Laparoskopia vaječníkov

vladka276
25. okt 2021

Ahojte. Dr mi dal ešte 1 mesiac s clostylom, ale keď sa nepodarí, čaká ma laparoskopia vaječníkov... Boli ste na tom niektorá? Ako to prosím prebieha? Je nutné to robiť v anestézii a rezaním? Nie je nejaký iný spôsob?
Ďakujem za každú radu....

e1i
25. okt 2021

@vladka276 asi priechodnosť vajcovodov myslis. Laparoskopia sa vzdy robi v narkoze. Taka diagnosticka iba cez 1 rez v pupku, cize jazva minimalna a takmer nevidiet. Ešte je aj možnosť hyfosy, to sa robi bez narkozy. Ale skor v car ako v nemocnici.

vierkainka
25. okt 2021

Je to operácia v narkoze.Ostane ti len taká malinká mini jazva v pupku.

leona45
25. okt 2021

@vladka276 hyfosy vysetrenie bez narkozy a rezu.

bebotka
25. okt 2021

@vladka276 Ono pri tej laparoskopii sa robí diagnostika ak teda máte problém otehotnieť. Kontroluje sa priechodnosť vajcovodov, stav maternice či nemá nejaké skryté anomálie, či tam nieje nejaká prepážka čo by mohla zabraňovať otehotneniu, berú sa vzorky z endometria a mne osobne robili aj drilling vaječníkov čo mne veľmi pomohlo a ovulácia sa obnovila bez liekov. Čo som ale teraz čítala tu na koníkovi tak už to nechcú robiť, neviem či všade, ale písala to nejaká kočka, že sa to už neodporúča. Zákrok je to úplne v pohode mala som tri maličké rezy, jeden v pupku a dva po stranách podbruška, síce som bola v nemocnici 4 dni, ale bola to skôr taká dovolenka, bolesť ako prvý deň menzesu. Ak by si chcela len zistenie priechodnosti tak to bežne robia v centrách, síce si zaplatíš nejakých 150 eur, ale nejdeš do narkozy, aj keď často sa stane, že je žena v kŕči a nepustí jej vajcovod tu tekutinu tak stanovia nepriechodnosť a popri tom je priechodný pri laparoskopii to nehrozí.

7lenka11
25. okt 2021

ja som mala hyfosy v narkóze, lebo pri plnom vedomí som to nedávala a mala som príšerné bolesti..

miriamavilhemova
11. mar 2022

Dobrý večer chcem sa spýtať idem na sterilizáciu do Siaču ma niekto skúsenosti ďakujem