Ahojte viem ze je tu uz takych tem viac ale spred par rokou a ja by som chcela vediet aktualnu situaciu ....no moj problem ....dnes som bola u gyn som 13 dc robil mi sono povedal ze nevidi sa tam nic tvorit aby nastala ovulacia a ledva mi nasiel pravi vajecnik....povedaal ze nebude zbytocne pchat do mna tabletky a ze mam ist na laparoskopiu ze mi pichnu kontrastnu latku a budu pozerat priechodnost a ci su tam niejake zrasty a tak samozrejme v uplnej narkoze ....bol niekto na to a ako to dopadlo po akom obdobi ste otehotneli ako prebiehal zakrok a mali ste bolesti ..a da sa ist do prace alebo mam aspon tyzden marodit????dakujem za kazdu radu a nazor
Ja som bola na tomto zakroku. Je to ako kazdy iny zakrok - ci uz zlcnik, alebo slepak. Mam za sebou vsetko, takze viem porovnat. Ja som bola v nemocnici asi 4 dni. Po operacii to boli dost, museli mi sestricky pomahat vstavat, ale kazdym dnom to bolo lepsie. Urcite by si mala byt doma tak 2 tyzdne. Mozno tak po tyzdni ta to uz ani boliet nebude, ale ide hlavne o to, aby sa ti vo vnutri vsetko zahojilo. Mne sa podarilo otehotniet po 5 rokoch,ale upozornujem, ze ked som bola na zakroku, tak som mala partnera z horsenou kvalitou spermii. Aj pred tym ako som otehotnela som mala stale vzrasty, ale podarilo sa. S novym partnerom po roku snahy. Je to individualne, neboj sa, poznam vela parov, co uz boli zmiereni s tym, ze nebudu mat deticky a nakoniec sa im narodili deticky. Hlavne sa do prace neponahlaj, ale bud doma a oddychuj. Tyzden na PN po zakroku je podla mna malo. Vsak len stichyti vyberu len po niekolkych dnoch. Aj spinit budes niekolko dni. Vela stastia.
Ahoj.
Ja som mala robené toto vyšetrenie asi dva týždne pred nástupom do novej práce. Vzhľadom k tomu že som mala veľkú cystu na vaječníku, doktor rozhodol že musí laparoskopicky von.
Po prebratí z narkozy mi oznámil že odstránil aj zrasty čo tam boli. Zrejme po cisárskom reze, pred rokmi.
Ani som netušila že ich mám. Dva týždne mi stačili na zotavenie v domácom prostredí.
Zákrok prespíš🙂 trvá to chvíľu, a po prebrati dostaneš lieky od bolesti a trochu si pospis. V ten deň som išla domov. Bolesť sa dá vydržať.
Po 2,5 roku som na moje veľké prekvapenie otehotnela.
Vďaka bohu za tú cystu a laparoskopiu. 🙂)))
Drz sa to zvládneš.
Bola som na tomto 2x ,konkretne prefuku..po prvom prefuku som otehotnela na 5 mesiac avsak bolo mimomaternicove,muselo ist prec,potom sa nam nedarilo 2 roky,za ten cas ( mala som urobene aj dierky do vajecnikov lebo moje mali zhrubnuty obal a folikuly sa bemohli dostat von) a za ten cas sa opat zcelili,tak som musela ist opat na prefuk a dierky a o 2 mesiace som bola tehu...prva ma bolela primerane,nic hrozne,druhe (mimonaternicove) uz lepsie,to sa mi tiez riesilo laparkou a tretia laparka uplna malina....robilo sa mi to vo stvrtky,sobota domov a pondelok sup do prace
Ja mam PCOS a tiež mam nepriechodne vajcovody táže určite mi hrôzy prefuk ☹ ... lebo sa nam nedarí za 4 roky nehraného styku som neotehotnela ..
@atka1989 co znamena PCOS ...mi chodime uz 5 rokou bez ochrany za tie roky som neriesila podary sa podary nepodary sa tak snad nabuduce ale posledneho pol roka to beriem tak vaznejsie ze uz by sa aj patrilo no tak som zasla za mojim dr a ten ze nemam ovu tak ma poslal na toto .....
@koka231 syndrom polycystickych vajecnikov.... za neschopnost otehotniet sa povazuje po roku snazenia bez ochrany...laparka je je vazny zakrok...ale mne sa to uz teraz hovori,co?
@katarina1984 dakujem za vysvetlenie 😊...ja sice este neviem co mi je ale dufam ze zistia preco nemozem otehotniet a vyriesia moj problem a budem tehu .....no a potom si brala aj nieake tabletky alebo nieco ine?
@koka231 len take ako inofolic,femibion 800
@katarina1984 aha a po operacii ziafne antibiotika alebo nieco take
@koka231 diagnostickú laparoskopiu s chromopertubáciou /prefukom/ som absolvovala v r2006, otehotnela som po cca4-5mes. ja som bola po zákroku ok, no potom niekoľko dní pichanie za kľúčnou kosťou, ale dalo sa...je to individuálne, určite nie na druhý deň do práce. držím palce, všetko dobre dopadne.
My sa snazime o babo 2 roky. Partner bol po roku na spermiogram, ktory bol OK. Ja som o polroka isla na laparo. Vysledok, vsetko vporiadku, ziadne zrasty ani nic ine, takze OK. Ja som to aj cakala, lebo menstruaciu mam pravidelnu. Myslim, ze to bolo u mna predcasne, lebo gynekolog mi nerobil ani horomnalny profil. U mna je problem s nizkou imunitou a opakuj[cimi sa kvasinkovymi infekciami. Tak to teraz riesim bez uspechov
Na druhy den po operacii som isla domov. Asi tri dni som mala bolesti a potom som este 3 tyzdne bola PN. Aj ked pracujem v kancelarii, predsa zdravie je prednejsie.
@sailinka ja mam zasa veelmi nepravidelnu ms niekedy dojde na 29dc niekedy 26 inokedy 32 a tak vseliak sa mi to strieda ..a nieje mi vidno pravy vajecnik teda dr ho leeedva ledva nasiel ....tak som strasne zvedava na co dojdu ked mi to budu robit...moj manzel ma tiez dobry spermiogram ....mozno aj moj dr sa poponahlal ale asi je to najistejsie ze ma kuknu z vnutra a budu vidiet co je tam co tam nieje 🙂 a tak
ahojte, viete mi poradit .... 23.3 mam mat laparoskopiu no zistili mi tento týžden epilepsiu . dost sa bojím a rada by som vedela čo mam robit . diky
táák držíím palce nech všetko dobre dopadnee .... aj si priplatiš za nadštandart???
J
@koka231 Ja som mala 2dni po menstruacii, ked ma rezali. A ty mas hormonalny profil urobeny? Lebo ja ho este nemam a vraj to robi gynekolog. Preto mne sa ta laparo zdala predcasna, lebo moje preventivne prehliadky aj sona boli vporiadku. Mna operovali v Cadci a nic som neplatila. Je tam uplne nove gyn-porodne oddelenie. Izby iba s dvoma lozkami a vlastnou kupelnou.
V mojom okoli mam znamych, co sa snazili aj viac ako 2roky a ani jedna nebula na laparo, lebo kazda mala problem s menzesom alebo hormonmi. Ale ja som taka vystrasena z tych vysetreni, ze som robila len to, co povedal Dr a ani som si nevyhladavala info na nete, co by ma len zbytocne rozrusilo.
@sailinka no ved ja tiez neviem ci to nieje nahodou moc skoro ma rezat ale zasa ja som uz brala aj clostyl aj dufik a nic nepomohlo mi uz 5 rokou sa snazime ..ale ked dr povedal ze tam mam ist tak idem sak hadam to nebude zbytocne ...hp mi nerobil hned ma poslal na tento zakrok
Ja som bola na tomto zakroku. Je to ako kazdy iny zakrok - ci uz zlcnik, alebo slepak. Mam za sebou vsetko, takze viem porovnat. Ja som bola v nemocnici asi 4 dni. Po operacii to boli dost, museli mi sestricky pomahat vstavat, ale kazdym dnom to bolo lepsie. Urcite by si mala byt doma tak 2 tyzdne. Mozno tak po tyzdni ta to uz ani boliet nebude, ale ide hlavne o to, aby sa ti vo vnutri vsetko zahojilo. Mne sa podarilo otehotniet po 5 rokoch,ale upozornujem, ze ked som bola na zakroku, tak som mala partnera z horsenou kvalitou spermii. Aj pred tym ako som otehotnela som mala stale vzrasty, ale podarilo sa. S novym partnerom po roku snahy. Je to individualne, neboj sa, poznam vela parov, co uz boli zmiereni s tym, ze nebudu mat deticky a nakoniec sa im narodili deticky. Hlavne sa do prace neponahlaj, ale bud doma a oddychuj. Tyzden na PN po zakroku je podla mna malo. Vsak len stichyti vyberu len po niekolkych dnoch. Aj spinit budes niekolko dni. Vela stastia.