LBC cytologické vyšetrenie

11. apr 2024

Tie čo sa v tom vyznáte a viete si pozriet svoju zdravotnú kartu, viete ako má byť zapísané toto vyšetrenie?
Doplácala som si 30e za LBC a v karte (aplikácia dôvera) mám zapísané ako - gynekologické vyšetrenie (celkové, rutinné)
Nepíše lbc. Bloček som nedostala, preto som na pochybách či mi bolo naozaj urobené rozšírené vyšetrenie?

monro
11. apr 2024

Robili Ti to kefkou, ktorú potom namočili do tekutiny v malej nádobke a tú poslali na rozbor? Potom áno, to je LBC.

biibiana
11. apr 2024

No a videla si ten odber? Ved si bola pri tom 🙂 Doktor natieral ster na sklo alebo namocil odberovku do vialky? (Nadobky)

biibiana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
11. apr 2024

Tak to som vôbec nezaregistrovala ako to robili. A ako robíš ster ak nedávajú do nádobky?
Mne sa zdá že som videla aj nejaké sklo, aj skúmavku. Neviem nevšimala som si to

biibiana
11. apr 2024

Bezna cytologia sa natiera na male sklicko, ktore sa následne zafixuje sprejom. Pri LBC cyto sa odberovka vymáča do takej malej nadobky s tekutinou. Ak si si toto nevsimla, tak potom nezistis co ti robili, dobre je sa pytat a vsimat si co lekar robi 🙂 Ked si za posledne 2 roky nemala robene LBC tak si myslim, ze to poistovna vedie ako beznu preventivu na ktoru mas narok.

lucuass
11. apr 2024

To budeš mať napísané v papieroch keď ti prídu výsledky z cytologie že aká ti bola robená či konvecna alebo lbc

autor
11. apr 2024

@lucuass vysledky chodia priamo lekárovi. Ja si už len zavolám, či je všetko v poriadku.

koniarova
11. apr 2024

Ja tam mám napísané to isté, čo ty. Teraz si mi dala chrobáka do hlavy. 😁

biibiana
11. apr 2024

No ved ked budes volat sa opytas, ze ktoru cyto si mala robenu 🙂

luccija
11. apr 2024

Tiež to tak mám zapísané v karte, ale blok som dostala

lucuass
11. apr 2024

Tak to záleží od okolností , ja som papier dostala s výsledkami keďže som musela stým ísť ďalej ... Pokiaľ ty máš vysledky dobre tak to nerieš keď tak

ivana11155
11. apr 2024

ja si myslim, ze preto to mas uvedene ako "rutinne" vysetrenie, lebo on to vykaze do poistovne ako obycajnu cytologiu a ten zvysok doplaca pacient.

Ja mam Union, tam sa nedoplaca nic, ale moj doktor mi hovoril ze na LBC ma poistovna iny kod ako na rutinnu cyto. Preventivka sa rata, iba ak ma zena urobenu LBC - v Unione.

koniarova
11. apr 2024

@lucuass ale predpokladám,že to rieši preto,lebo si zaplatila rozšírené vyšetrenie a dr. urobil len základné. Už to tu bolo viac krat rozoberane,že sa tak deje.

lucuass
11. apr 2024

@koniarova no môže byť nehovorím že nie 🤷 ale keby to tak jej doktorka aj urobila tak neviem či by jej to priznala a zase neviem či pacient môže aj vypýtať výsledky od lekára aby mu ukázal toto netuším ale jedine tak by zistila akú cytologiu jej urobila