Mam absolvovať laparoskopicku operáciu brucha kvoli zrastom po predchadzyjucej brušnej hysterektomii.
Aky bol priebeh a ako ste to zvladli?
Ako si to zvladala, čo sa tyka bolesti, predoperačna priprava v nemocnici, malal si dren po operácii a koľko trvala PN?
Ďakujem.
@iveta6868 Nastupovala som den pred, ale zaujimave, ze kto bol vyberat cystu, nastupoval v den operacie.
Mala som si kupit prehanadlo pred nastupom, to bolo vesele...nastastie som bola sama na izbe, takze sa dalo zvladnut.
Na druhy den som rano dostala ATB a brali ma ako prvu.
Ked som sa prebrala, mala som desne bolesti najma v konecniku, co som vtedy nechapala, ze preco...no a bolela ma tiez drenaz, fuj, to bolo hnusne. Vobec som nevedela, ze sa to dava. Zvierala som rucky na posteli. Sice som dostavala lieky proti bolesti, ale aj tak to bolo dost neprijemne. No zvladla som to. Treba to proste predychat a vydrzat. Vecer to uz bolo lepsie, teda hlavne tie dve tri hodiny po operacii boli neprijemne.
Po narkoze mi nebolo zle, ale dve dalsie pacientky vracali.
Na nohy ma stavali na druhy den, tie po operacii cysty uz v ten den stavali. Na obed som sla na svoju izbu este s drenazou aj cievkou. cievka vyberanie nebolelo, ale drenaz bola katastrofa. Esteze ma spolubyvajuca upozornila, takze som zatala zuby a drzala sa postele.
Akurat som mesiac po operacii a este som PN, na dalsi tyzden idem na kontrolu a myslim, ze uz budem ok na nastup do prace. Len tak mimochodm, ked som zacala chodievat na vysetrenia, lekar v nemocnici mi povedal, ze PN budem tak 2 tyzdne 😀 Nechapem, preco mi hned nepovedali pravdu.
Ak Ta este nieco zaujima, pytaj sa.
Uf teda.Mne sa po hysterektomii spravili zrasty medzi pahylom pošvy a konečnikom. Teda bolesti v konečniku, pnutie, ťahanie mam stale, kvoli tomu aj ta operácia.Dren som mala po hysterektomii tiež, nebola to sranda tedy to vyberanie.Ako to zbašali tie ženy, ktorým operovali cystu? Mali tiež drenaž a bolesti? Predca Ty si mala väčši zakrok.
Ja keď som sa prebrala po hystewrektomii, tak som mala 3 hodky take bolesti, že som plakala, preto ten strach.
@iveta6868 Ta moja spolubyvajuca po operacii cysty mala take bolesti hned po operacii, ze kricala, tak jej sestricka vytiahla drenaz, hoci by to mali robit lekari. Ze vykrikla pritom, ale samozrejme, okamzite ulava. No ked som jej vravela, ako to bolelo mna, hovorila, ze ju to bolelo asi rovnako, len ja som to viac predychavala.
Netreba sa bat pytat si viac liekov proti bolesti a snazit sa najst si taku polohu, aby sa cloveku ulavilo.A zatnut zuby. Ked treba, tak treba.
Inak, u mna sa rozhodovalo, ci bude vyber myoímu, ci celej maternice, kedze mi lekari vraveli, ze ma 5 cm a je v stene maternice. Este den pred operaciou lekarka na prijme povedala, ze urcite budu vyberat celu maternicu. A potom sok, ze vobec nebol myom v stene a mal iba 3 cm...No a to, ze sa mozu robit zrasty som ani netusila ☹
Kazdopadne, drzim palce, nech to dobre dopadne.❤
Ďakujem pekne za povzbudive slova.
@iveta6868 tak u mna to nebolo take katastrofalne ako u adri. tiez operacia myomu. nastup den pred, klystir, ktory nebol vobec strasny. som sa citila ako na vode a potom teda smer wc (ziadne sukromne nakupovanie prehanadla), v den opercie som nic nejedla, nepila, dali mi stahovacie pancuchy a smer operacka. po operacii ma bolelo brusko a bola som smadna, ale taka unavena, ze som cely den prespala. druhy den nas postavili z postele-ano to bolelo, ale dalo sa to “prezit”, aj na wc to bolo ok. a ano chodila som s “kabelkou”, cize mala som drenaz. prvy den to bolelo najviac, ale naozaj to nebolo take strasne. kazdym dnom lepsie a lepsie. potom na treti den vybrali drenaz, tiez som sa toho obavala, ale bolo to uplne chvilkove a nebolelo to tak,ze by som sa musela niecoho pridrziavat. proste vytiahli to a bolo. potom som isla domov a po tyzdni vyberali stehy, aj to bolo ok. ja som pred operaciou bola naozaj vystresovana z tychto vsetkych veci, ale bolo to v pohode cele. tie”neprijemne” veci vobec netrvali dlho. takze sa neobavaj, to das 😉..
@ilovepizza Ďakujem pekne za reakciu.Myslim si, že horšie ako po hysterektomii to už byť nemože, mala som rez v celom podbrušku. Ano, na ten dren nemam dobre spomienky, pri vyberani to bolelo neskutočne a keď som sa prebrala po operácii 3 hodky som preplakala od bolesti, strašne to bolelo, preto ten strach.
Ja som bola nedavno na laparoskopickej operacii, ale vyberali mi myom a plus nejake zrasty tam boli. Co chces konkretne vediet?