Dobrý večer chcem sa spýtať či ste niekto absolvoval laparoskopiu vajecnika pre cystu (dermanoidnu)? Chcela by som vedieť ako to prebiehalo pred operáciou aj po nej? Koľko ste boli v nemocnici? Či boli bolestí rekonvalescencia atď.dakujem za odpoveďe
@driziova123 po operácii si bola hneď prevezená na izbu či na jyske? A malá si aj drenaz?
@kikaadamkoanicka25 ja som mala cystu ,tiež laparo . Jeden deň som prišla , na druhý deň robili a na ďalší deň ráno domov. Všetko ok ,tri malé ,,ranky,, to uži ani nevidno . Najhoršie bolo asi to vyberanie vyvodu pre mňa . Ale už som aj zabudla aké to bolo 🤣
@bobo2433 a dávali ti aj nejaké prehanadlo alebo klystír?
@bobo2433 a aj ti robili nejaké vyšetrenia v deň pred operáciou?
@kikaadamkoanicka25
@kikaadamkoanicka25 áno keď som prišla mi dali vypiť niečo nejaké prehanadlo . Preto som tam bola už od dňa pred operáciou . A vyatretreniwa robil ešte gynekológ v deň operácie hneď ráno cez sono.
@bobo2433 a tiež si mala dermanoidnu cystu? Aj mne tak lekár hovoril že deň po operácii idem domov pýtam sa hlavne kvôli deťom mám malé dvojičky neviem ako bez nich vydržím
@kikaadamkoanicka25 neviem aká je to tá tvoja .mne povedali že mám nejakú čokoládovú cystu .ale bola malá . Moja gynekologická ju ani nevidela . Videli mi ju na lepšom sone v centre asistovanej reprodukcie. Ale tak kázali ju vybrať tak ju vybrali . Aká je to tá tvoja cysta?
@bobo2433
@bobo2433 ja ju mám veľkú 6x6 CM zistili mi ju lebo som mala veľké bolesti ako kolika išla som dr a tá mňa hneď poslala do nemocnice tam mi spravili vyšetrenia zobrali krv onkomarkery a hcg a primár mi oznámil na druhej kontrole že mám hentu cystu a treba ju vybrať čím skorej tak 6.11 mám nástup a 7.11 mňa budú operovať
@kikaadamkoanicka25 jaaj no neboj nič .není to nič hrozne .za chvíľu to máš za sebou . Takže to je pohoda 👍držím palce
@bobo2433 ďakujem
@kikaadamkoanicka25 na jyske drenaz som nemala každá žena neje rovnaká bolesti sú to je tiež zasah
@driziova123 a ako dlho si bola na jyske? Môžeš tam mať mobil či nie?
@kikaadamkoanicka25 môžeš tam mať mobil jeden deň po operácii a ráno domov
@driziova123 ďakujem za odpoveď
@kikaadamkoanicka25 nemáš za čo ja som mala pol roka silné bolesti a nič na ultrazvuku nebolo vidno a diagnóza endometrióza veľa zrasty cysta
@driziova123 ja chcem pri operácii aj sterilizáciu mám to aj vybavené.tiez mám dlho bolestí aj problémy z menštruáciou len som to neriešila keďže som brala antikoncepciu a bolo mi povedané že pri nej nemusím mať menštruáciu vôbec len teraz boli tie bolesti už veľmi silné
Ja som bola po operácii 24 hodín na jyske, potom ešte jeden deň na normálnej izbe a na tretí deň som šla domov.
@kikaadamkoanicka25 tak endometrióza
@driziova123 nerozumiem vašej odpovedí aká endometrióza?
@kikaadamkoanicka25 ja som bola operovana akútne,o pol ôsmej má nachystali ,o pol desiatej som bola na izbe a o pol šiestej večer na druhý deň doma ,tri týždne maródka,nič strašné
O pol ôsmej večer má chystali na operáciu som zabudla napísať,ráno som už behala normálne ,ja sa po každej narkoze potrebujem aspoň desať hodín vyspať
@kikaadamkoanicka25 ahoj kam ideš na operáciu ? Ja nastupujem tiež dnes a majú ma operovať zajtra 🙈 tiež mám s toho paniku mne idú robiť sklerotizaciu cysty plus ak tam mám zrasty tak aj tie mi majú poriešiť keďže ma čaká IVF
@lucik174 Skalica a ty?
@kikaadamkoanicka25 ja som v Ružomberku 🙂 a si na jednodňovú chirurgiu ? Mne dnes dali kade jake prehanadla a zajtra doobeda ma operujú ak bude všetko ok idem v stredu domov.
@lucik174 nie som normálne v nemocnici ale tiež sa budem pýtať v stredu domov a ty?
@lucik174 a koľko ti povedali že budeš hospitalizovaná?
@kikaadamkoanicka25 no že ak bude všetko dobre tak stredu idem domov 🙂 ako to znášaš ? Ja sa hrozne bojím
@lucik174 a si na jednodnovke či normálne v nemocnici?
@kikaadamkoanicka25 v SNV na druhý deň domov keď bez komplikácií podľa stavu sa raz-dva zotavuje ale keď sa pozrú do brucha už je iná diagnóza mozebyt napríklad endometrióza