Ahojte. Po prevent.prehliadke mi vysla cytologia L SIL PAP 3A. Posielaju ma na konizaciu. Mal niekto taketo vysledky? Ako sa to sleduje potom? Po histol.vysetreni nemoze byt z toho rakovina? Moze sa to vratit po konizacii?
mimja12 mojej dcére to tiež robili a potom dokonca bola tehotná a porodila. Vždy sa môže všetko vrátiť, ale nestresuj dopredu. Rok chodila na gyneko-onkológiu na kontroly. Už je tomu 4 roky a zatiaľ je všetko OK.
Dobrý večer potrebujem radu v stredu som bola na cytologii a už je 4 dni od vtedy a ja krvacam čo robiť podla mňa to nie je normalne ved nikdy som takto nekrvacala .Vždy som farbila ale len jeden deň.Mam 15 rokov plastiku krčku .Ďakujem za rady
Konizacia je klasický postup pri takomto nálezE, ďalší postup záleží V prvom rade na výsledku z konizacie, ďalej od toho, či si/nie sI riziková ( vek, pozitiva HPV rizikovych kmeňov najmä ). Samozrejme, to nie je liečebný postup ako taký, t.J. V prípade pozitívneho nálezu je infikovany rozsiahlejši výkon. Tak ako samotná cytologia sa mení (na skale stupnice), tak aj konizacia býva napr.opakovana, najmä V prípade diskrepancie výsledku, resp.dynamike zhoršovať ia cytologia. Maliny zvrat je možný vždy, či je/alebo nie je konizacia. Tkanivo, ktoré sa môže histologicky zvrhnúť je rozsiahlejšie na hrubke/aj ploche