Lekárka zadržuje moju zdravotnú dokumentáciu

terezia1477
22. jún 2018

Ahojte, mám problém, možno mi niekto bude vedieť poradiť.
Sťahovala som sa a tak som musela zmeniť gynekológa. V novom meste som našla lekára so super recenziami, blizko k domu a bol ochotný ma prijať. Dal mi lístok so žiadosťou pre pôvodnú gynekologicku aby mu poslala zdravotnú dokumentáciu alebo jej výpis. Údajne to trvá do dvoch týždňov. Prešli takmer 4 mesiace a nič. K tej lekarke je umenie sa dovolat a mám to cez 200km, takze dosť veľa nato, aby som behala hore dole. Keď sa mi pár krát dovolát podarilo, povedala že ma vyradili hneď ako som poslala lístok nech pošlu moj záznam novému lekárovi a že teda ak ešte záznam neodoslali, hneď ho odošlú. Takýchto telefonátov sa opakovalo viac (ak mi náhodou zdvihli samozrejme), avšak nový lekár záznam stále nemá a na vyšetrenie ma vezme až keď mu príde. Keď sa to naťahovalo približne 2,5 mesiaca chcela som že teda obetujem cestu a prídem osobne po záznam, naco mi sestrička povedala že mne ho do rúk nedajú, že ho pošlú.
Avšak naozaj už prešli 4 mesiace a záznam stále držia oni, na mail neodpisuje, telefon nedvíha alebo povie že pošle hneď. Ja odkladam menší zdravotný problém aj preventivku pretože ma nemajú kde vyšetriť. A moja otázka je, čo môžem podniknúť ? Kde sa môžem sťažovať alebo čo spravit aby konečne záznam odoslali.

pribinak
22. jún 2018

kazdy lekar spada pod nejaky uzemny celok, na doktori v BA kraji pod BSK, tak si v tom uzemnom celku, kde tvoja byvala doktora sidli najdi prislusny urad, maju tam sekciu zdravotnictva a napis statnost

miku1
22. jún 2018

Pred rokom som riešila podobný problém, nevyriešila som nič....prešlo pár mesiacov a nakoniec karta poputovala k novému doktorovi. Mohla som sa aj sťažovať, neporiešil nikto nič. Dokonca sme zistili, že si spoločnosť pod ktorou sme boli aj s mojou mamou v evidencii vyúčtovala za nejaké mamine vyšetrenie od poisťovne asi 25 €, v tom čase bola dokonca moja mama mimo SR, keď sme na to upozornili poisťovňu, ich stanovisko bolo také, že v tom čase bola evidovaná u daného lekára, takže vlastne je všetko v poriadku. Keď sme napísali sťažnosť, či im je fakt jedno komu a začo platia, tak sme dostali akurát vyjadrenie, že to zaregistrovali a budú nás informovať....prešli 3 mesiace a nikto nič.

terezia1477
autor
22. jún 2018

@pribinak dakujem, idem rovno nato

@miku1 dakujem za info, to je sila fakt.. a nepomohlo ani napísanie sťažnosti ? Nakoniec sa až po pár mesiacoch teda rozhodli, že pošlú, alebo ako ?
A naúčtovanie úkonu ktorý nebol spravený a že to ani poisťovňu nezaujíma....

deti95060810
22. jún 2018

ja by som to dala do televízie.... sem tam sa aj veci pohnú keď sa poukáže na daný problém....relácia sa volá Občan za dverami a vysiela ju RTVS....

slapina
22. jún 2018

Tak je pravda, že oficiálne by ho mali poslať poštou, tebe do ruky by ho nemali dávať aby si ho tam zaniesla aj keď je to bežná prax nemalo by sa to. Ale tým pádom keď ti ho takto nechce dať je povinná ho poslať. Ja by som sa normálne sťažovala ako ti napísala pribinak a neustále ju bombardovala, proste povedz, že máš zdravotný problém a bez tých záznamov ťa doktor nevezme a ak sa ti niečo stane bude to na jej triko

stanulienkat
22. jún 2018

staznost na poistovni

0silvia0
22. jún 2018

@terezia1477 obráť sa na príslušný samosprávny kraj a odvolaj sa na uvedený zákon:
http://www.region-bsk.sk/clanok/zdravotnictvo-a...

miku1
22. jún 2018

@terezia1477 Nie. Pár mesiacov robili problém. Potom nám karty uvoľnili a poslali k novému doktorovi. Poisťovňa to má taktiež na háku. Prešli 3 mesiace a stále sa nikto už neozval. Asi im vôbec nevadí, že platia za vyšetrenia, ktoré sa nevykonali.

pininka
22. jún 2018

Tiez nechapem preco ta novy doktor nevysetri ak mas nejaky problem. Ja som tiez menila doktorku a nova doktorka ma normalne prezrela a nahodila to do pocitaca az ked jej prisla karta. Vsetko je o pristupe.

terezia1477
autor
22. jún 2018

@deti95060810 nerada by som až sem zašla, ale už mi naozaj dochádza trpezlivosť

@slapina no momentálne prebieha u mna denne minimálne 15-20 telefonátov ale za posledny tyzden a pol nezdvihla ani raz a keď zdvihla naposledy povedala že určite to bolo už poslanie keď sme sa tak dohodli (nebolo keďže nič neprišlo) Teda pardon aby som jej nekrivdila, pár krát zdvihla a hneď položila (čiže akoby len nadvihla sluhadlo a hneď položila) 😰😩

@0silvia0 dakujem a prosím ta nevies či na kraj kde bude nový lekár alebo kraj kde sidli pôvodná lekárka ? Asi druha možnosť že ?

@miku1 no ja tomu naozaj nerozumiem. Robiť s takýmto niecim problém a naťahovať sa zbytočne, nechcem si predstaviť že to spravia tehotnej zene alebo niekomu kto ma vážny problém. A poisťovni je asi jedno začo platí, čo je dosť zaujímavé nakoľko x krát počuť o prípade kedy chorým nechcú preplatit liečbu. Je to celé na hlavu postavené.

@pininka tak to majú, aj sestrička povedala aj na stránke majú uvedené že prísť na vyšetrenie alebo objednat sa je možné až keď je záznam u nich :(

janage
22. jún 2018

@terezia1477 ja by som asi skusila pisomnu vyzvu na odoslanie karty, mozno nejaky zakon odcitovat s tym ze ak do xxxdni karta nebude dorucena upovedomis prislusne urady. A pekne doporucene aj s dorucenkou poslat. Budes mat dokaz ze si konala aj s datumom. Co sa tyka poistovni tak napr. Dovera je pri reklamacii ukonov velmi proptna co ja viem

0silvia0
22. jún 2018

@terezia1477 problém robí pôvodný lekár, tak asi tam...

veronika1306
22. jún 2018

@terezia1477 myslim ze by bolo dobre ist na poistovnu zdravotnu zistit revuzneho lekara ktory by mal poradit ako dalej....neviem ake ma kompetencie ale viem ze by mal mat pravi vyzvat lekarku aby si splnila svoje povinnosti

mircalla
22. jún 2018

@terezia1477 Zavolala by Urad na dohlad nad zdravotnou staroslivostou. Toto podla mna neriesia, nakolko nejde priamo o zanedbanie zdrav. staroslivosti (i ked nepriamo ano, kedze ti znemoznuje vysetrenie u ineho lekara), ale podla mna Ti urcite budu shopni telefonicky ci mailom poradit ako postupovat a kam s obratit

Jej by som zavolala tiez a velmi dorazne - s tym, ze davas podnet na prislusne organy, nakolko ti znemoznuje riesit akutny vazny zdravotny problem (nemusi vediet, ze to neni pravda) a postupuje nezakonne.

Moja skusenosti - s debilmi sa neda inak, ako byt zly - velmi zly. Mne to vzdy zabralo. Nie raz po strasenim s niecim takym som uspela

Ja som cudujem, ze mas s nou taku trpezlivost. Ja by som urobila taky cirkus, ze by to slo na druhy den postou.

A najma - ako to poslala, nech ti da podacie cislo zasielky - taketo veci sa neposielaju postou.

Pritvrd

mircalla
22. jún 2018

@terezia1477 Neposielaju obycajne ale doporucene. Nech to dokaze. By som takym ludom odnala licenciu

terezia1477
autor
23. jún 2018

@janage to znie ako fajn nápad, skusim jej vyvolávať ďalej, ak nezdvihne pošlem jej toto poštou a pár dni nato ak záznam lekár stále nebude mat tak pisem sťažnosť vsade kam sa len dá

@0silvia0 dakujem tak to skusim teda. Ak nezdvihne ani pondelok/utorok, už budem konať takto

@veronika1306 dakujem vyskusam aj toto, už mi došla trpezlivosť naozaj a mám chcieť sa teraz obrátiť vsade kde sa len dá. Keď sú nezodpovední ini ľudia tak ok ale ľudia v zdravotníctve by naozaj mali byt. Neviem si predstaviť, že by som bola tehotna a toto riešila.

@mircalla no ako pises, treba už takto na ňu zjavne. Budem volat v pondelok a max utorok, ak naďalej nezdvihne tak sa obratim vsade kde sa dá, nech to ma z kazdej strany. A budem trvat nech to posle hneď s tým, že ju aj upozornim, že ak to napr do týždňa tam nebude tak to už budem musieť riešiť. A to myslím, že jej dám naozaj veľa času. Ono keby to nieje tak daleko, tak idem tam a spravím cirkus, že by mi ten záznam hádam rada aj dala, ale takto by som obetovala dosť času cestovaním a ani zadarmo by to nebolo. Kvôli jednej neschopnej zene..

@mircalla no ja nerozumiem tomu naozaj.

janage
23. jún 2018

@terezia1477 no ja uz by som komunikovala len pisomne, ved ked ti zdvihne a povie ze uz poslala a nebude to pravda tak len zas stracas cas. Volala si uz ix krat bez efektu. Ak to posles s dorucenkou tu ti posta vrati a budes tam mat presny datum a podpis kedy prevzali. Keby sa bolo potrebne stazovat dalej uvedies ze ambulancia si prevzala vyzvu vtedy a vtedy a prikladas kopiu dorucenky. Original predlozis na poziadanie. Mne sa pisomna komunikacia osvedcila omnoho lepsie ako telefonicka.

mircalla
23. jún 2018

@terezia1477 pýtaj podaclie číslo

janage
23. jún 2018

@terezia1477 a este by som ziadala odpoved pisomne a do tej vyzvy to uviedla. Odpoved ziadam obratm pisomne na uveden

janage
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janage
23. jún 2018

@terezia1477 uvedenu adresu, pripadne kopiu odpovede zidas aj do novej ambulancie. Myslim ze zmenia pristup. Ked to budu musiet hodit pisomne