Lekárka ma posiela na konizáciu

mimja12
26. aug 2017

Ahojte. Po prevent.prehliadke mi vysla cytologia L SIL PAP 3A. Posielaju ma na konizaciu. Mal niekto taketo vysledky? Ako sa to sleduje potom? Po histol.vysetreni nemoze byt z toho rakovina? Moze sa to vratit po konizacii?

sasa1983
26. aug 2017

Konizacia je klasický postup pri takomto nálezE, ďalší postup záleží V prvom rade na výsledku z konizacie, ďalej od toho, či si/nie sI riziková ( vek, pozitiva HPV rizikovych kmeňov najmä ). Samozrejme, to nie je liečebný postup ako taký, t.J. V prípade pozitívneho nálezu je infikovany rozsiahlejši výkon. Tak ako samotná cytologia sa mení (na skale stupnice), tak aj konizacia býva napr.opakovana, najmä V prípade diskrepancie výsledku, resp.dynamike zhoršovať ia cytologia. Maliny zvrat je možný vždy, či je/alebo nie je konizacia. Tkanivo, ktoré sa môže histologicky zvrhnúť je rozsiahlejšie na hrubke/aj ploche

3009
26. aug 2017

mimja12 mojej dcére to tiež robili a potom dokonca bola tehotná a porodila. Vždy sa môže všetko vrátiť, ale nestresuj dopredu. Rok chodila na gyneko-onkológiu na kontroly. Už je tomu 4 roky a zatiaľ je všetko OK.

renka157
26. nov 2017

Dobrý večer potrebujem radu v stredu som bola na cytologii a už je 4 dni od vtedy a ja krvacam čo robiť podla mňa to nie je normalne ved nikdy som takto nekrvacala .Vždy som farbila ale len jeden deň.Mam 15 rokov plastiku krčku .Ďakujem za rady