Laparoskopia v gyn fiv.Podelíte sa so skúsenosťami?

aaa111
15. okt 2011

caute baby, pls - bola ste niektora na laparke v gyn five? podelite sa so skusenostami 🙂 ? Som objednana o dva tyzdne a zacinam mat dost slusnu paniku z vysledku kedze sa s muzickom snazime uz rok a nic ☹

lucia.kl
15. okt 2011

@aaa111 ahoj, ja som bola, je to už cca 2 roky ale čo budem vedieť tak ti odpoviem... tak sa pýtaj 🙂

aaa111
autor
15. okt 2011

jeeej 🙂 parada! no zaujima ma vsetko 😀 co sa dialo dalej ked si tam rano dosla az kym si sla domov....?

lucia.kl
15. okt 2011

@aaa111 takže idem si spomínať... došla som tuším na pol ôsmu alebo siedmu, to už fakt neviem - na druhé poschodie - tam som zaplatila 😀 a išla som na čakačku - tam som sa osprchovala a dala do nočnej košele.. potom som si lahla do postele ( +dalšie 3 dievčatá) potom nám dali oblbovák a infúziu, o ôsmej začali brať na sálu - ja som bola prvá, tam som si prišla, lahla a dali mituším niečo do infúzie po čom som veľmi rýchlo zaspala... po laparke sme do 16 hodiny ležali ešte na tej čakačke - teda aj pooperačnom.. o tej štvrtej nas previezli na tretie poschodie na ložkové oddelenie. z brucha išla von drenáž - tú vyťahovali až ráno, ale nič hrozné... po hodine s nami išla sestrička na záchod a potom už sme fungovali samé... no a ráno nás prepustili a išli sme domov.. takže fakt nič hrozné... sestričky aj lekári strašne zlatý 🙂

aaa111
autor
15. okt 2011

dakujem 🙂 si zlata! hmm ta kyretaz ☹ to ide hadicka z brucha ci ako? a potom ked ti ju vytiahli ti zasili opat ranu ci uz nie? neviem si to predstavit celkom dobre :-O A tebe co robili - klasika priechodnost vajickovodov? A ako si sa citila potom?

aaa111
autor
15. okt 2011

a este jedna otazocka - teda dve (vyuzijem ochotu dobrej duse 🙂 ) - co si si tam vzala - zupan, papucky, nocnu koselu... este nieco? Davala si potom aj dezerty sestrickam?

lucia.kl
15. okt 2011

@aaa111 nie kyretáž ale drenáž 🙂 to ide von z toho spodnejšieho otvoru - ten má len 1cm, takže nič hrozné a už nezašívajú keď vyberú,lebo dierka je len nejaké 3mm a zašité to máš okolo... ja som mala dve dierky - jedna v pupku a druhá asi tak 1cm pod miestom kde začína ochlpenie... a robili mi priechodnosť vaječníkov a celkovo kontrola a nejaký zrast mi odstránili...

lucia.kl
15. okt 2011

brala som si len nočnú košelu, papuče, župan a uterák - no a ponožky 🙂 sestričkám som nedávala nič, až potom v práci som dala jednej - zsitila som až na operačke, že jedna sestrička má u mňa v škôlke synátorov 🙂

aaa111
autor
15. okt 2011

aha, no parada, tak dakujem kraaasne za rady 🙂 si mila. Vidim na fotecke ze mas krasne dvojicky 🙂 ? to sa podarili po tej laparke?
A ako dlho ti trvalo kym si sa potom dala dohromady a si zacala normalne fungovat?

lucia.kl
15. okt 2011

@aaa111 vidíš na to som zabudla odpovedať, asi tak na tretí deň som už normálne chodila, prvé dva dni som chodila taká prehnutá a o týždeň už som bola úplne v pohode 🙂
no a dvojičky mám po IVF - u nás bol problém u manžela

aaa111
autor
16. okt 2011

ajeeejda, no vidim ze ty si tiez toho dost absolvovala kym si sa dostala k tym malym pokladikom ☹ ale stalo to za to vsak 🙂
A teda ty si bola na co na priechodnosti vajickovodov ked bol problem u manzela?
Este jedna otazocka mi visi - PN potom ti vypisali v gyn fiv alebo obvodny doktor alebo kto?

hi
19. jan 2014

ahojte ma niektora z Vas skusenosti s laparkou v ružinovskej nemocnici? ale bude mi ju robit Dr.Drabek s gyn fiv dakujem 🙂