patologiu. MM bol na imunologickom vysetreni, brali mu vyter, aj vzorky mocu... kde sa sa ozrejme nic nezistilo... ale urolog mu dal preventivne ATB. Bral ich 15 dni, a teraz berie uz asi mesiac zinkosel a L-carnitin. Chcem ho objednat na kontrolny spg... Bojim sa, aby dopadol dobre... este mal protilatky na STD. to neviete, co to moze znamenat?
Som zufala, uz dva roky sa pokusame o mimi, a nic.... :/
Keby si mi @katkajurko vedela povedat, ako to s vami dopadlo.... Mate od tej doby nejake pozitivne zmeny? 🙂
Dakujeeeeeeeeem :-*

janus24
5. máj 2014

@figurka1985 ahoj figurka my s manželom sme na tom podobne 2 roky nič a manželovi zistili leukocytospermiu ale pozeram že vy už pokladik mate,pomohlo vam niečo špecialne? Už stracam nervy .Dakujem 🙂

figurka1985
5. máj 2014

@janus24 Ahoooj. mojmu muzikovi pomohli ATB- bral ich 15 dni. a potom som mu nasadila na mesiac zinkosel a l-karnitin. a na dalsi mesiac som to obmenila, a dala selezin ace a tribulus terestris 🙂 zrejme ATB odohnali infekciu, ktoru mal, a tie vitaminky pomohli falsim spermoskam 🙂 a to mal aj 100% patologiu! a o 3 mesiace sme mali ist na kontrolny spg. ale uz som bola v 5 tyzdni 🙂
a tiez pomohla zmena prace u manzela, menej stresov, sport, a prstikova metoda... alebo vsetko dokopy? neviem 🙂 ale oplati sa bojovat. taky pokladik za to stoji! 🙂 drzim palceky! 🙂

janus24
9. máj 2014

@figurka1985 Dakujem 🙂

janus24
11. máj 2014

@figurka1985 Ahoj este mi nevieš poradiť urologas v prešove? Mame si nejakeho násjť 🙂

figurka1985
11. máj 2014

@janus24 moj chodi k dr. Figurovi. Robi v novej nemocnici na 9.poschodi- tam sa dostat je hotovy zazrak. ale robi aj v centrume na sidl.3- kazdy utorok tusim od obeda do 18.-tej. tam sa skor dostanes na rad 🙂

alica311
24. okt 2015

Oživujem tému, je tu niekto aktuálne s leukocytmi v spermiograme?

parvinka0001
25. okt 2015

@alica311 no zial my takto to vyzera

alica311
25. okt 2015

@parvinka0001 Takže aj vy máte leukocyty v spemiograme? A to je všetko, alebo Vám našli aj niečo iné, my máme slabú pohyblivosť aj zlú morfológiu, ako riešite tie leukocyty?

parvinka0001
25. okt 2015

@alica311 Aj u nas je zla pohyblivost ,mnozstvo ma dobre ale co stoho ....ako to vy riesite?ja ho idem este len objednat k andrologovi

alica311
25. okt 2015

Manžel ide v pondelok tiež uroblógvi, ešte len mu idú poslať vzorku na kultiváciu, či tam nie sú nejaké baktérie, zápal. Nepociťuje žiadne problémy, tak neviem, či to bude z infekcie. Výsledky budú o týždeň. Veď aj u nás množstvo ok, ale všetko ostatné je zlé. Kúpila som mu Profertil a asi kúpim aj Wobenzym, urológovia ho odporúčajú. Budem rada, ak napíšeš ako ste dopadli u adrológa.

parvinka0001
26. okt 2015

@alica311 ved to ze ani moj nic ,prv ani nikde nechcel ist ked zistil ako a kde sa odobera vyter ale bohuzial ja som si rok odchodila k lekarke ...moj bral aj selezin ale musim mu nieco ine najst ...aj ty sa ozvy co a ako u vas

alica311
26. okt 2015

@parvinka0001 My už jedného chlapčeka máme, ale strááášne by som chcela druhé, vedela som, že ma čaká IVF kvôli tej zlej morfole, tak manžel išiel hneď, len som nečakala, že mu tam nájdu tie prekliate leuk, lebo s tým sa ani na IVF poriadne nedá ísť ☹ Určite dám vedieť, ako dopadli výsledky

parvinka0001
27. okt 2015

U nas skoro ziadne vysledky nebudu kedze dnes som volala a este len 11decembra ma ist prvykrat ☹
@alica311

alica311
27. okt 2015

@parvinka0001 Čo? Tak neskoro, nemajú nejaký voľný termín? Ja som zavolala sestričke, povedala som jej aký máme problém, že spermiogram mu robili v CARE, že sme chceli ísť na umelé ale kázali nám najskôr sa čo najrýchlejšie zbaviť leukocytov. Sestrička mi povedala, že nech si odoberie vzorku do sterilnej skúmavky a nech jej to len podá ráno pred deviatou, a že to pošlú na kultiváciu, či tam nie je nejaký bacil. Skús zavolať znova, povedz vašej sestričke to isté čo ja, nech manželovi vyšetria aspoň či to nie je nejaký bacil, nemusí ísť teda hneď lekárovi, ak nemajú termín, ale skús ju presvedčiť aspoň na tú vzorku.

lilienka89
29. nov 2015

Ahojte, tak my mame za sebou viacero spermiogramov, od tazkej oligoastenoteratozoospermie (to bol uplne prvy spermiogram robeny v splne) az po asthenoteratozoospermie, ten je zatial posledny ( robeny v sterilnej banke v Kosiciach) je ovela detailnejsi a presnejsi, preto odporucam z vlastnej skusenosti taketo vysetrenie spermiogramu. Tam nam zistili vysoke pH, zvyseny pocet leukocytov a vysoku fragmentaciu DNA. Odporucili nam mikrobiologicke vysetrenie mocu a spermii s podozrenim na infekciu. Tak uvidime ako to dopadne. My sa s manzelom snazime o dietatko 2 roky, uz som zmenila aj gynekologa, ktory nam tvrdil ze mame este cas, co riesime, ked som mu povedala, ze sa nam nedari pocat dietatko, no a ten terajsi gynekolog nas poslal na spermiogram, ale odporucil nam bud IVF alebo si mame dat pauzu take 2 roky a mozno sa podari....ziadne hladanie priciny, aj ked som sa ho pytala ci manzel nema ist k androloovi....a tak sme si nasli cesticku k sterilnej banke do KE, kde sa venuju porucham plodnosti a patraju po pricinach, nie vas hned posielaju na IVF. Tam nas poslali na ten posledny spermiogram a objednali manzela k andrologovi a mna tiez prezreli, vzali krv a stery a podobne...drzim vsetkym co riesia problemy s otehotnenim prsteky a verim, ze raz sa nam to vsetkym podari ;) a hlavne baby nedat sa odradit lekarmi...

lilienka89
12. dec 2015

No tak aj nam zistili leukocytospermie a zlu fragmentaciu DNA, tiez nas poslali ci nemame nejaky zapal, ale mne vyslo u gynekologa zatial vsetko ok a nic necitim co by nasvedcovalo zapalu, ale uvidime, co ukaze este moc a manzelove vysledky, ale tie budu az o tyzden... baby a vy ste ako pokrocili?